Bilar till minne: Peugeot 205 GTI (full original test)

Peugeot 205 GTI, en populär legendariska sportPeugeot 205 GTI, en populär legendariska sportPeugeot 205 GTI, en populär legendariska sportPeugeot 205 GTI, en populär legendariska sport

Fortsätt att minnas tack vare vår Hemeroteca av iberisk Motorpress, originalet testar legendariska bilar i fordonsindustrin historia. eget kapitel, naturligtvis, är Peugeot 205 GTI nödvändigtvis en populär sport med vilken han växte upp (och drömde) en hel generationen av EGB. Denna gång vi går tillbaka till juni 1987 och den 113: e av vår Automobile Magazine att återställa hela artikeln. Maximal undertecknats av Sant och under ursprungliga titeln "Chapeau" Vi lämnar er med ett test för minnet. Du njuta av det lika mycket som oss. Så det hade ...

"The GTI saga intervall 205, från början han noterades för sitt ljusa beteende, men eftersom det första versionen av 105 hk, som följde på 115, är det den förebrår en brist av kraft, i synnerhet i förhållande till dess ljusa ram och tävlingen erbjuds. Det är krävande, särskilt 205 GTI har alltid tycktes oss en exceptionell bil, men med lite "klo". Deras beteende är så ädel och foglig som ger intryck av att din flyer antingen omedelbart blir en bra förare. den version 1,9 liter, utanför dramatiskt förbättra leveransen, tillhandahåller en bil som fortfarande ädla och effektiv, men med en mycket mer aggressivt beteende.

Förklaringen är enkel: den här versionen är inte uppnås genom att placera en 1,9 motor av en GTI alltid, men innebär förändringar i ramen. Till att börja med, vad är uppenbara värdefulla hjul baserade aluminiumfälgar sex inches bred och femton diameter skodda med tillräcklig däck som mäter 185/55. Vid sidan av detta, en bakre stabilisator tjockare och nya inställningar för front och dämpning De gör denna modell en bil från en förkrossande effektivitet.

Peugeot 205 GTIkanske inte så foglig som sina föregångare -I själva verket är-men ingen förändring tillåter mycket mer njutbar körning. den understyrning verkar aldrig, utom vilt accelererande bakgrunden slutna kurvor och reglagen, och baksidan är aldrig glida på egen hand, men är uppmärksam och vid minsta antydan från oss hjälper oss att göra kurvan. den motoriska färdigheter är extraordinära, Vi måste komma ihåg sin längd, vikt och styrka. Peugeot har fortsatt i denna modell så älskad i Austin teknik för att sätta "ett hjul i varje hörn"Med detta uppnår en beskuren längd, men med bra kamp -2,42 meter- utan överhäng, så hanteringen är exemplariskt. Spåren är också mycket påtaglig, så förankring av bilen kan inte vara bättre.

den tid som erhållits i vår snabbgenomgång är omisskännlig tecken den enorma effektivitet bil. Vare sig i mycket stark tack och böljande väg, och motorvägen, perfekt stabilitet, men med en Bil livligare reaktioner att det en gång var. Naturligtvis har allt en motpart och att agility kurva mycket tack vare den tjocka krängnings ha en negativ effekt därefter. Denna effekt yttrar sig i våldsam bromsning på oregelbunden marken när bakre verkar vilja komma framåt, som om överdriven broms tillbaka, vilket inte var fallet. Men detta mindre besvär mer än uppvägde de fördelar som innebär.

som broms~~POS=TRUNC, Genomförandet av dessa har en felfri prestation i termer av makt och uthållighet. Touch är det allra bästa som vi minns, och det ger oss möjlighet att 'stopp' bilen noggrant och där vi vill. men saknar ABS, så populär på idrotts ögonblick, vi verkligen tror inte gör något fel. Med en sådan anmärkningsvärd upptrappning, så snart föraren är något expert, det finns ingen större problem eller våt.

Peugeot 205Som vi har sett, stabilitet och bromsning De är på högsta nivå. Endast ett element är ett hack nedan resten av ramen: hänvisar vi till adress. Med nya fjädringsinställningar är styrningen börjar bli tung i häftning områden, inte heller med 3,8 varv lås för att låsa, för fort. I en annan bil, skulle det inte finnas några invändningar hit, men i detta har en sådan ansamling av fullkomlig i sin ram, är lite undan från resten. sannolikt med utmärkt styrning 309 GTI skulle lösa problemet.

Peugeot 205 GTI: motor

Sett som ramen, är det dags börja analysera mekaniken, värdig många komplimanger som detta. Höjdpunkten i denna motor är dess fantastiskt par till en regim. med en förtjusande förändring att använda, skäligen relationerna stängd, och en mekanism som skjuter lika med 2000 till 6000 varv per minut, Måste vara för avsikt att stanna undan utan dragning i en kurva.

Little annat är där för att säga motorn, eftersom även imponerande vid första, som vi vant sig det vi glömmer; och att vi trycker på pedalen till höger, vi är på frammarsch är vi, vi kommer att ha ett stort antal hästar. Det är lätt att vänja sig det goda. Ändrar vi har pratat i förbigående, men att vara en Peugeot, det finns lite att säga, eftersom som alla är smidig och exakt. Inlägg på loop slingan, vilket skulle ändra skulle vara ratten på andra mindre sofistikerade; genom en enkel boll, som tills motsatsen bevisas förblir den ideala knopp, åtminstone att gå fort.

Peugeot 205 GTI 1987Vi sparade några synpunkter konsumtion. Att vara en sportig karaktär mycket tydlig bil och inte särskilt billigt, Vi tror inte att det är en viktig fråga. Eftersom, dessutom, tillbringar väldigt lite som vi avgjorde saken genom. När det gäller prestanda själv är det värt parentes eftersom denna motor inte har gett oss hästarna aviserade. Hjulet verkade inte saknas eftersom motorn, tack vare sin imponerande elasticitet visade sprudlande. Men efter att ha gjort nytta om vi kunde se vyn av siffrorna som erhållits de saknades några hästar, som vi avslutade vårt bank bekräftade rullar. Med sin 130 hk fullt förhoppningsvis förbättra figurerna, speciellt acceleration och maximal hastighet; där det är mer tillfredsställande teoretisk än praktisk, eftersom som vi säger, bakom ratten, det saknades.

den 1,9 GTI interiör är praktiskt taget identiska med sina föregångare, utom seat covers. om platser som vi kan betecknas som nästan perfekt i att genomföra en avgjort sportig körning, det är för sidostöd nästan en bacquet konkurrens. Dessutom, trots den mest färgstarka klädsel och slående röda mattan gör oss inte glömma att det här avsnittet inte upphör att vara en blygsam 205. Och mer allmänt intrycket att laget eftersom bortsett från deras attraktiva hjul, utmärkt belysning utrustning och mycket komplett instrumentering, också utrustad centrallås och elektriska fönsterhissar, så du kan inte begära mer, kanske luftkonditionering, men i en klart sportig bil som vi inte överväga ett element vars frånvaro är oförlåtligt. Det som inte övertyga oss är ratten, Det är väldigt bra läder- touch, men för tjock och med mycket lite diameter. Att köra riktigt, 38 centimeter i diameter är en rimlig åtgärd, och kanske gör det mindre en aspekt av "Racing Santander", men verkligheten är mycket olika, särskilt med tanke på att ledningen inte är mjuk.

När det gäller utseende, Vi tror att i detta fall är det förvånande hur mycket du kan ändra bilen för en enda hjul. Så mycket så vi fruktar att efter att ha testat bilen och se hur bra det går, vi verkar trevligare. Sanningen är att utan att förlora den gemensamma vädjan till alla 205 serien är mycket mer aggressiva och sportig, och yttrandet har vi tryckt på för testet inte kan vara mer positiv.

Kort sagt kommer vi inte dölja det bilen har förtrollat ​​oss. men Vi visste ramen och motorn 205 GTI 1.9, kombinationen av båda elementen kunde inte vara nöjdare. Utan att lämna sin roll praktisk och lätt bil att köra, lämplig för vår dam gå och handla eller för att plocka upp barnen, 205 1,9 GTI har avslöjats som en idrotts fullblod, kan Slående takt i nästan racerbil områden, och säkerhet och trivsel flyer svåra att övervinna".

Du kanske också är intresserad av:

VW Golf GTI Mk1 GTI vs vs Peugeot 205 GT Turbo Renault Superfive

Peugeot 205 GTI och Rallye

Peugeot 205 T16