Bilar till minne: Kadett GSi Opel

Opel Kadett GSi: en kompakt legendOpel Kadett GSi: en kompakt legendOpel Kadett GSi: en kompakt legendOpel Kadett GSi: en kompakt legend

Opel familjen Kadett Han föddes i början av 1960, Det är inramad som mest grundläggande steg i att erbjuda varumärke. Naturligtvis gjorde det inte ta för lång tid att få ett brett utbud av kroppar och mekanisk. Redan på åttiotalet, med lanseringen av Corsa, Opel Kadett ökade status och det var placerad i mitten marknadssegment. Den nya serien presenteras för 1984-1985 introducerade semibreak kropp, salong och paus (Campingplats).

Opel Kadett GSi 1987Men det var i 1987, tillverkningsår på kopian som vi tar i dag som "bil minns"När han nådde den effekt den förtjänade. sin redan Kadett GSi Opel mytiska version monterad motor två liter förskjutning och injektion, vilket ger 130 hk effekt vid 5600 rpm och Den överskred 200 km / t toppfart. Ersatt den gamla versionen, med samma tvådörrars kropp som utrustade motorn förskjutning av 1.800 cm3, även injektion.

den Opel Kadett puls slå sedan deras roll i praktiskt taget varje konversation som dök upp i GTI, att sedan införa deras motsvarande GSI som argument. Och sanningen är att den goda smaken som lämnade dröjer än idag. Kanske ett resultat av det och trots att de har en viss orättvisa rykte "bil macarras" liksom många andra modeller av tiden, Kadett GSi är fortfarande ett lockande alternativ som.

Ägaren av enhet vår artikel är en salmantino samlare, som berättar om skälen till sitt val: "Jag har alltid gillat snabba bilar och sportbilar och nu det var omkring fyrtio år, jag såg längtansfullt på de tider av ungdomar, där i stort sett alla kompakt massa cirkulation besatt en högpresterande version i sortimentet, som blidkas delvis den brinnande impulser ungdom att tid. den Renault 5 GT Turbo hade; den Volkswagen, Golf; den Peugeot 205 och Citroen Visa hade sin GTI varianter och Fiat Uno, Turbo. Det var på åttiotalet och -felices Opel Kadett GSi orsakade en revolution i denna typ av bil, inte bara för sin avancerade linje, sin teknik och digital styrelse, men genom sin fasta tyska avslutat sin Recaro säten, dess kraft, dess acceleration från 0 till 100 km / t på 8,5 sekunder och framför allt, för sin utrustning. Synd var sitt höga pris som handily passerat en miljon och en halv pesetas. de som GTI och GSI var stekt, utgör ett mörkt föremål av lust att alla unga bilentusiaster ville ha. "

den Opel Kadett GSi idag är inte en lätt bil att hitta i gott skick bevarande. Och ursprungs eftersom enheterna senare säljs på spotmarknaden gick igenom vårdslös händer det mesta, genererade Kadett GSi park med bilagor bort från utrustningen av modellen och en del även kommer till en värld av tunning.

Opel Kadett GSi"Under tiden jag ville få en balanserad GSI, det vill säga var han i god användning, som inte kommer att kräva en omfattande restaurering och skulle ha haft en god ålder, fri från främmande tillbehör, eldrivna chips och andra som vanligt gåvor i den andra och tredje ägare av sådana bilar. Möjligheten kom 2006, när jag upptäckte denna fråga genom ett internetforum. Jag kontaktade ägaren, som inte vill bli av med det utan att ha visshet som föll i goda händer. Jag var tvungen att förklara min förkärlek för klassiska bilar och först därefter kommit överens om att sälja det, även till ett bra pris ", säger han.

Två dagar senare tog vår hjälte bussen biljett till Madrid och hem Han rullade i sin helt nya Opel Kadett GSi och. Bilen gick mer än han trodde, så vid ankomsten, det första han gjorde var att kontrollera om motorn var den ursprungliga. Och det var, faktiskt. Hans tillstånd var enastående. Det hade 115.000 km real, en ägare, regelbundna hade gått på det officiella av varumärket och hade alltid hållits i garaget. "Som en försiktighetsåtgärd jag ersätta bälten, filter och vätskor. Men jag cyklade runt med honom, men jag satte upp med jämna mellanrum. Som jag sätter alltid dem Motes mina bilar, jag kallar det -Borjamari-, eftersom det inte fanns någon barn päron vid den tidpunkt då Kadett GSi inte ha henne. " Ord dess ägare.

Opel Kadett GSI1987
motortvärgående fronten. 4 cylindrar i rad. 1998 cm3.
effekt130 hk vid 5600 varv per minut
överföringframhjulsdrift. 5-växlad
maximal hastighet205 km / t

Du kanske också är intresserad av:

Bilar till minne: Citroën Visa GTi

Bilar till minne: Renault Fuego

Bilar till minne: VW Corrado