Peugeot 402 flaggskepp 75 år

Peugeot 402 flaggskepp 75 år

Detta år är det 75 år träffade sedan upphörde 1942, Peugeot 402, en mytisk modell som innebar och hans arv. I slutet av sin produktion inte komma med vikande försäljning eller för att de inte gillar estetiskt, men eftersom militära utgifter världskriget slutade civil version av denna unika modell.

Han sprang tidiga 30-talet guldålder allt som kom från USA. Streamline Moderne (eller aerodynamiska styling) triumfe runt om i världen; Art Deco horisontella långa kurvor, linjer nautiska element var på modet ... och alla biltillverkare ville genomföra det i Europa. Men enligt experter, Peugeot 402 var den enda modellen som verkligen lyckats följa i fotspåren av amerikanska konstnärlig rörelse Stream Moderne i Europa.

Peugeot 402 lanserades 1935. Var ganska lik de modeller av amerikanska märken som triumferade på den tiden, rundade -profil, böjda fenor, lång kropp med sex fönster och en vindruta i två delar-. Men Peugeot 402 kom fram till den framtida utformningen av fordon som produceras från den tiden med Införandet av integrerade strålkastare på kylargrillen, fram och bak.

Peugeot 402: cabriolet version och ras

Om något denna symboliska modell Peugeot minns är att konvertibla version, 402 Eclipse. Peugeot var den första tillverkaren att producera en stålplåt tak och infällbar konvertibel i stammen baksidan av en bil. Ett elektriskt system som används för minskning. Först han inte hade mycket framgång eftersom experter fortfarande vana vid manuella systemet de ansåg "mer tillförlitlig och energibesparande". Men under de följande åren, coupé cabrioleter började bli föremål för önskan fram till idag.

Samtidigt Peugeot 402 var också mycket känd för sin racing version, 402 Darl'mat. Namnet ärvt från Émile Darl'mat, en älskare entreprenör Mark lejon hade en av de viktigaste samlingarna i Paris och det var en föregångare inte bara denna racing version utan också cabriolet.

Racing version var en mytiska modell för motorsport fläktar, som Han deltog i den senaste upplagan av Le Mans 24-timmars före andra världskriget, trots att deras deltagande var inte särskilt framträdande.