Bilar till minne: VW Golf GTI – Mk2 GTI 16V

Volkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sportVolkswagen Mk2 Golf GTI: en legendarisk sport

den Volkswagen Golf GTI Mk2, utan att vara en radikal sport, var det trevlig att köra under alla omständigheter, daglig bil och en snabb takt genom slingrande vägar. Det var inte svårt fjädring, hade inga reaktioner som resulte svårt att kontrollera och inte kräver bära motorn i en hög takt. Utan dessa egenskaper hos de mest extrema drag för idrottsgrenar, Det förblev fast vid kurvtagning De händer snabbt. en Opel Kadett GSi Han hade bättre prestanda och Peugeot 309 GTi Det var mer smidig och ändå, VW Golf GTI var fortfarande mycket aptitretande.

Han fick in i en bil bromsning och kurvtagning som kan accelerera förbi spetsen stark. Allt utan behov av en hård eller torr suspension. En av hemligheterna med den första Volkswagen Golf var en mer styv ram som de brukade ha bilar av sin storlek på 70-talet i andra generationen förmodligen fortfarande existerade denna fördel.

Volkswagen Golf GTI Mk2den Mk2 Golf GTI han hade tryck mellanregister och en fin touch av gaspedalen. Dessutom, utvecklingen var kort, maximal hastighet var 400 rpm över märk maximal hastighet. Exchange relationer och inte göra bilen mer fart vid varje varvtalsområde, men i detta fall tillåtet att använda den tredje relativt långsamma vägar med god acceleration reserv.

Kommer VW Golf GTI 16v

Att veta att det skulle bli en 16v version med en mer kraftfull motor Många gjorde vi på tids illusioner. En vanlig kommentar var då: "Hur det skulle gå en Golf med motor Kadett?". Detta ger en uppfattning om vad som saknades golf när det gäller konkurrens: mer dragkraft. Vi förstod att den nya 16-ventilsmotor som skulle ge klo. Nope.

den Volkswagen GTI 16V hade en mer sportig känsla än den ursprungliga GTI på grund av att sänkt åkhöjd 10 mm, olika fjädrar, dämpare och Stabiliserande och bättre bromsar, med större och bättre ventilation kolvar. Den klassiska bilden av Golf GTI kurvan "lyfta benet" (med den inre bakhjulet i luften) var ännu funktion i GTI 16V (även om säkert på bilderna till tidningar tvingas lite, urholka där fotograf pekade). Det vill säga, som sportig, 16V vann med en högre bana noggrannhet och smidighet.

den motor, var dock något av en besvikelse. Utvecklingen av den nya chefen var en hacka. Beslutet att hålla intakt en ganska smal blockera bestämt cylinderhuvud. den ventiler är anordnade i "genomsnittlig V ' sedan antagning ha en lutning av 25 °, men avgas var vinkelrät mot cylinderhuvudet inte är för bred. Förbränningskammaren är därför inte halvsfärisk men är kilformade.

Volkswagen Golf GTIden Resultatet var en av dessa motorer 80 förlängt missuppfattningen att 16 ventiler inte kunde vara elastiskt. Ibland kan en långt ifrån vad teoretiskt ideal teknisk kompromiss och det fungerar. I det här fallet var det inte. den GTI 16v motorn inte är elastiskt, genom att lägga de momentkurvorna 8 och 16 ventiler, det såg ut än det förra var högre vid låg hastighet. Det av 16v nog kvar för att nå de 139 teoretiska CV. Denna brist på elasticitet i förhållande motverkades delvis av en slutliga utvecklingen ännu kortare än GTI, även lämplig för regim maximal motoreffekt. 31,7 km / t på 5:e, var den maximala hastigheten nästan skära insprutningssystemet.

Bilisten idag kan verka konstigt, men då var det inte. Om en bil inte nådde den maximala hastigheten i den femte av en låda fem, Det sades vara av "4 + E'. Idag är relativt normal inte nå maximum i högre växel. Dock kände GTI motor dragkraft saknas och många vände att ställa frågan: "Hur skulle gå Golf 16v till 16v Kadett motor?".

För dem som söker en sportig touch, fick 16v mycket i förhållande till konkurrenterna. Det var nästan som vig som en 309 GTi, men mindre abrupt. Relativt Kadett 16, fick i noggrannhet kurva ingång och motor. Eskort XR3i eller Renault 11 Turbo var så långt i dynamiska egenskaper som de var i pris. Golf kostnaden minst 50 procent konkurrens. Det blir bara bättre även när servostyrning var tillgängliga, mot vilka det fanns fortfarande påverkar därför denaturerad till en sport (malarkey).

annan enastående kvalitet of Golf (Med ventiler som var) är dess byggkvalitet. den Interiören är enkel men väl gjort och då kunde man fortfarande se att Volkswagen väl fungerade, särskilt när man tittar i motorrummet eller höja bilen till en hiss. Mängden Golf som har överlevt och deras nuvarande status är en indikation på att kvalitet, men vi måste också komma ihåg att en bil har alltid varit uppskattat och har oftast mer vård än en Ford eller Renault.