Osäkra: bilägaren ändra vilka roller som behövs?

Osäkra: bilägaren ändra vilka roller som behövs?

"Min vän säger att det inte tar slutbetalning av registreringsbeviset och konstigt för mig, så jag skriver till dig detalléis mig alla papper behövs för att ändra bilen till mitt namn eftersom jag har inte helt klart."

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Du måste utveckla en Standard försäljningskontrakt Det finns -Den Internet spegla dina data och fordon, inklusive registreringsnummer och chassinummer. Adjuntad registreringsbevis och kort checkup ström. Du måste fylla i ansökningsformuläret för ägarbyte, som kan laddas ner från webbplatsen för DGT.

Å andra sidan måste du också lägga till en kopia av DNI Säljare. Om du är bekant med skatten, kommer det inte vara nödvändigt. Alla ifyllda och undertecknade av båda parter betalar överlåtelseskatt (modell 620) i estate (Fyra procent av marknadsvärdet).

Slutligen, ändra ägande i DGT gå med all dokumentation; Det kommer att kosta 52 euro -För bilar från Ceuta, Melilla och Kanarieöarna måste fylla i en tullcertifikat lämnar för 8 euro. Om bilen kommer auktionen eller arv, allusive bifogade dokumentation. Måste meddelas till den tidigare ägaren, inom en period av 15 dagar maximum, ägarbyte, säljaren kan meddela översteg termen trafik för att undvika problem.

Du kan också vara intresserad

- Överför ägandet av bilen

- Så att sätta ditt namn bilen: rutiner och pappersarbete

- Frågor och tvivel förare