Frågor: Vilka är de vanligaste felen är koppling?

Frågor: Vilka är de vanligaste felen är koppling?

"Jag trodde inte att det var så viktigt koppling, en uppenbar pedal som gör är att skicka information min okunnighet och mina ovana tränings bilar. Därför vill jag förklara för mig hur en koppling fungerar och vad deras vanligaste felen är." Ricardo Carvalho

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Kopplingen och växellådan är de organ som ansvarar för överföra motoreffekten till hjulen. De bidrar tillsammans för att maximera motoreffekten. men också De bryter ner. Därför är det bra att veta hur vissa avvikelser i dessa organ påverkar körning.

en koppling Det är ett element som överför motorrotationen kugghjulen växellåda. Dessa i sin tur överför rörelsen genom avvikelsen den axlar och här på hjul. Överföring mellan svänghjulet elementet är fäst till motorn, och växellåda Det sker genom tryck kopplingsskiva vilken den trycks av en tryckplatta. Genom att trycka på kopplingen vi gör är avbrotts kraftöverföring till hjulen och då kan vi ersätta en marsch på den andra i växellådan.

Koppling mest frekventa haverierden kopplingsmanövrer Det har därför två moment distinktion, en ingreppsposition, när elementet ansluter ändringen med svänghjulet; och en annan urkopplad när den inte förhållandet mellan de två elementen uppträder. För att effektivt utföra sin funktion, måste kopplingen ha egenskaper som progressivitet, för att kunna överföra rörelse något med en liten sladd av kopplingsskiva på svänghjulet; vidhäftning, så att när kopplingen inte är glida; eller beständighet mot höga temperaturer, vilket således motstå den värme som genereras, speciellt, i startfasen och särskilt när de förekommer i lutning.

den kopplingsmanövrering Den utförs av ett system mekaniska och hydrauliska elementI det första fallet, remmar som förbinder vänster till huvudkolven, som är källan till hydrauliska pedalen. Detta överför tryck med vätska liknande oljan för slagord till en annan tank monterad på kopplingshuset och producera urkoppling av drivningen.

Kopplingen och dess vanligaste felen

- De beslagta medar: möjliga orsaker

Denna anomali verifieras när motorn är alltför påskyndas och bilen står stilla, eller om din hastighet är för långsam för revving motorn. Problemet kan vara att beslagta inte kan överföra hela motoreffekten eftersom friktionsskivan är sliten. Det kan lösas genom att ersätta och granska övrigt komponenterna i detta element.

- Genom att införa en marsch hoppar eller inte passar: möjliga orsaker

en kugghjulsväxlingsgaffel kan bäras, brytas eller kan snäppa element synkroniserade defekter eller slitmaterial. Utan driftsgaffel mars kan bli oanvändbar.

- urkoppling sker inte: Möjliga orsaker

Detta inträffar när motor fortfarande är ansluten till växellåda trots ha trampat koppling. Defekten är i detta element, eller till och med kabeln. Trängnings delta i verkstaden för att rätta till detta avstämningen.

- Brus i transmissions: möjliga orsaker

Brist på smörjmedel i lådan eller sprider; homocinéticas packning eller tätningar slitna eller skadade, silent blocks lumpen luckor i överföringen, drivaxlar eller lager med fria utrymmen ...

Koppling mest frekventa haverier- Pedal lös: möjliga orsaker

När du kliver på kopplingspedalen att åtgärder inte orsakar någon reaktion. Vad som kan ha hänt är att det har brutit kabel som överför rörelsen till den koppling. Kabeln ska kontrolleras regelbundet eftersom det är föremål för mycket intensiv användning. Det bör ändras som spår av deformation detekteras i den yttre manteln eller filamentbrott hos metallstrukturen.

- Bilen hoppar framåt: möjliga orsaker

den trompicones De produceras genom deformation av friktionsskivor som förmodligen har överdrivits uppvärmningen vid något tillfälle. Orsaken kan också vara i anpassningen av lagren i motorn eller växellådan transmission ... Om det inte vore fallet skulle ersätta friktionsskiva ny.

- Oljud i växellådan: möjliga orsaker

Brist på olja i en. Uppmärksamhet olja växellåda är annorlunda motor på rätt sätt och måste bytas ut. Slitna kugghjul orsakar också dessa ljud. Lagren som uppbär axlarna kan vara sliten orsak och misslyckande synkroniserad mellan axlarna och kugghjulen.

Du kan också vara intresserad

Dudas: hybridbilar kräver särskild skytte?

Värme, sylt ... Hur man undviker överhettning av motorn?

Laddning bilen i god tid innan du går resor

Frågor: Hur filmning och en ny bil bör göras?

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis