Bilar till minne: Seat Ibiza Cupra

Seat Ibiza Cupra, generationer av en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer av en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer av en legendarisk sportSeat Ibiza Cupra, generationer av en legendarisk sport

Seat har i sportighet och körglädje en av dess pelare. Bevis på detta är att det alltid har försökt att hålla i sitt modellprogram versioner av markerade sport ande och sedan in i omloppsbana Volkswagen, har utmärkt sig genom att vara en av koncernens varumärken som mest påverkar beteendet när du gör utvecklingen av nya modeller.

I år är året för Seat Ibiza 2017 och kommande Geneva Motor Show Vi delta i en ny generation som, månader senare, föra få en ny Cupra. Men idag har vi pratar om nya bilar men deras tidigare generationer ... att komma ihåg.

Tack vare samarbete mellan institutionen för historiska bilar Seat, vår Automobile Magazine haft möjlighet att möta våra krets INTA några av sina tidigare generationer, som tillfälligt lämnat museet att visa en extraordinär tillstånd i sin helhet.

Seat Ibiza Cupra 2013

Bland dem uppenbarligen en av de sista höjdpunkter Seat Ibiza Cupra, 180 hk 2013, en mycket mer bekväm bil att använda än Cupra flera år. I detta logiskt mycket att göra automatisk sjuväxlade DSG Han införliva standard. Medan suspensionen är klart starkare än övriga sortimentet modellerna Ibiza -muelles 20 mm shorter, mer energisk och mer robust tysta block, bland andra, är inte alls en obekväm bil. Han slog fullt med den inställda och förutom få en mycket sportig beteende, som förväntas av en Cupra är en bil som ganska effektivt smälter de irregularices företaget, något som bara inte kunde skryta sina förfäder, som också var radikala bilar i detta avseende.

Seat CupraEn aspekt dock att det var äntligen övertygad operation 1,4 motorn direkt bränsleinsprutning och turbodrivna volumetriska kompressor. Denna motor är inte bara kraftfull, det är också imponerande leverans erbjuder låg, medium regimen och den lätthet med vilken återhämta sig från under vid fotografering i de längsta marscher. Inte överraskande, fördelar är mycket bra och bekvämt överstiger Cupra R med 1,8 liters turbo 180 hk... och att vikten ökat med ca 100 kg; större, mer robust kropp och ett mer komplett utrustning är fel. Men denna motor kan skryta inte bara en topprestanda, är också tack vare sin effektiva prestanda en mekanisk Reaper långt som bränsleförbrukningen är berörda, speciellt vid körning lätt; rullande på juridiska hastigheter är lätt att hålla med honom nedan 6,5 l / 100 km, som satte honom i detta avseende närmare Cupra TDi Cupra R.

Och på INTA, som vi ser fram emot att besöka vår krets för att återförenas med resten av deras förfäder. Efter att ha fått av lastbilen, lekte den senare en fantastisk look, nästan tycktes lämna fabriken och även var skodda med nya däck för att undvika problem i detta avseende. den Seat Ibiza Cupra R var en enhet med mycket några kilometer från parken press, medan Seat Ibiza Cupra Diesel Det var helt ny, med bara 200 km på resultattavlan. den Cupra 2,0 16v Han hade rest mer än 100.000 km, men tydligen var i mycket gott skick. Att vara den äldsta, det var valt att ta de första varven på banan.

Seat Ibiza Cupra 2,0 16v 150 CV

Och år kvar, förutom att uppfatta att kvaliteten på finish som är på en annan nivå, saknade den fördjupade justering för ratten känsla. De första förnimmelser av denna Cupra 2,0 16v De är mycket bra, bilen passar effektivt kurvtagning, men det visar att du väger kilo på framsidan som tenderar till understyrning ganska bra missar en snabbare styrning. Den sugmotor är ganska envis, men logiskt deras prestanda och lyhördhet är långt under hans bröder som följer honom i denna singular duell. Bilens bromsar väl och har en förändring som kan göra avsiktlig 2 liter, Även om det är sant att detta verkade inte längre vara bäst, alltså i rangordningen av gånger citerar en hastighet på mer blygsamma modeller som skulle kunna vara en Suzuki Swift 1.6 Sport.

Seat IbizaSeat Ibiza Cupra R

den Seat Ibiza Cupra R dela samma plattform, i fronten var identisk med den i Golf II, medan bakaxeln kom från Pole. Den här gången den motor som används är mycket kraftfullare. den 1,8 liter driven turboladdare som hade premiär i León, betalar för tillfället inte mindre än 180 hk och ett maximalt vridmoment på 24 mkg gränsar tillåter den här versionen av Ibiza spektakulära funktioner som inte har mycket att avundas den sista Cupra. Ramen var dock lite till gränsen för sin kapacitet, eftersom bilen har tillräckligt tendens till understyrning, är det svårt att komma in i långsammare varv och är också mycket benägna att förlust av motoriska färdigheter. Dock är rekord erhålls i kretsen utmärkt och beviset är att sex tiondelar få platser som erhållits genom den modernaste modell.

Seat Ibiza Cupra TDI

den Seat Ibiza Cupra TDI också hade en mycket kraftfull motor. den 1,9 TDI drivs av turboladdade och pump injektor direkt insprutningssystem som utvecklats för tillfället inte mindre än 160 hk och en imponerande maximalt vridmoment på 33,7 mkg, vilket inte är förvånande att fördelarna är ganska nära Cupra R ... och det trots förändrings utvecklingen är ganska lång. Detta är sannolikt orsaken till vilken han också förlorat mer än en sekund i kretsen och att även beteendet verkar mer flexibelt. Det bör noteras att ramen var redan mer modern och effektiv, vilket är särskilt märkbart på en front noggrannare smidiga och snabba reaktioner.

Men den mest betydande framsteg i denna mening ses när man får bakom ratten på de senaste generationerna. Den Cupra 2013 var en bil som tog kurvorna med lätthet endiablada, Det var mycket precisa banor och erbjöd också en imponerande smidighet. Om fördelarna med gjutning en kraftfull motor som alltid är redo att svara kraftfullt tillägger var helt övertygad om att det skulle bli en mycket snabb bil på banan av INTA. Det utspelar sig som en fisk i vatten, vilket resulterar snabba och mycket lyhörda för orderingången från föraren, men det är sant att har varit något lägre än väntat.

Seat Ibiza Cupra TDiI detta fall och till vår förvåning kunde vi inte fly från alla kontroller stabilitet. Det är sant att när knappen delvis ogiltigförklara dess funktion trycks elektroniska hjälpmedel är mycket tillåtande, bara försvåras fram körning och bara komma till handling när de har överskridit bekvämt grepp gränser. Mer förbryllande är att förändringsarbete DSG har för många "idéer" när manuellt läge används och när förlust av dragkraft inträffar växlar automatiskt till nästa växel för att undvika det och gör det även när motorn är fortfarande långt under maximal hastighet.

Seat Ibiza Kit Car

Vi kan inte avsluta berättelsen utan att tala om Seat Ibiza Kit Car, en modell som även om ingen Cupra som sådan, har sina idrotts gener och som Seat fick World Rally Championship kategori 2 liter under 1996 och 1997. Bäst av allt är att Ibiza var inte alls den snabbaste modellen i sin klass, eftersom med en motor som drygt 260 hk, lite kan ta itu med Citroen och Peugeot på asfalt rallyn. Lyckligtvis de flesta av testerna hölls på land, där Ibiza själv var mycket konkurrenskraftiga och lyckats vara över sina rivaler, dragit nytta av sin enorma styrka och en motor som även saknade ström, känd för sin prestation mellanregister och det är lätt att återhämta sig underifrån. Ibiza var också en mycket smidig, hanterbar och lättkörd bil.

Du kanske också är intresserad av:

Renault Turbo: 11, 18 och 21

Opel Kadett GSi

Citroën Visa GTi