Dudas: bil värd Compressed Natural Gas?

Dudas: bil värd Compressed Natural Gas?

1. Alla gasfordon är likadana?

Den naturgas som används som bränsle för fordon (CNG) kan komprimerad naturgas (CNG) eller kondenserad naturgas (GLC). Den första är metan, medan den andra är en blandning av butan och propån.

I båda fallen ECO klassificeringen ger dem möjlighet att få tillgång till begränsade områden i stora städer och cirkulära höga föroreningsscenarier.

2. Vad är skillnaden mellan CNG på GLC?

Kostnaden per kilometer är inte samma sak: i ett fordon med CNG den är lägre än en gasol. Även i det första fallet priset per liter är högre, är det inte konsumtion, så räkenskaperna partisk till förmån för CNG.

Vid jämförelse med bensin har CNG samma kalorier som detta, medan LPG har mer värme. Detta leder till en liten förlust av kraft i både fall motorn knappt märkbar i trafiksituationer.

Och om vi betraktar det utrymme de behöver båda teknikerna finner vi att de CNG lagringstankar är större,De stjäl mer utrymme i bakluckan på bilen.

3. Jämförelsevis, hur redovisningen respekterar diesel eller bensin?

Kostnaden per kilometer för CNG är mellan 30% och 50% lägre jämfört med bensin och diesel, respektive. 20 euro i tanken med bensin promenader 275 km, 375 km och 555 km med eldningsolja med naturgas.

4. Har underhållskostnaden är densamma?

Nej, det är mindre eftersom det finns mindre mekaniskt slitage. Dessutom, Passagerarkomforten är större: motorer CNG producera upp till 50% mindre buller och vibrationer än dieselmotorer.

5. Finns det samma modeller GLC CNG?

Utvecklingen och utbyggnaden av GLC är betydligt högre än för CNG, särskilt i länder som Spanien. Utbudet av fordon är mer gynnsam för flytande naturgas, eftersom antalet bensinstationer; Dock är CNG renare än GLC och erbjuder mer resor i termer av reserver och eventuell generation.

6. Hur många bilar säljs i Spanien CNG?

För närvarande Det finns 9 tillverkare av personbilar och lätta kommersiella fordon som drivs med CNG, bland dem är Volkswagen-koncernen, Fiat, Mercedes, Volvo och Opel grupp. Andra 6 bland vilka Iveco, Renault och Skåne erbjuder tunga stadsfordon såsom bussar och lastbilar för insamling av fast avfall. Trenden är att detta erbjudande kommer att växa exponentiellt de närmaste åren.

7. Kan anpassa en "normal" bil att använda CNG?

Ja, nästan alla bilar eller lastbilar med tillverkningsdatum efter 2001 sannolikt kommer att anpassas för att bli en naturgas bil. För att göra detta måste du gå till en verkstad för att utföra arbetet och utfärda ett intyg som garanterar att de installerade elementen är ordentligt godkända och att den uppfyller alla relevant lagstiftning. I processen har motorn inte lider manipulering eller ändring: endast nya komponenter som kan lagra och kanalisera det nya bränslet till motorn är installerade.

8. Finns det skatteförmåner i att köpa?

Bilar med naturgas fordon är undantagna från skatt. Dessutom, med den nya Movea plan att köpa ett fordon som drivs med naturgas, antingen LPG eller CNG, Den kommer att innehålla 3.000 euro bistånd Om detta pris inte överstiger 25.000 euro före skatt.

Andalusien har också ett stödprogram kallade intelligenta nätverk för köp eller ombyggnad av energieffektiva fordon kallas, bland vilka är de som drivs av CNG. I fallet med Katalonien, ger regeringen stöd för inköp av fordon med låga utsläpp för taxi och andra kommersiella användningsområden. Och i Baskien har också lagt fram ett utkast som innehåller stöd för att omvandla fordon till naturgas.

9. Var kan tanka?

För närvarande I Spanien finns det 59 allmänna tankställen som levererar CNG. De flesta är belägna i stora befolkningscentra. Under de kommande månaderna förväntas nå 80 stationer. Uppgifterna ges på hemsidan Gasnam (Iberian Association Naturgas för rörlighet).

10. Är grönare?

Miljömässigt, är kväveutsläppen minskas med 85% och partiklar med nästan 100%; globalt, CO2-utsläppen minska med upp till 30%.

Dessutom, CNG är metan, så är inte en petroleumbränsle och reserver och framtida projektion är större.

Du kan också vara intresserad

Naturgas, alternativt bränsle används idag

Seat Leon ST TGI, spara med komprimerad naturgas

Mercedes Class B anländer elektriska versioner och naturgas