Frågor: varför vittne Dieselpartikelfilter lampor?

Frågor: varför vittne Dieselpartikelfilter lampor?

"ibland vittne Dieselpartikelfilter kvar på en eller två dagar och sedan av. Vad kan hända? är indikator en uppdelning grav?"

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

den "Breakdown" du talar om du är vi mer frekvent än det ser ut, och har sitt existensberättigande. Vi inte specifika konton eller vilken typ av användning du gör din Leon 1,6 TDI, men vågar vi räknar med att framför allt cirkulerar med honom stad och vid hastigheter och lugna rytmer.

A priori utan att bedöma in situ problemet att kunna detektera vehikelkontroll (ortodox råd ansluta till motsvarande multimeter som omedelbart identifiera problemet), vågar vi notera att bilen svårt bränd gaser och avgaspartiklar, främst eftersom en cirkulerande medelhastighet lägre vilket kräver teknisk design.

vi inte missförstår, vi är medvetna om stränghet som har införts när det gäller snabbhet, men framför allt diesel katalyserade, som i ditt Leon, De är utformade för att röra sig i en takt kryssning ca 120-130 km / t, då vi ofta inte kan överstiga 90. Resultat: Gasflödet inte är tillräcklig, och filter träskor. Försöka accelerera bilen i lägre växlar (andra och tredje, men även först med varm motor) till omkring 4000/4500 rpm i små sektioner och upprepade gånger.

Kort sagt: när Gas Recirculation är otillräcklig, en vittne i instrumentering du kommer att varna.

Du kan också vara intresserad

- Dudas: Jag kan ta solrosolja till en dieselbil?

- Diesel eller bensin: Vilket är bäst?