Fråga: är dåligt för bilen tankas med billigt bränsle?

Fråga: är dåligt för bilen tankas med billigt bränsle?

"Jag har aldrig litat mycket av denna typ av billiga bensinstationer så jag undrar om värt eller inte tanka dem. Har bränsle det är dålig kvalitet? kan påverka prestanda och mekanisk del av bilen?"

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Den minsta bränslekvalitet är exakt samma i en bensinstation i en annan, eftersom allt de har att följa Statliga föreskrifter EN 22. Dessutom har nästan alla bränslen i vårt land butiker och distribuerar logistikföretag Kolväten (CLH). Och det är, när du laddar lastbilen att gå till en bensinstation, där varje varumärke (Repsol, Cepsa ...) lägger sin tillsatser motsvarande i syfte att minska sot, avlagringar i bränslesystemet ... alla för att minska motorslitage och öka prestanda.

Av dessa skäl som jag har nämnt för dig, kommer det att finnas bensin och gasolja bäst, men alltid med en minimikvalitet. sedan om 10 år, gryningen av vita bensinstationer label, med ovärderlig hjälp av professur Motorer av polytekniska universitetet i Valencia och vår tekniskt center, Vi har gjort en undersökning på en bänk, med motorn så att inte påverka external- faktorer att jämföra skillnader mellan olika märken dieselbränslen (Repsol, Cepsa och BP) Jämfört med andra Auchan, Carrefour och Eroski. Således drar vi slutsatsen att i termer av energi var nästan lika, medan skillnaderna i förbrukningen varierade från 1,5 till 2,3 procent; dvs avskyvärda för slutkonsumenten. Kanske mest anmärkningsvärda Finn skillnaderna, bör du göra en långtidstest för att se hur de reagerar olika tillsatser mot slitage eller brott.

Svaret på den prisskillnaden mellan olika leverantörer kan svara på olika faktorer. Det viktigaste är att vissa märkena låg kostnad "eller låg kostnad De behöver inte lägga till några tillsatser, så att bränslet kostar dem mindre. I stormarknader, är bensinstationen inte kärnverksamheten, men att attrahera och lojalitet sina kunder att sedan göra mer pengar där deras vinstmarginal är högre. Dessutom finns kooperativ bensinstationer, där endast avsett att täcka underhållskostnader, eller annan personal som har ingen eller endast en i box- där så är möjligt lägga mindre infrastruktur lägre priser.
En annan fråga är att vi kan hitta vissa bensinstationer utan underhåll på sina insättningar, som kan vara smittat med externa medel, eller att inte missa en stående tid efter lossning lastbilen. Om ett fel här kan inträffa för bränsle i dåligt skick, men problemet är inte "mark", men bensinstationen i fråga.

Du kan också vara intresserad

- Frågor och tvivel förare

- Osäkra: Diesel dyrt, är det värt?

- Fråga: vad som händer med en bil om du missar Dieselbränsle av misstag?