Helgedomen av de bortglömda bilar (foton och video)

Garage glömt klassiska fordonGarage glömt klassiska fordonGarage glömt klassiska fordonGarage glömt klassiska fordon

Vi hade lämnat Madrid tidigt, så vid tiotiden vi kom till den lilla Salmantina staden Tamames. Genom att följa instruktionerna från navigator vi gav vårt mål, ett "fönster till det förflutna", dörren gammal verkstad, öppen och väntar. Det fanns Arquímedes García och Eliseo, hans bror inne vad kan mycket väl vara en garage där tid Det hade slutat i 60.

Det dunkelt upplyst av morgonljuset kommer genom den öppna dörren och fönster på små vertikala fönster-så vanligt i gamla verkstäder och skymtar ett garajes- samling av klassiska bilar av alla slag, men bekvämt täckt med damm och skyltar har inte flyttat eftersom det var minst fyrtio år. "Untouched" de skulle säga engelska.

glömda klassiska bilarFordon glömt, inte bara bilar ...

Inte bara hade bilar, också lastbilar, motorcyklar och gamla traktorer omedelbart de kallade vår uppmärksamhet. den lokal unken Han var inte slösas bort, och dess hörn söker och verktyg decennier sedan, eftersom gamla bitar som själva fordonen och prydnadssaker av olika slag. På hyllan i ett hörn fanns flera bilradioapparater 50s; Vi hittade i en annan låda kylarprydnad en bil från 50-talet, 20-talet strålkastare, hanterar alla typer eller ganska rundad rygg plattor E i Spanien. En del av dessa bitar ... oanvända! Och en gammal städ, gamla möbler, implementerar gård andra tider ... Kom igen, en verklig blandad kompott.

Ford A 1929 Austin A70 1948 ...

Han välkomnar oss och nästan peta genom dörren var Ford A 1929. Vi började komma in i denna intressanta grotta och bakom det, i en rad, kom vi över en Austin A70 Hereford de som tillverkas från 1948 och 1954, och längre tillbaka med en spektakulär kran 20s, nämligen en Renault Typ MZ 1925. Beside och kontrasteras av dess enorma storlek, åtminstone jämfört med Barreiros Saeta Renault-var 65 av 60, och innan den, två separata traktorer av 40 Det första, en underlig och liten John Deere något modifierad, och bredvid en typisk International Harvester Modell FC med karakteristiska och mycket smal framaxeln. Bland alla dessa hulks också det verkade en liten motorcykel ISO 125 Gran Turismo tidiga 60-talet, gjord i Spanien av Borgward Iso spanska S.A.

Bortsett från incitament som innebär möte med en grupp av fordon som autentiska som denna stat var historien om de flesta av dem är känd och värd att berätta. Archimedes, upptäckaren, bor för närvarande långt ifrån Tamames, men hans familj är därifrån livstid. Hans förkärlek för klassiska bilar det är inte många år sedan förvärvat en Seat 850 Spider och han utsätts för en omfattande restaurering och lämnar den som ny. När "bug" fastnat i kroppen, försökte Archimedes att få tag på en gammal bil som räddade alltid ihågkommen i sin hemstad. Det var ford A, en bil som är också mycket lätt att reparera eftersom det är enkelt, robust och nya reservdelar är mycket lätt.

Tamames glömt klassiska bilarLånga år av försök och förhandlingar alltid kom till samma ände, vägran av ägaren att bli av Ford. Slutligen rådde logik och åttioårsåldern ägare kommit överens om att sälja den ... under förutsättning att de också ta bort andra fordon som följde det, vilket exakt är huvudpersoner i denna artikel. Archimedes hade aldrig trott, även på distans, göras med en sådan samling, som även hulks såsom traktorer eller Barreiros lastbil, men när jag nått den punkten kunde han inte säga nej.

För många andra-några år mer än alla dessa fordon hölls i ett gammalt fartyg vars adobe väggar redan förlora sin beläggning, vilket så småningom blev smetar våra huvudpersoner med en sand och damm skiktet. På golvet av fartyget och mellan bilarna hade halmbalar nästan ogjort, så man kan säga att de var, som används för att hända i en verklig ladugård.

1925 lastbil

Men hur kom de dit? Lucas, den tidigare ägaren, var livet i byn, och under hela sin långa karriär mekaniska lastbilschaufför var treasuring krukor med hjälp av sin morbror Josele, som började verksamheten. Den äldsta är Renault lastbil, som det släpptes juli 1925 av företaget Union Electrica Madrileña, som fortfarande vittnar om en Chapita på instrumentpanelen. Vi kan anta, därför att efter flera års elektrifierande gatorna i Madrid, såldes på auktion och slutade sina dagar att arbeta som crane i Tamames.

Hans tillstånd är otroligt bra, som under smuts Du kan fortfarande se en målning i mycket gott skick, eller en motor vars komponenter fortfarande lysa förutom tur vev utan minsta problem. Allt om det är originellt, med den enda nackdelen att hans hytt ändrades. Enligt berätta, Renault hamnade används på 70-talet för att dra tjurar ur tjurfäktningsarenan när jobbet är klar, och dess ägare beslutat att göra det konvertibel för denna funktion.

glömda klassiska bilarden En historia av Ford 1929 är inte mindre intressant. Den har en kropp "Town Sedan" fyrdörrars, den lyxigaste i katalogen Ford samma år. Han rekryterades i Burgos i juni efter biskops i Burgos år och under några år var den officiella bilen av Burgales prelaten. Från 40 ägarna hade lite mer tills den nådde land i Tamames, men absolut deras ägare bör vara mycket försiktig.

Idag är detta Ford A är i gott skick, och alla dessa eftermarknaden strålkastare är helt JBH (José Biosca Hermanos) spanska tillverkningen. Annars är allt på plats och i gott skick. Kombinationen av svart -aletas färger, mörkblå kropp och hjul och filéad i granat är mycket slitna ... men ändå, och det är verkligen fabriken. Och även på den mekaniska sidan finns det positiva tecken. Både ledning och bromsarna fungerade perfekt ... ännu mindre slack än andra Ford En återställd och jag hade tillfälle att köra.

den Austin A70 Hereford Det är i mycket sämre skick. Han kom till butiken på 60-talet för en reparation på bromsarna, men det verkar som dess ägare återvände aldrig för att plocka upp. Som ett nödvändigt utrymme som upptas togs utanför, där han tillbringade många år där vissa barn använde det som en provisorisk leksak bryter strålkastare, bakljus och olika inredningselement såsom box klockor eller delar av klädseln. Underredet inte på sitt bästa, men han är fortfarande täckt av ett lager av sand -literal-.

Botten av garage, halv dolda, var Barreiros Saeta 65. Han rekryterades i Salamanca i augusti 1964 och begärde och godkänd med avlånga hytt för sex personer, eftersom bortsett från att transportera virke som används också ibland för att göra ändringar. Hans tillstånd är så bra att genom rengöring och tuning nog, och har varit sedan han var ny på samma plats.