Bilar till minne: Seat 1430 1974

En klassisk prov Seat 1430En klassisk prov Seat 1430En klassisk prov Seat 1430En klassisk prov Seat 1430

den 70-talet av förra seklet De levde ankomsten av legendariska bilar. En av de salonger mest populära på den tiden var 1430 Seat, huvudpersonen i den här artikeln klassisk bil för hågkomst. Sedan kan du njuta av den ursprungliga full bevisning publicerades i nummer 334 av tidningen Motor Classic.

"Innan plocka en coupé, en cabriolet eller turbo, Gonzalo föredragen frisättning i hobby med detta sedan, utbredd i den första halvan av året 70. I det här fallet, en klassiker i avundsvärt skick och bra promenader.

Gonzalo är en lycklig kille, men när han skrev den romerska poeten Vergilius, tur hjälper bara vågad. drygt ett år sedan flyttade hon från Madrid till Badajoz med avsikt att köpa sin första klassiska. Han hade beslutat att han skulle bli en 1430 Seat och han gjorde tillsammans med Alexander, vän och väl insatt i mekaniken i en sådan saloon RWD. Pacense i huvudstaden i en verkstad väntar på dem Amaranto Röd färg modell som stjärnor i den här artikeln och hade sett annonseras till försäljning.

1430 SeatDe tyckte det som de såg det, men innan förhandlingarna var tvungen att ladda upp till lift och undersöka den på djupet. den låg De var friska, kroppen nyligen målas i sin ursprungliga färg, renoverat korrekt transmission och motor en 0 km. Han hade släppt in Oktober 1974 som då var chef för järnvägsstationen i Badajoz, som höll honom inomhus, används måttligt och förvaras i verkstaden nämns sedan slå garantin.

också De hade renoverats inuti tak, sittklädseln, heltäckningsmatta och trimmar dörr nappel, alla med källmaterial. Dessutom hade avgasröret ersatts av en Duramax rostfritt stål, vilket ger förtroende för att detta avsnitt inte skulle orsaka hakar.

sålunda, Detta säte 1430 Han var redo att fortsätta att användas för en handfull år, vilket gör bara periodiska oljebyten, filter och tidsmässiga justeringar. I själva verket hade Gonzalo varit Alejandro hus en vecka innan att vi fotograferingen och testning. Och det kändes att ledningen hade blivit vagare och att bromspedalen ner mer än vanligt. Båda abnormiteter var lösas, efter justering av styrhuset och fortsätt till ersättning av både slangen och förnyelse av bromsvätska.

1430 SeatMed bilen fortfarande vilar på dess främre sex luftintag belägna mellan stötfångaren och grillen, distinkt uppskattar 1430 Seat "förstärkas". Det noterades också att nätet har överskott krom lister, eftersom endast i denna serie lyste centrum korsas av Seat rektangulär sköld. deras 75 CV, erhålles samma regim som den version dök upp i 1969, De har uppnåtts tack vare en explosionskammare omgjorda en annan förgasare och ventiltiderna ökade med sex tiondelar av en millimeter, medan kamaxeln behöll samma diagram 19-48-59-8.

Annars, när din profil eller bakre sett den här bilen har en liknande estetik som hade modellen sedan 1971, när pärlorna tillsattes i hjulet, luftningsventilerna på de bakre stolparna och bakljusen duplicera.

med huven öppen, visar att motorn har bekväm tillgång till dess ledande komponenter, såsom tändstift, tändfördelare, spolen eller förgasaren, medan växellådan är dold under skiljeväggen med bäraren. Ja, drar den här bilen uppmärksamhet på skydd som ges av en nyligen Seat Ibiza, som döljer den moderna batteriet. "Om jag nu de svarta batterier med din kisse husdjur Tudor lämnade över omslaget", säger Alexander.

1430 Seatefter öppning platt dörrlås och sitta, är det uppskattat sikt alla vinklar, Det skulle vara ännu bättre utan dessa avvisare trianglar vars konstruktion redan föråldrad vid den tidpunkten. soft touch på läderratt, lämnar osynliga hoop traditionell hård och plastig. Mittemot de två cirklarna som inkluderar instrumentering, som består av en märkning hastighetsmätare 170 km / t och cuentavueltas gul zon från 5500 rpm och röd från 6000. De åtföljs av nivån i bränsletanken, termometer kylmedel och fem vittnen.

Vi gav ta bort mattan typisk för tiden, så att färgen på mattan var att uppskatta och quedasen väl i sikte av tre pedaler suspenderade. Förarplatsen kan ställas in ryggstödets lutning och avstånd, men vi måste välja den mest rimliga alternativet, är det omöjligt att vara helt nöjd med denna sits och vevlagret. Däremot är de flesta av kontrollerna är i sin logiska plats tills även den sfäriska ratten shifter, som ligger i den exakta platsen de skulle se blint.

Genom att bli lag obligatorisk utrustning sedan januari 1973, denna bil har vanliga säkerhetsbälten i framsätena Stöldskyddssystem och stöldskyddssystem som låser styrningen. När det gäller den senare, inte sluta då var en av bilarna mer "lånade från lånat", med tanke på dess prestanda, betydande spridning och internt bruk. Också det har uppvärmd bakruta och färgat glas, två alternativ fabrik byggs i de flesta enheter.

1430 SeatGenom att sätta motorn igång varningsskylten oljetryck att pumpen fyller sin funktion korrekt stängs omedelbart. i en plan väg och med två personer ombord, de första två körningar och sedan falla vi kort på tredje på 60/70 km / t, shuttle tar pulsen i en ensam och med lätt kurvor rutten. I den situationen är bilen bekväm och hanterbar, motor vipparmar och sido kamaxel hörs och accelererar stadigt inget att ge gas. Dragriktning är snabb och de fyra skivorna 227 mm uppnå en felfri retardationer, som i en bil den här gången. Istället steg a ojämn område det gör vi sakta ner, för att förhindra den stela axeln studsa tillbaka så abrupt.

Några kilometer senare få tillgång till en tvåfiliga lite trångt. Accelererar från körfältet Dessutom har bakaxeln lugnade ner och i blink of an eye vi fjärde den lagliga gränsen på 120 km / t real, tack vare en exakt shifter och kort rundtur. Under dessa omständigheter, roterar motorn vid 4800 rpm under skor tar moderna däck 155/80 R 13. Denna mätning är närmast att montera serien men förkorta utveckling 2,5%. I denna regim, kan mekaniken gå utan risk, men det är för hög mängden brus bidragit med den virvlande luften och motor. Om någon hade han redan engagerad femte växeln.

I själva verket var Gonzalo ser framgång sätt förlänga utvecklingen, något som andra fans också kommer att sträva efter klassiska fyra marscher. Tills han hittat den bästa lösningen, vilket inte är tekniskt utan sunt förnuft. eftersom 1430 Seat Den var avsedd att köras med smidighet i den gamla tvåvägskommunikation, det är glädjande att typen av cirkulära banor. Och ännu bättre om företaget saknar gupp och ojämnheter.

I denna plan, perfekt för rekreation bil, är det en fröjd att resa till kontrollerna i denna saloon vars ålder överstiger fyrtio. Det är sant att vi måste förlåta en något vag styrning och suspensioner utförs fel med gritty asfalten. I gengäld denna fråga baserat på dess styrka och för en tillstånd bland hans Gonzalo och Alexander är ansvariga för att bevara."

tekniska dataSäte 1430 (1974)
motorlängsgående, främre, inline 4-cylindrig
förskjutning1,438 cm3
effekt75 hk vid 5400 varv per minut
draBakhjuls
byta4-växlad manuell
maximal hastighet155 km / t
medelförbrukning9 l / 100 km

Du kan också vara intresserad

- Den hemliga historien av Seat Ibiza I: den officiella bil Barcelona'92

- Seat försäljning, de bästa i 16 år

- Alla nyheter och tester av klassiska bilar

- Således återställa en Seat 600 cabriolet (video och foton)