Bilar till minne: myter serien av EGB

Cars TV EGBCars TV EGBCars TV EGBCars TV EGB

De är alla, men uppenbarligen inte alla de är. Om vi ​​hade inte dämpat listan är oändlig, men vi bestämde oss för att stänga i nio legendariska bilar av de serier som hållit oss limmade till skärmen för den efterlängtade år EGB.

Sunbeam Tiger

Solstråle Tiger, den konvertibla Superagente 86 (1965)

Denna legendariska serie parodi på spionfilmer kommer alltid bli ihågkommen för den röda cabriolet drivs av Maxwell Smart. Denna spektakulära fordon var 1964 Sunbeam Tiger MK1, ett fordon som ger en illavarslande 160 hk av tids tack vare sin V8-motor. Vem har inte spelat för att driva bilen med Smart och hans partner, Agent 99, under en av hans galna äventyr?

Pantera Rosa

Panthermobile, galenskap i Rosa Pantern (1969)

En av de äldsta men förmodligen den mest vågade, lysande och surrealistiska hela listan. År 1969 konstruerade han denna bil på grundval av en Oldsmobile Toronado, en bil som redan spektakulära nog för serien som utfärdats i början av 70-talet Panthermobile är ett verk av Jay Ohrberg, har specialiserat sig på att skapa bilar för industrin audiovisuella. Bilen är sju meter lång, har en 7-liters V8-motor precis bakom sätet och 2016 återställdes till sin prakt från det förflutna.

Peugeot 403

Peugeot 403, den klassiska fallfärdiga löjtnant Colombo (1971)

Det har inte funnits, inte heller kommer det att finnas en polislöjtnant så unikt som löjtnant Colombo. Kanske inte har den bästa fysiska form för att stoppa skurkarna, men hans intelligens tillät honom att lösa var och en av de brott som han står inför. Det är inte förvånande att så älskvärd som han körde en klassisk karaktär, 1955 Peugeot 403, vilket gav bara fyrcylindriga 58 hk. Om din bil tar nästan en halv minut för att accelerera från 0 till 100 km / t, du bättre din intelligens kommer att hjälpa dig att lösa de brott som du ställs inför.

Ford Gran Torino

Den stora röda tomater Starsky och Hutch (1975)

"Big röd tomat" och Hutch Starsky bil som avses i den mytiska serie som gjort oss drömmer om spektakulära jakter genom gatorna i Bay City. Ford Gran Torino Starsky rött och vitt gick till historien som den mest ikoniska modell av sjuttiotalet serien. Hans målning höll all kaxighet som lagras dessa två poliser och förblir i minnen med sina 400 hk som erhålls genom en 6,6-litersmotor och specialdäck för tillfället. Sådan var bommen som få andra målade sin R12 med samma röda och vita serien.

Kitt

Kitt, Knight Rider (1982)

Sällan en bil är ihågkommen i den kollektiva fantasin med ett egennamn. Nästan alla sätta ett namn på någon av våra fordon, men Kitt är utan tvekan den mest kända av dem alla. Pontiac Firebird Trans Am Denna V8 hade förmågan att tala och göra sina egna beslut, tack vare artificiell intelligens som följde honom vart han än gick, och hans ägare. Därför att Michael Knight inte spelade någon roll motorn, makt eller om hans bil var bak- eller framhjulsdrift. Han kunde prata med din bil! Jag kunde inte begära mer.

Testarossa Miami Vice

Ferrari Testarossa Miami Vice (1984)

Det är mycket troligt att en gång denna Ferrari Testarossa leds av Sonny Crockett verkar mest. Bilen som har passerat in historien i serien var Ferrari Testarossa, men konstigt vid första Crocket körde en Chevrolet Corvette C3 med estetik Ferrari Daytona. När bilen började vinna berömmelse, stämde hon det italienska företag som ansvarar för replikering och nått en överenskommelse som hade två Ferrari Testarossa svart för inspelningen av serien. Men färgen inte övertyga Michael Mann, chef för Miami Vice, känslan av att bilen gick obemärkt nattscener handling, så han bestämde sig för att måla vita bilen.

BMW 635 CSi

BMW 635 CSI elegans i Moonlighting (1985)

En annan serie som följde oss när vi uppfyllde år var Moonlight, som bländas oss med Bruce Willis och Cybill Shepherd, som spelade serien som privatdetektiver ombord på en BMW 635 NKI. Dess elegans och motor inline sexcylindrig och 218 hk gjorde honom till den perfekta följeslagaren för ett par privatdetektiver. Men i ett av kapitlen, Willis åtog till döds i en garage för att förstöra bilen. Kanske var detta en av anledningarna till att vi slutade träffa honom snart efter med hår.

Jeep Wrangler, mångsidig bil MacGyver (1985)

MacGyver skulle vara svårt att tänka sig en superbil, snabb men alltid opraktiskt. Därför denna agent Phoenix kunde inte ha en annan bil som inte var en Jeep Wrangler, liten, behändig och kunna gå igenom där mindre än vi tror. Låg vikt, fyrhjulsdrift och 121 hk gjorde Jeep Wrangler off-road odjuret. Dessutom, med en ägare som MacGyver du aldrig behöver oroa sig för eventuella fel.

Mr Bean Mini

British Leyland Mini 1000, den Chiquitin Mr Bean (1990)

Vi nådde slutet på vår lista med en annan legendarisk modell i serien av komedi. Många som gick till EGB var redan väl vuxit upp när Mr Bean bländade oss med sina äventyr ombord på British Leyland Mini 1000. Hur kan vi glömma det kapitlet för att delta i en tävling att köra från en förankrad soffa på taket eller annan för att försöka avsluta en parkeringsplats utan att betala. Det är svårt att hitta en bättre bil än du känner dig bättre borta brittisk karaktär.