Dudas: Jag kan ta solrosolja till en dieselmotor?

Dudas: Jag kan ta solrosolja till en dieselmotor?

När jag läste på Internet, skulle detta vara möjligt. Faktum är att i vissa forum är det sagt att du kan även använda en procentandel av 50 procent av varje typ av vätska. Är det så? ¿Det blandningen aditivar med någon annan specialprodukt? ¿Du vinner eller förlora motorns prestanda? ¿Utsläppen skulle gå ner?

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Käre vän, om det var så enkelt som tillverkarna säger i någon av dessa forum "enteradillos" bränslen skulle de redan marknadsföring alla säkerhet, Tycker du inte? Det är sant att experimentera med miljövänliga bränslen är där, men görs med fordon anpassade för sådana bränslen och drivmedel formulerade under strikta specifikationer termiska egenskaper, smörjmedel, av viskositet, och så vidare.

kanske i Dieselmotorer mycket gamla, vars toleranser är enorma, möjligt att använda sådana blandningar, alltid, ja, mycket sällan. i Moderna dieselmotorer, mycket snävare toleranser i komponenter, användning sådan blandning är helt enkelt oacceptabelt. Skälen för att undvika deras användning är många och vikt. Först av allt hänvisar till injektorer, i sina moderna mönster uppvisar en passage kalibrerad i mikron. Och avfall och aska som skulle skapas med hjälp av home "biobränsle", täppa inom ett par kilometer.

Något liknande skulle hända med insprutningspumpen, vars liv också sätta i fara, eftersom det också skulle sluta, som injektorer, förgås överskott 'Giftigt avfall'. Även kolvar och foder lider dåliga smörj egenskaper med blandningen, vilket kan resultera i gripaje motor.

Bortsett från allt som anges, måste vi också ta hänsyn till så mycket organiska avfalls bakterier, mögel... - vilket skulle kunna leda till användning av en olja inte är beredda att utstå alltför långt in i bränsletanken, och förr snarare än senare hamna släpps ut i atmosfären. Som sagt, trots vad du läser på Internet Du behöver aldrig experimentera med din bilmotorn, för vad som skulle spara på priset på den mix kort sikt skulle betala en betydligt högre kostnad i reparationer, om det kan repareras ...

Du kan också vara intresserad

- Diesel eller bensin, vad det är bättre?

- Alla faktiska förbrukningen av bilar

- Alla frågor och tvivel förare