Frågor: Hur mycket förändring koppling bil? Är det rättvist?

Frågor: Hur mycket förändring koppling bil? Är det rättvist?

intressant studie som vi har känt i dag tack vare Tallerator.es. Enligt uppgifter som publicerades i portalen, ändra kopplings kit Den kan variera kraftigt beroende på fel, men framför allt i det område där du bor. Och inte ett faktum mycket mindre anekdotiska: det är en relativt vanlig fel i bilar och den dyraste du kan hitta.

rapporter Tallerator.es, kostnaden för en clutch kit kostar typiskt i genomsnitt ca 650 euro om. Om detta är Dubbelmassesvänghjul, då priset skulle gå upp och upp till 1.200 euro. Men frågan är också ...Det kostar lika mycket i alla provinser Spanien? Och som vanligt, är svaret tydligt nej.

Om det kostar mer och där mindre

Tallerator öppna sin rapport att säkerställa att kopplingssatser med tvåmassesvänghjul, åtminstone har de sjunkit i pris mer än 3 procent under det senaste året. som billigare provinser att reparera figur, första, Orense, där genomsnittet är ca 770 euro. anhängare Toledo och Segovia, med mellan 800 och 900 euro och.

Om vi ​​slutar nu i Normal koppling kit (Utan tvåmassesvänghjul) felet ja kan vi säga att i dag är dyrare än för ett år sedan: en 700 euro och nästan hälften. som tråg registrerade Tallerator platser Huelva, där reparation skulle kosta knappt 400 euro. Badajoz och Jaen De skulle också ingå i en genomsnittlig kostnad på ca 470-480 euro. Tvärtom, i La Rioja är där dyraste skulle vara, mer än dubbelt så i Huelva, kostar nästan 950 euro. i Teruel gavs en 900 euro och Guadalajara för en 890-medium.

Är priserna motiverad?

Tallerator avslutar sin rapport blir en fråga:dessa priser är motiverade? Och hans svar är återigen entydigt: ingen. Fabriken kostnad, till exempel en tvåmassesvänghjul kopplingen inte överstiger 500 euro vanligtvis. Det finns workshops tilläggsavgift alltför delar som kan bli mellan 200 och 400 euro. Så de varna, fler och fler användare som köper satsen och antingen ta den till en verkstad för att uttrycka det, antingen installera det sig i fallet med hantlangare där. den besparingar kan vara upp till 80 procent.

Du kanske också är intresserad av:

Vilka är de vanligaste felen koppling?
Använda kopplingen så att den inte kommer att bryta