Ferrari 512 Modulo Pininfarina en amerikansk miljonär

Ferrari 512 Modulo Pininfarina en amerikansk miljonärFerrari 512 Modulo Pininfarina en amerikansk miljonärFerrari 512 Modulo Pininfarina en amerikansk miljonärFerrari 512 Modulo Pininfarina en amerikansk miljonär

Presenterades vid 1970 Geneva Motor Show, Ferrari 512 Modulo Det var ett koncept som såg i foajén av den legendariska italienska kaross Pininfarina. Extermadamente låg -93,5 cm höjd- modellen dras av Paolo Martin Använda grundval av en Ferrari 512 racing, det är i perfekt skick och dess nya ägare, amerikanska miljonär, James Glickenhaus, har för avsikt att ratificera det så att den kan användas av amerikanska motorvägar, som det gjorde med ett annat koncept Pininfarina tidigare köpt en Ferrari Dino Competizione 1967.

Men förhållandet mellan Glickenhaus med Pininfarina går längre: den italienska kaross också uppträtt vid tidpunkten en P4 / 5 (2006) på grundval av en Ferrari Enzo. Minns att vid den tidpunkt då 512S Modulo av Paolo Martin utfördes frodats här typen av konceptuella organ som har ockuperat en plats i historien om utformningen: de är nästan samtida denna spektakulära modell ALFA ROMEO CARABO den Stratos Zero och Lamborghini LP 500. den Ferrari 512 S Modulo red en V12-motor längsgående central arrangemang och överföra sin kraft till bakaxeln.

Mätning 4.48 meter i längd, 2,04 meter bred för en total vikt av 900 kg. särskiljande beståndsdelar var deras öppningsbara taket framåt för att tillåta inträde i, deras semicarenadas hjul 24 och bakre öppningarna våg som visar fem-liters motor och 550 hk som de hanteras av en fem-växlad manuell växellåda.