Tio steg för att överklaga en fortkörningsböter med radar

Tio steg för att överklaga en fortkörningsböter med radar

DGT har en hel arsenal av utrustning för att upptäcka fortkörning på vägarna. Totalt är de 850 radar, mellan fasta och mobila, Pegasus sex helikoptrar, de som är ansvariga för att övervaka dessa kränkningar. Ofta, för att få en av dessa påföljder, får vi ryckas med den möjlighet att spara 50 procent förtida betalning. Men det granska straffet väl och värdesätter möjligheten att överklaga. Om så är fallet, noterade de steg du måste vidta för att komma till stånd med resursen.

1. Dags för tilltalande en fin radar

Tidsfristen för att överklaga fina radar är 20 kalenderdagar (inklusive söndagar och helgdagar) från anmälan av den påföljd. I vilket fall som helst anges på baksidan av böterna.

2. Straff för radar: annullering av kassarabatt

Du måste vara övertygad om gå vidare med överklagandet eftersom det vid det ögonblick du börjar processen, är avbrutit 50 procent rabatt för snabb betalning. Därför många förare, om det fina är inte särskilt hög, besluta lön och dra nytta av tidig betalning.

3. Straff för radar: detektering formella fel

granskar alla personuppgifter i den fina -ID, namn och apellidos- bilen -märke, modell och regi- eftersom så eventuella fel kan innebära.

4. Straffet för radar: identifiering drivrutin

Om föraren stoppades vid tidpunkten för att sätta den fina radar, DGT måste lämna in en ansökan för att identifiera. Om de inte har det är fordonets ägare som brottet har begåtts och detta kan användas för att begära en annullering av "godtyckliga tilldelning av ansvar".

5. Straff för radar: titta photo

Fotografiet måste vara klar, ingen blixt så att det inte finns någon blixt, måste du identifiera fordonet perfekt och kan inte visas en annan bil. Om något av dessa krav inte uppfylls, kan det ringform fel.

6. Radar Straff: Presentation Fakta urladdning

Det är lämpligt att gå till experter i hanteringen av böter eller försäkring, Många av som täcker dessa åtgärder. Bland de dokument som lämnas in är det uttalandet exonerating. De är ansvariga för att definiera skäl till varför den fina är felaktig, att komplettera det ordentligt och dess efterföljande hantering.

7. Straffet för radar: var att lämna överklagandet

Om klagomål sänder DGT, mest bekvämt och snabbt att göra genom sitt nät. Om böter den lokala polisen, kommer vi att gå till City Hall.

8. Straff för radar: Vad händer om överklagandet avvisas?

Föraren har en månad deadline för att lämna in en ny resurs till inrikesministeriet. i detta omprövning, det är namnet, har föraren rätt att skicka vissa bevis för att böterna är olagligt.

9. Straff för radar: radar Vilka bevis kan man begära?

Bland andra tester, kan du använda den exakta platsen för radar, funktioner, felmarginal, typgodkännande och radar stuga där det är installerat, rapporterar den senaste versionen som gjorde honom, utrustning och fordon nummer eller plats som installerades (Om mobilen och ligger utanför vägen, kan det resort).

10. Straff för radar: upphörande sanktioner

Myndigheter senare måste kommunicera en trafik biljett 3 månader om det är mild, 6 månader om det är allvarligt och ett år, om det är mycket allvarligt. I fråga om böter av radar, har de upp till 4 år. Om du överskrider tidsgränsen, den fina skriven eller upphör.

Du kan också vara intresserad

Hastighetskontroll: de vanligaste frågorna

Så du kommer fina och övervaka polisbil i framtiden

Knep för att dra de vanligaste böter