Tvivel: Varför olja min bil luktar gas?

Tvivel: Varför olja min bil luktar gas?

"är orolig denna fråga eftersom jag tror att det kan leda till en möjlig framtida skador Jag misstänker att det kan vara allvarliga. ¿Vad det kan vara?"

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

Om olja Jag tydligt lukta bensin Det beror på att det kommer att ha blandad med smörjmedel en betydande mängd, väl att bränsle, bra avgasrör.

En anledning kan vara att systemet matning din bil det fungerar felaktigt. Till exempel, eftersom en injektor det förblir öppen. Detta är möjligt om det finns många föroreningar i förbränningskammaren och en del når den. Med öppen, även när du inte accelererar, den mottar bensinmotor och en del av det hamnar i sump. Det var något som hände oftare än bilar injektion förgasaren. Tecknet på fel i en injektor skulle vara en tomgång instabil. Om din bil inte är orsaken till att lukten på annat håll.

En annan orsak kan vara i tändstift. Om de är långt ifrån sin bästa form, så att inte alla blandning är brännskada, en liten del av bränslet kan hamna i oljan, men de flesta bör upphöra svep avgas riktning. En indikation på detta kan vara en svartaktiga rök däri; men det kommer också att hjälpa en statuskontroll tändstift, eftersom elektroden skulle vara svart. I varje fall bör motorns prestanda minska och märkas.

Om din bil redan har många kilometer bakom honom, kan det hända att segmenten kolvar har en viss grad av förslitning tillbringar en del av pulvriserat bränsle till sump.

Om problemet är segment, Naturligtvis är det lättare att inträffa när motorn är mycket kallt, så att kolvar fortfarande att de inte har vidgade nog och är "luckor" med kammarväggarna.

I små mängder, för att förekomma att blandning av bensin och olja Det är inte ett problem. Det är dock viktigt att ta reda på hur den produceras. Det är dock upptäckts om överdriven blandnings något vad kan också hjälpa till konsumtion kontroll med bilens dator eller gör dina egna kontroller för att repostar-. I så fall skulle problemet går utöver en lukt eller kostnad bensin överdriven, det är mycket för vad som skulle kunna äventyra smörjning och kylning den motor, som olja förlora effektivitet. Så du kan sluta med en motor anfall. Det är därför lämpligt, så snart som möjligt att du går till en mekaniker att fixa ett fel som kunde gå högre.

Du kan också vara intresserad

- Hur man byta olja själv bilen

- Frågor och tvivel förare

- Dieselpartikelfilter: alla frågor och tvivel