Frågor: Vad är bättre idag bränsle, diesel eller bensin?

Osäkra: Peugeot 3008 Diesel vs bensin, vad man ska väljaOsäkra: Peugeot 3008 Diesel vs bensin, vad man ska väljaOsäkra: Peugeot 3008 Diesel vs bensin, vad man ska väljaOsäkra: Peugeot 3008 Diesel vs bensin, vad man ska välja

"Därför skulle de vara mycket tacksam om jag kunde ge viss information och om jag väljer motorn diesel BlueHDI, vet hur jag kan öka sin varaktighet. " Detta är tvivel Alfredo Santamaría, Coslada (Madrid). I den här artikeln kan du se på länken och jämföra några veckor sedan Peugeot 3008 Diesel vs bensin. Nu vänder vi oss till reagera allmänt.

Svar från vår tekniska expert

Tyvärr, idag restriktioner på tillträde till städer som Madrid vid tider av hög föroreningar har ingenting att göra med de förorenande potentiella eller potentiellt skadliga effekter av avgaser ur bilen, men med som slumpvärde såsom undervisning den har. Sålunda, för praktiska ändamål, skulle det inte finnas någon skillnad i dag mellan BlueHDI Achiever av Euro6 standard partikelfilter och SCR-katalysator och föregångare som en gammal 309 Diesel 25 år gammal att han inte ens hade en oxidationskatalysator. En annan sak vore om myndigheterna ändra den omtvistade lagstiftningen fastställande urvalskriterier baseras på röken eller regler enligt vilka det hade godkänts, som Euro 6 minskat till nästan 0 utsläppen av kväveoxider. Dessutom finns det redan annonser också förbjuder Diesel framtid de skulle kunna uppnås inom ett par år.

Peugeot 3008Som sagt, val PURETECH en Peugeot 3008 1,2 130 hk eller 120 hk 1,6 BlueHDI har mer att göra med personlig smak mot körbarhet och NVH och drivande behov med tanke på dess likheten prestacional De -coincidieron i sin accelerationsvärdena 0-100 km /h och simulering Omkörning i 4:e från 80 till 120 km / t- och att båda de har turbo och därför ett svar på mer än rätt accelerator. sålunda, skillnader i förbrukning mellan dem kontrolleras vid tiden i mer än 1,5 l / 100 km, plus längden på dina skift kan vara lämpligt att du väljer en eller annan mekanik.

den diesel, I själva verket är det något mer komplex i sin gas rengöringssystem och du måste se upp när partikelfiltret regenereras som ingen man eliminera har bränts vid den tiden och de förvarades i honom. Det är en process som Det tar ca 20 minuter bara uppskattas av ökad tomgång regimen och som inte har en specifik vittne. På den tiden bör du Koppla inte från motorn eftersom det skulle slutföra processen, härledning av en förlust av tillförlitlighet i framtiden. Slutligen, om du tenderar att leda till låga varvtal och sjunka gaspedalen att återfå hastigheten, kommer du att generera mer sot. Bättre i sådana fall för att minska och få högsta motor vänder sig från tid till annan, runt 3000 skulle räcka.

Du kanske också är intresserad av:

Är du intresserad av mer diesel eller bensin? Vi analyserar i 5 bilar

Jag väljer vad bränsle, diesel eller bensin

Dieselmarknaden sänkor