Tvivel: är pålitliga batterier för hybridbilar?

Tvivel: är pålitliga batterier för hybridbilar?

"Den kommersiella säger att aldrig förändring, som finns inprogrammerat i underhåll bytesintervall, men en vän berättade för mig att vissa taxichaufförer De har insett att om den är skadad. Vad tycker du om det? Är det ett bra köp? Är de verkligen tillförlitliga batterier av hybridbilar?

Svar från vår tekniska expert Luis Miguel Vitoria

eftersom tillförlitligheten hos elektriska-hybridsystemet av hybridbilar Toyota höjer vissa tvivel att vara en teknik relativt nya trots ledande på marknaden 1997 med mer än 6 miljoner enheter sålda- Toyota Den har ett system garanti för hybridmodeller mycket bredare.

Sålunda 3 år eller 100.000 km mekanisk garanti, alla komponenter i hybridsystemet (batteri dragkraftsreglermodulen batteri, inverter med omvandlare och hybridtransmission) råkar ha 5 år eller 100.000 km. Dessutom, efter fem år, om kunden bestämmer sig för att utsätta bilen till den valfria 'Årlig översyn av statusen för hybrid "-för runt 30 euro- du kommer att njuta maximalt fem år av en ytterligare garanti. Således är täckningen utvidgas till mer än lugnande 10 år eller 150.000 km för on-kostnad av cirka 150 euro; också betala vi efter de första 5 åren. Ett alternativ verkligen rekommenderas.

Enligt varumärket Hybrid Car Battery Den är utformad för att pågå så länge som fordonets livslängd, men det är också sant att vissa enheter har lidit felsökning i detta avsnitt. Och vi bör inte bortse från att det är en mycket dyr produkt, prissatt i det här fallet, som drivs av nickelmetallhydrid, om 1.800 euro, även om förlorad inkomst mycket lägre än litiumjon. Dessutom är det möjligt att reparera skadade celler eller eventuell förnyelse av batteriet, en extern reparations det officiella av varumärket, och därför utan en garanti som erbjuds för omkring 600 euro.

Användaren kan också göra sin del. För att göra detta hålla området rent ventilationsbatterier och undvika cirkulära dammiga områden med fönstren ner. Dessutom är det viktigt att alltid använda motorns kylmedel och växelriktar specifikationer märkning tillverkaren.

Kort sagt: Ja det är ett bra köp på grund av dess pålitlighet som den förlängd garanti Det som erbjuds av tillverkaren. den hybridbil är idealisk för lugna drivrutiner för att effektiviteten är av största vikt, med möjligheten att registrera förvånande konsumtion, särskilt i stadskörning, och med stor jämnhet användning.

Du kan också vara intresserad

- Hur hybridbilar fungerar?

- De fem mest sålda hybridbilar i Spanien 2015

- Långtidstest Toyota Auris Hybrid