Bilar till minne: Audi Quattro

Audi Quattro: berättelsen om en mytAudi Quattro: berättelsen om en mytAudi Quattro: berättelsen om en mytAudi Quattro: berättelsen om en myt

den geni och djärvhet namn som Bensinger, Piech och Walter Treser, i slutet av projektet beställdes, fick de en vrida vad som hittills förstås som sportighet körning. Idag är vi vana vid att fordon World Rally Championship är fyrhjulsdrift, men inte så länge sedan, tillverkare hade dessa modeller tester endast en motoraxel (länge dominerat framdrivning och sedan vunnit mark drag) och ingen trodde, även i de snöiga spår Sverige eller på halt underlag av tusen sjöar, som fyrhjulsdrift du kan gå mycket snabbare. Även när först Audi Quattro konkurrens Den presenterades i den slutna park Montecarlo 1981, Han ville inte missa något nedlåtande ett leende.

Audi QuattroDe försök som gjorts i 1969 Formel 1 race med fyrhjulsdrivna bilar, som hade sitt ursprung i Cisitalia T360 1946, var inte särskilt uppmuntrande. Och är att den ytterligare vikten av element anslutna till den mekaniska komplexiteten transmissions och ett större antal element som är mottagliga för misslyckande ledde lag som hade försökt (McLaren, Costworth, Matra och Lotus) för att återgå till tvåhjulsdrift.

Men för våra spelare var det helt klart att fördubbla antalet hjul som kan sända kraft till marken Det var en obestridlig fördel. Dessutom måste vi ta hänsyn till två faktorer: Lelektronik han ännu inte hade dragit mycket och att differentialbroms (mekanisk) De var i stort sett den enda faktorn bidrar till att uppnå den nödvändiga dragkraft. Sådana omständigheter fått större betydelse om motorn var överladdade, turboladdare på grund av den tid som hade en betydande svarstid och leverans av brutala bred marginal mycket korta varv.

Med dessa antaganden från början det tekniska teamet var mycket tydligt att modellen bör vara att utveckla en sport. så är Chassi iväg en Audi 80, vem han var utrustad med en tvådörrars coupe kroppen och en motor Femcylindrig turbo med prestanda 200 hk. född Audi Quattro.

Audi Quattro rallyVår huvudperson: Audi Quattro 1983

Vår enhet är en Audi Quattro, redan nu 33 år efter sina speglar i en utmärkt skick och dess ägare, Alberto Pérez, använts med viss frekvens. Till skillnad från andra modeller, är detta en helt användbar bil dagligen, med allt du behöver för att göra bra användning i praktiskt taget alla terräng.

Inget annat märkt sitter bakom ratten tillhör det bil kategori där kvalitet, förfining och utrustning var bland de prioriterade av dess skapare. Sätena har säten och autentiska utseende över tiden verkar ha gjort en buckla i sina toner också. Den generösa trim avslöjar också en förstklassig komfort, high-end bil, och sidosektioner, en ganska fast konsistens, antar, så snart kommer att kontrollera, bra sidostöd. de salpicadero, men det är inte speciellt utformad eller i linje med vad du förväntar dig. Hur som helst, var nykterhet tyska bilar inte bara en myt. Naturligtvis i gengäld visade utmärkt kvalitet på material, såsom framgår av frånvaron av sprickor i solexponerade delar.

den läderratt, i utmärkt skick, Den är utrustad med fyra knappar för horn som kontrasterar med de nuvarande flygblad med otaliga rattar och funktionsknappar. slående digital instrumentering, detalj mycket avancerad på sin tid och det ger att köra en futuristisk look. Dessutom är det mycket omfattande och, förutom konventionella indikationer, såsom varvräknare, hastighetsmätare, bränsletemperatur och innefattar ytterligare information, såsom tryckindikator turbo och inget mindre än en konsumentdator.

Inredning Audi QuattroKontraster i mittkonsolen rustik skytten användas för att blockera mitt- och bakre differentialer, mer som startvredet en Seat 127, som en sport Audi. Nu kan enheten inte vara mer enkel och intuitiv: dra upp den första punkten vittnet låsning center differential slås på och därmed det andra, göra båda, så att du inte kan låsa bakre utan i själva verket framsidan. En logisk sekvens med vilken är avsedd att bevara de mekaniska organ av vridningar och överbelastas. i två baksäten två vuxna kan resa med vissa slack, men de ska inte vara befriat från några klaustrofobisk känsla eftersom den är lägre än trottoaren, kompromissa sikten framåt. Det brukade vara en ganska vanligt effekt på alla coupe av tiden, vilket indikerade litet intresse från tillverkare för passagerarkomfort. Åtminstone sidorutorna har en bra storlek, vilket kommer att ge mer ljus till det inre.

Audi Quattro: deras beteende

Att ha sett, är att hitta Viktigast av denna modell: vad dina möjligheter flyttar och vad sänder förnimmelser föraren. I ljuset av detta, den Audi Quattro inte svika anlag och visar ganska före sin tid. Från de första kilometer det belyser fasthet av fjädrarna, vilket gör den suspension verkar något torr när den fasta substansen är oregelbunden. Paradoxalt nog detta hindrar inte till stöd, karosserirullnings Han är ganska uttalad. Varför? Det finns två faktorer som är inblandade i detta: för det första, stabiliserande ingen speciellt stor diameter, vilket begränsar dess funktion, möjligen för att inte äventyra möjligheten för dragkraft; Å andra sidan, för vikt och mått av bilen, vägar är något smala (1421 mm framför och bakom 1451), är omständighet som gör stödbasen långt mindre än, till exempel, en Audi A4 konst, i vilken spåren är 14 cm bredare främre och 10 cm bakom. Dessutom Audi Quattro, fronten är smalare än den bakre, vilket hörn inträde, gå på is, hjälper fronten är "nyckeln", men om motsatsen.

den växellåda fem relationer Audi Quattro har en framgångsrik klassificering och touch är uppriktigt sagt bra, trots åren. jag lockar långa sträckor av hävarmen, något som skulle nu vara klandervärd i en normal och helt oacceptabelt i en sport modell. Som ett resultat måste ändringar göras med viss sparsamhet och markera vägar, som inte hjälper hastighet. Styrning assist, men mycket lite eller den känslan gav oss först. Vana vid den aktuella servon kräver Audi Quattro en viss fasthet i händerna för att hantera ratten. Med mer än tre varv lås för att låsa är inte mycket snabbt, men perfekt förmedlar vad som händer mellan hjulen och vägen.

Audi Quattro: motorn

När det gäller motorrespons, förväntat mer forcefulness. Utan att nå mjukhet av de nuvarande turbos är vridmoment skäligen progressivt och även tydligt när det börjar blåsa, inte våldsamt i alla fall. En stor del av "skuld" är just allhjulsdrift, som överför absoluta effektivitet ned gasspjällskommandon.

Audi Quattro 1983Så på slingrande vägar i Sierra de Madrid, Audi Quattro visar god kontakt. Om du kör som om det vore en framhjulsdriven, kan du dra full nytta. Understyrning i början av kurvan är löst in retention, med framaxeln bra stöd, för att successivt ge gas från ett halvt varv. gör det du kan takten själv väldigt hög. Jag är fortfarande förvånad, men lutningen på kroppen ... Och att även om däcken, med en blygsam sektion 205, inte uppmuntra till överdrivet sidokrafter.

Men där det tas ut bästa användningen av Audi Quattro är när greppförhållanden sätts osäkra. Snö och grus är element där den fungerar som en fisk i vattnet. här ja gör skillnaden, tillåta extraktion av kärnan till ett chassi, å andra sidan, det visar ett felfritt genomförande, med oberoende suspensioner McPherson främre och slutligen behandla detrás.Una som har den ytterligare fördelen, som bilsamling, kan den användas dagligen utan att vi behöva ta någon ersättning. Det är ganska bekväm, ger oss en god dos av roliga, desto större ju mer hala terrängen och att bli avundade av de platser där vi tillbringar mer eller mindre Fans kan inte slita blicken från.

Audi Quattro i siffror

- 33 år sedan dess födelse.

- 2004: tillverkningsdatum för den senaste versionen av Quattro.

- Audi byggt 1,815,396 fordon och det är upp till 74 Quattro all fyrhjulsdrivna versioner.

- 11,452 enheter byggdes Audi Quattro till 1991.

- 4 World Rally-VM mellan varumärken och piloter mellan 1982 och 1984.

- 203,850 ramar. Pris Sport kort hjulbas versionen och 306 hk dök upp i 1984.

- 600 hk. Ström hade version S1 som Walther Röhrl vann klättra till Pikes Peak 1987.

- 720 hk. Ström var Audi Quattro version som deltog i den amerikanska IMSA GTO Championship.

Du kanske också är intresserad av:

Bilar till minne: Peugeot 205 T16

Bilar till minne: VW Golf GTI, Renault och Peugeot 205 GTI Superfive

Bilar till minne: Citroën 2CV