Frågor: Vem kan använda bussen-HOV körfält?

Frågor: Vem kan använda bussen-HOV körfält?

Inte alla fordon kan cirkulera kallas BUS-HOV körfält, tillägnad HOV. Endast vissa fordon (vanligtvis kollektivtrafik) eller de som är upptagna av flera personer. För några veckor är juridiska tjänster europeiska Automobile Associates (AEA) som tar emot ett stort antal förfrågningar om att använda HOV körfält BUS-taxi ockuperade av föraren, samt motorcyklar och fordon som anses "gröna". Det verkar som om det finns mycket förvirring om det, så det är nödvändigt att klargöra några punkter som definierar tydligt vem lagligt kan använda bussen-HOV körfält.

Det bör tilläggas att det ursprungliga konceptet BUS-VLU nyligen har lagt förkortningen ECO att definiera fordon som även kan köras på dessa banor beroende på deras förorenande utsläpp.

Vad är en HOV?

En VLU står för hög beläggning fordon, det vill säga dessa bilar enbart för transport av passagerare, med en tillåten totalvikt som inte överstiger 3500 kg och är upptagna av minst två personer (förare + passagerare).

Om det finns en buss-VLU i Spanien?

Moment några BUS-HOV körfält finns i Spanien. Närvarande, DGT belägen HOV körfält på huvud körbanan av A-6 (km. 6 till 20), i Madrid, och de vänstra lanes av båda riktningarna av GR-3211 väg (km. 0,115-1,410 , i stigande ordning, och 0,105-1,530, vilket minskar) i Granada.

Minst två personer av bussen-VAO

För att gå igenom BUS-HOV körfält det kräver en Minst två personer inklusive föraren, och kan bara komma åt dessa speciella körfält motorcyklar, bilar, anpassningsbar blandade fordon, bussar med en tillåten totalvikt överstiger 3500 kg och ledbussar. Och inte mer.

Förbjudna fordon att köra genom BUS-HOV körfält

De kan inte ange ett BUS-VAO lastbilar, motorcyklar, djurdragna fordon, skåpbilar eller lastbilar eller personbilar med släp, men inuti flera personer reser.

Undantag kan flyttas inom BUS-VLU med endast en passagerare

Minister ordning som reglerar vilken typ av fordon kan cirkulera genom BUS-HOV körfält föreskrivs att De kan göra det, om bara gå en åkande, de som fordon för funktionshindrade de ser V-15-signal (som hänvisar till fysiskt handikappade förare), och 2-hjuls motorcykel, som också kan cirkulera genom BUS-VLU inte bär passagerare.

ECO fordon också av BUS-VAO

De kan också cirkulera endast föraren genom BUS-HOV körfält miljöfordon. Det vill säga, klassificeras i registret för fordon i DGT som nollutsläpp, som klassificeras i de tekniska inspektion kort- och batteridrivna fordon (BEV), elektriska fordon utökad räckvidd (REEV), hybridelfordon plugg ( PHEV) med en minsta autonomi 40 km, som identifierats av den motsvarande identifieraren lim.

BUS-VLU av specialfordon

De kan också resa på dessa banor, med bara en passagerare, polisbilar, brandbekämpning, räddningstjänst och räddnings och hälsovård i räddningstjänst och utrustning underhåll av anläggningar och infrastruktur av vägen.

Böter på 200 euro om du bryter mot reglerna BUS-HOV körfält

Brottslingar använder BUS-HOV körfält ledare utsätts för en böter på 200 euro, och inte värt för dem argumentera, vilket har hänt i vissa fall, de åtföljs av ... "Skyltdocka",eller hans "Människans bästa vän", eftersom hittills hundarna inte anses människor.

Du kan också vara intresserad

Jagas i BUS-VLU med en dummy

Frågor och tvivel om bilar