Opel GT Concept och Opel klassiska GT tillsammans i Essen

Opel GT Concept och Opel klassiska GT tillsammans i Essen

Opel GT Concept Det var en av de viktigaste stjärnor den sista Geneva Motor Show. En månad senare, är denna prototyp tillbaka i full idag.

Inte överraskande, Opel GT Concept kommer att vara närvarande i den techno Classica Essen (Tyskland) som skall hållas mellan 6 och 10 april. Det kommer inte att vara ensam, eftersom det för en rättvis världens viktigaste klassiker kommer att följa den legendariska Opel GT 1965.

den Opel GT Det kommer att representeras av en produktionsenhet i rött och kan också se tre versioner av konkurrens, som gjordes vid tiden med utgivare som prestigefyllt som Conrero, Gerent och Imscher.

Classic Opel GTOpel GT han var utvecklats från Kadett B, en bil som alltid stått upp för sin enastående prestanda och dynamiska egenskaper. Han uppmuntrades av en fyrcylindrig motor 1,847 cm3, associerad med en växellåda fyra växlar. Han hade bakhjulsdrift och förbättra motorik, limited slip differential erbjöds som ett alternativ. Det var mycket före sin tid och beviset är att bilen styr var kuggstång och skivbromsar på framsidan. Vägning 940 kg och även om han bara var med 90 CV, Opel GT kunde rulla 185 km / t Tack vare sitt utmärkta aerodynamik.

Opel GT version framställd genom garent, Det erbjöds med specifikationer grupp 4 och så småningom blev hon det ultimata vapnet kategori 2 liter. Opel GT utvecklats av Conrrero fick en utmärkt rekord, med fokus på nionde position i Targa Florio 1971.

Classic Opel GTOpel GT Concept Den representerar en futuristisk begreppet hans förfader. Dess utformning bekräftar detta. Ultra-moderna i dess former, avstår handtag för dörrar, även speglar. Precis som sin föregångare motorhuv är lång, medan dess överhäng är mycket korta. har också mycket vass profil, den dubbla utblås också det beläget i centrum, medan ratten är tydligt inspirerad av den ursprungliga modellen.

Du kan också vara intresserad

- Opel GT Concept på bilsalongen i Genève 2016

- Opel Astra valde årets bil 2016

- Alla klassiska bilar, i Autopista.es