Bilar till minne: VW Golf VR6 (original bevis)

mytiska tester: Volkswagen Golf VR6mytiska tester: Volkswagen Golf VR6mytiska tester: Volkswagen Golf VR6mytiska tester: Volkswagen Golf VR6

Återigen, i Autopista.es Vi vänder oss till vår stora Hemeroteca av iberisk Motorpress att närma sig en av de sportbilar som vid detta tillfälle, han historia den tidiga 90. Vi påminner om att markerade Volkswagen Golf VR6 och vi lämnar dig med den ursprungliga fullständiga bevis på att vi publicerade i nummer 180 i Automobile Magazine, 1993. Galleriet hittar också utdrag ur officiella register och uppgifter som hämtas av vår tekniska center på den tiden. Låt oss njuta av det lika mycket som vi gör!

"Hopkrupen i en ofarlig utseende, liksom sina föregångare, Volkswagen Golf VR6 delar med dem en filosofi: den ständiga väntan på sin egen tid och sin omgivning. Observera loppet av detta både atypiska och högt populär modell mycket intressant. Det verkar otroligt att en diskret bil och nästan orimliga priset jämfört med dess direkta konkurrenter når rekordförsäljning. Hemligheten med Golf för att nå långt överskrider barriären sålda 12.000.000 har alltid varit samma enheter: bryta med den etablerade bryta ny mark i den tekniska utvecklingen av multifunktionella sport.

Ja, VW Golf GTI Han markerade födelsen av en ny era och 16 ventiler Han följde samma väg. Visst det den VR6 blir fyren guide under det senaste årtiondet av århundradet. Det är därför inte förvånande att år 1991, i början av detta årtionde, blev den tredje generationen Golf borgenär den åtråvärda utmärkelsen "Årets bil". Vid första anblicken finns det få yttre tecken som markerar den sanna andan av denna aggressiva version. Endast den utmärkta skor och logotyper försöker pracka de speciella egenskaperna hos motorn på alla fyra sidor, det bortsett från resten av sina bröder inom räckhåll.

VW Golf VR6i Inuti Skillnaderna ökar avsevärt. Både tre-ekrade ratten och växelspaksknopp och handbromsspaken är läder, med en läcker touch. Hitta en bekväm körställning är inga problem med en plats som har nästan alla typer av inställningar, inklusive höjd. Ratten är justerbar i höjd och pedaler är väl placerade vilket gör att produktions manöver hälen spets utan större problem. Instrumentpanelen, nya lagförslag, som resten av sina bröder i intervallet är mindre spartanska än tidigare generationer. Den har ett kombiinstrument utmärkt läsning även om det är sant som skulle kunna vara mer komplett.

VW Golf VR6: motor

men den nyaste är dold under huven: den muskulär V6 2 8 liter, Det innehåller samma Corrado VR6 men med 1 mm mindre i diameter i varje cylinder. För att införliva det i mellan modeller Framhjulsdrift, inklusive Golf har Wolfsburg ingenjörer tillgripit geniala lösningar. Cylindrar, an mot varandra, bildar ett smalt V i endast 15 °, vilket gör det möjligt att montera en enda cylinderhuvud för båda bankerna. På så sätt kan du hitta på tvären, vilket resulterar i extremt slående sin kompakta storlek. Ett hjärta som ökar kraften i Golf, i vår bank, över 175 hk vid 5800 rpm, markerar en ny och rensa bort över sina närmaste rivaler, som stannar i bästa fall, under gränsen på 160 hk. Även momentkurvan är utmärkt, med 24,0 mkg vid 4200 varv per minut.

När kontrollerat att har verkligen på Volkswagen lyckats framgångsrikt införa denna kraftfulla enhet förgäves Golf Limited, är den omedelbara frågan frågar huruvida en sådan belastning på framaxeln, bilen kommer att fortsätta att uppträda med samma adeln än sina föregångare. Men det framgår att Golf aldrig sluta förvåna oss. den VR6 bibehåller utmärkt guidad som prunkade den första GTI, kombinerat med samma adel som alltid har kännetecknat modell. I själva verket bara har ses över och uppdateras fjädringssystem, utan att söka nya och revolutionerande lösningar. Därför fortsätter den att dra en McPherson i fronten och en semi-oberoende hjul som ligger på baksidan.

VW Golf VR6: InteriorVid minsta antydan vid ratten, den främre ände faller fritt i kurvtagning, utan att hota att följa de impulser som är markerade genom tröghet som kan antas i en bil med 65 procent av sin vikt i fronten. Dessutom, tack vare en Liknande dämpning tareras att Corrado VR6, men de flesta resor, Golf är mycket ädlare och lätt, högerl enhet. Bakre arbetar i perspektiv för att registrera bilen med lätthet i hörn, men plötsliga som präglade Corrado. I motsats till vad som hände med det, inte vara en fulländad volantista att gå mycket snabbt med Golf VR6. Bara hålla ett öga hastighetsmätare för att undvika överraskningar när slutet av en rad. Därför att det är imponerande.

den 2,8-liters V6-motor arbetar vid låga varvtal som en riktig löpare, men det räcker att hålla trycket på gaspedalen att omvandlas till en ren sprinter villiga att sänka de etablerade varumärken. Som svar på någon regimen, är briljans av V6 tillsammans med en mycket framgångsrikt utbytesrelation. Accelerera från 0 till 100 km / t på 7,6 sekunder och vinna barriären av 225 km / t De är mer utmärkande för fördelarna sport högre kategorier.

För att förhindra förlust av dragkraft, Den VR6 har en effektiv antisladdsystem, den EDS, som är ansvarig för att jämföra rotationshastigheten hos framhjulen, saktar nå högre hastigheter. I motsats till vad som händer med andra liknande system, är det bästa man kan säga om detta att deras närvaro är knappt märkbara, vilket motsvarar att röra perfektion. Och även om det är sant att du kan gå mycket snabbt med Golf är ett problem inte sluta. De fyra skivorna -ventilados front arbetet oförtrutet hela tiden och har i samarbete med ett ABS som kommer in i bilden bara ibland begränsa, så mycket rush bromsning smidigt.

Volkswagen Golf VR6: bildernär tala konsumtion, Inte heller kan man säga att VR6 är out of bounds för anständighet. En lugn takt, kryssningar 120 km / t, neller det är just en av de mest glupska fordon av dem som har gått igenom våra händer. Det är sant att när det verkligen varje mars pressas in i den röda zonen i varvräknaren siffrorna skjuta i höjden. Men det är att vi har en sann fullblod, kan medelvärden som skär hicka; och varje bil som kör, spendera. Detta är ett axiom fortfarande oöverträffad av alla tillverkare.

tyvärr i detta liv du inte kan ha allt. den Volkswagen Golf VR6 skulle vara perfekt om inte för priset, åtminstone har lagt på vår marknad. Nästan fyra miljoner pesetas för en bil fyra meter är för även om det är så sofistikerade och speciellt som denna skapelse. Men om vi anser att det i Tyskland kostar lite mer än GTI 16V. Men det var också mycket dyrare än sina konkurrenter GTI när han nådde spanskt territorium, och samma sak hände senare med GTI 16V. Det är priset vi måste betala i Spanien, åtminstone för nu exklusivitet för prestige det ger ett fordon före sin tid att höja ribban utöver vad någon hade kommit att förvänta. "

Du kanske också är intresserad av:

Det var VW Corrado

Alla nya planer och framtid VW bilar

Detta är den nya VW Golf 2017