Bilar till minne: Citroën Visa GTi

Citroën Visa GTi och var den enda sportCitroën Visa GTi och var den enda sportCitroën Visa GTi och var den enda sportCitroën Visa GTi och var den enda sport

Ur kommersiell synpunkt Det kan tyckas alltför riskabelt, nästan revolutionerande, lansera en sport på grundval av Citroën visum, ett verktyg som aldrig kommer att bli ihågkommen för skönheten i sina linjer. Men Visa GTi förbättrats avsevärt estetik de andra versionerna. Strålkastare med rund i stället för fyrkantig skrämmande, de aletines kroppen färg, två diskreta aleroncitos och bakhjul lättmetall, Citroën arbetade mirakel. Inåt, men detta Visa avstått dess principer. Han tog bort de klassiska detaljer av märket, som ratten i en arm och full kontroll satelliter som gjorde förarplatsen verkade som om ett rymdskepp. Många kritiserade, men ägarna av visum blev vana vid dem och såg bekväm. De var en del av personligheten hos bilen.

Citroën Visa GTiför Visa GTi, Citroën har utformat en mycket mer klassisk och sportig interiör. Han placerade en attraktiv hjul tre armar och en tjockare hoop bättre touch. Han gav också en mycket omfattande och lättläst instrumentering. En exklusiv klädsel slutade vända det här verktyget på en idrotts glad. Ja, sätena var inte helt bekväm på grund av en dålig position förankrade, vilket gjorde dem att vara lite nedsänkt rygg. Eftersom ett fel, det enda som jag missat var luftkonditionering ... att det inte var ett alternativ.

Citroen Visa GTi, en sportig singel

Även om det kan tyckas vara en problem, femdörrars kropp gjord unik för denna Citroën Visa GTi sitt slag. kungariket till bra pris för att vara inhemskt tillverkade (Den byggdes i Vigo), blev den här sporten en intressant och attraktivt alternativ när man köper en bil för den unga publiken, förutom känslor som uppfyllde sin sportiga karaktär behöll den praktiska sidan av Citroën Visa.

mekaniskt, Citroen Visa GTi är "fördel" av dess ursprung PSA. Citroën Han använde hela fronten Peugeot 205 GTI 1,6, bredare spårvidd. detta absolut han förvandlade karaktär, beteende och yttre utseende. Entré, var vi tvungna att sätta en aletines som täckte hjulen sticker ut från kroppen betydligt. Dessutom, suspensionen var fastare och 4 centimeter lägre i andra versioner, hjälper ett bättre grepp och mindre krängningar vid kurvtagning. den fyrcylindrig motor av Peugeot 205 GTi Det var glasyren på kakan. Denna motor, 1,6 liters 105 hk motor och 6250 rpm makt, det finns lite kommentar: det var och förblir ett under. Och dessutom, kombinerat det med nya utväxlingar, något kortare än 205, gjorde Citroën Visa GTi flyttade med stor lätthet och glädje, för vägde endast 870 kg, sålunda homologaba 0 till 100 km / t på 9 sekunder och en maximal hastighet av ca 180 km / t. förändring, 5-växlad manuell, Det var snabb och korrekt. Kort sagt, mycket effektiv.

Visa GTIHittills allt var rosenrött. Ryggen är dock inte så bra. Bakaxeln Citroen Visa GTi var mycket smalare (12 cm) till framsidan. Detta estetiskt inte hjälpa, eftersom de bakre hjulhusen är mycket mindre skrymmande och descompensaban den allmänna linjen. Också från en tanke på komfort och prestanda på vägen, var inte den bästa metoden. Men trots allt mer än uppfyllde ordentligt. Också tillbaka, stammen förlorat mycket av sin kapacitet att bära reservhjul inhyst inuti. Visa belägen i den andra i motorrummet, i GTi inte passar. Inte heller kunde använda lösningen under 205 bär bagageutrymmet, för designproblem.

Citroën Visa GTi: ägare

Daniel Villas Han föddes i en familj Citroënista. Hans farbror arbetade i Citroën, som gjorde varje familj bil som förvärvades varumärket. Hans första bil var exakt visum 1,7 RD Han deeded sin mor. Liksom alla ung man, skulle Daniel ha velat något mer kraftfull och roligare än en gammal diesel verktyg som tiden. efter Sök efter år varit en GTi som du återfanns i gott skick och originalitet, i juli 2011 Han fann i Murcia vilket är grunden för denna rapport. Denna enhet var en nästan ursprungligt skick. Han flyttade till Madrid på väg utan problem. Det är fokus på interiören, i perfekt skick. Här hade han ingenting att åtgärda, är det enda som lagt till en modern bilradio, tack vare sin avtagbar klädsel, inte kollidera i bilderna.

Citroën VisaDet första Daniel gjorde var färg. Inte att hitta en ny uppsättning av färg aletines den ursprungliga "strawberry" var tvungen att måla dem som hade installerat som inte var den rätta. Detta gör dem ljusare, men det är en bra lösning om du inte originalen. Mekaniskt verkade väl, men att ändra expansionskärlet var att bryta alla, vilket gjorde ersättas eller repareras är praktiskt taget alla mekaniska element utom suspensionen. Detta är inte i sitt bästa skick, med nästa väntande utföra arbete (och har i åtanke) för att lämna denna Visa GTi nästan felfri. Att hitta delar är lätt, förutsatt att de inte är specifika för GTi. Den delar många med C15, resten av Visa och andra Peugeot 205 GTI. Men som ni ser strålkastare, särskilda aerodynamiska anordningar, däck, klädsel, anagram, leta efter en donator. Ingenting kvar i lager. Daniel gillar sin bil, särskilt för dess homogenitet. Du tror snabbt och roligt, samtidigt som bra. Den enda nackdelen är att du äter något hög. Daniel och jag, liksom många fans, vi är överens om en sak: Citroën Visa GTI vinner över åren.

Kort sagt, Citroen Visa GTi har alltid varit (och är fortfarande) en annan bil. På basis av ren och nytta, byggde PSA-gruppen en sport tveksamt utseende. men dess dynamiska egenskaper och metoder lyckades. Dessutom det faktum att görs i Spanien begåvade honom med en mer än konkurrenskraftigt pris. Idag är marknadsvärdet mellan 2500 och 6000 euro, beroende på deras status och bevarande.

Du kanske också är intresserad av:

Så var Ford Fiesta Super Sport och XR2

Det var Renault Fuego

Det var VW Corrado