Seat 1200 Sport Bocanegra, föddes den spanska sport legend (video och foton)

Seat 1200 Sport Bocanegra, historia i bilderSeat 1200 Sport Bocanegra, historia i bilderSeat 1200 Sport Bocanegra, historia i bilderSeat 1200 Sport Bocanegra, historia i bilder

företaget Inducar Det var ett stort äventyr och Seat 1200 Sport "Bocanegra", den stora utmaningen i denna historia. Det är den ultimata reflektion Antonio Amat, far eller mor, som han hänsyn till detta coupé. fyrtio år efter utgivningen av Seat 1200 Sport Bocanegra, Antonio Amat ser tillbaka och minnas hur och under vilka omständigheter utvecklingen av denna bil, tillverkad i tandem mellan Seat och nyskapade ägde rum Inducar.

Germ Inducar Det måste sökas i ett företag historiskt kopplad också sittplats: karosserier Costa. Den grundades på fyrtiotalet av Esteban Costa Net och konsolideras av sin son Enrique Costa Selles, Barcelona dessa workshops kom ut kroppar för personbilar tillverkas och avslutade van Costa nästan en kopia av Formichetta av Siata-, Seat 800 -den Seat 600 4-dörrars- och slutligen Säte 850 4 dörrar.

Costa samarbete med sittplats var fluid under sextiotalet och under denna period, två tekniska och Franco Ambrosini -procedente av Siata och som rådgivare och external- Antonio Amat -Director Fackgenomförde de vikt institutionella relationer och skapandet av varandra modeller som tillverkas av Costa.

Seat 1200 Sport Bocanegra historiaDet var dock med flit tillverkningsavtal 850 fyradörrars Seat när interna konflikter och motsättningar dykt mellan riktning Costa och andra anställda, inklusive tekniker och även leverantörer. Det nya projektet blev klart att en utbredd oro och framför allt begränsa fabriken i Tarrasa, särskilt för målningsprocessen 4-dörrars 850, som satte i en binda avtalet med Seat. Överraskande, förslaget från den egna Enrique Costa lösning var oväntat: det gav anställda möjlighet att bilda ett nytt bolag som skulle göra det möjligt att möta efterfrågan på Seat, uppvuxen i cirka 120 bilar per dag.

Inducar född, Origin Bocanegra

Och så, förespråkats av Antonio Amat och Josep María Samara, som VD, konstaterades 1969 Inducar, Industrial karossen. "I rekordtid gjorde vi tillhandahållandet av maskiner, pressar och verktyg och överföringen av produktionen av 850 fyra dörrar påminner Antonio Amat, med det ambitiösa projektet att utöka katalog modellerna snabbt och säkerställa livskraft Inducar."

såsom indikeras Luis Angel González i sin bok "Inducar och Seat 1200 Sport Bocanegra""Den centrala frågan [överlevnad Inducar] låg i det egna sittplats, eftersom om det fanns en förtroendeomröstning [och stöd] till omvandlingen av Inducar, skulle det inte finnas något att göra. "

Günter Oistrach, chef för teknik och projekt sittplats vid den tidpunkten, var katalysatorn och supporter från inom staten företaget att Inducar driva ut att rida snabbt och säkra på foten. Antonio Amat förstod snart att Seat 127 skulle representera fokus på den spanska marknaden inom en snar framtid. "Så vi vågat att göra flera prototyper sittplats Jag kunde uppskatta genomförbart. Input, en fyrdörrars på Seat 127 redan hade de dem [Seat] upp, och en van. Nu en sportbil baserad på Seat 127, själv kan vara en intressant modell. "

Seat 1200 Sport Bocanegra historiaI själva verket, själv amat Jag hade redan tänkt på det. "Jag presenterade mitt projekt med denna modell görs i epoxy till 1/10 skala som jag hade gjort. chefer sittplats de såg med bra ögon och ville omedelbart börja utveckla en fullskalig. Men insisterade jag att vi bör ingripa en italiensk stylist jag hade vetat länge sedan, Aldo Sessano, och kan ge en modern bild till mitt projekt. "

Seat 1200 Sport Bocanegra, första riktlinjerna

Denna ingenjör hade gått Fiat 1949, 1956 utsågs chefsdesigner av studien centrum av Turin och från 1968 grundades på egen hand. För Amat, "Sessano presenterades vid 1971 Turin Motor Show en prototyp på grundval av en NSU Prinz har Nergal, en coupe som imponerade på mig djupt genom sin aggressiva linjen och renhet av ytor. Vi förstod snabbt och började spåra konturerna av Nya Seat 1200 Sport Bocanegra. Sessano utformat en bil likt min modell när det gäller storlek, aspekt av obligatorisk eftersom Vi började gjutning Seat 127 [I hans fall, en Fiat 127 förvärvades i Italien, eftersom Seat hade ännu inte ens börjat tillverka i Spanien]. Men också kunna ge en speciell touch för att hoppa direkt till ögat, det vill säga integrerade svarta stötfångare och en mer fyrkantig och livlinor. "

Sessano perfekt han tolkade idén om amatSeat Ibiza Bocanegra 1200 Sport. "Man enades volymer, men var kunna tillämpa mer aggressiva och effektfulla än mina blanketter. Han hade en klar bild av de stora ytorna renare och smidig. När det gäller den bakre, den Nergal hade aktern lyfts, att föra tillbaka en hel del styrka genom tre fjärdedelar. Aldo ville behålla den stilen, så fashionabla sedan och lovprisar den sportiga bilden av en coupe. "

Men här hade de tvivel och skillnader kriterier sittplats. "Det var inte möjligt att genomföra den ursprungliga strategi Aldo eftersom sikten [tillbaka] bör vara en punkt att ta hänsyn till. Återigen, var vi tvungna att balansera kompromiss mellan estetik och funktionalitet. Så vi försökte att korrekt distribuera ett utrymme för bakrutan, en för bagageluckan och en annan för hela bildar stötfångare och strålkastare belysning. "

Som om inte det vore nog, sittplats speciellt reparationer lägga bakom. "No övertyga dem färdiga och kom att lämna in upp till tre olika utföranden, naturlig storlek gips, gips och färdiga målningen att välja som de ansåg lämpligt. Slutligen valde de för den senare, som förresten, för mig var inte den mest framgångsrika. Jag föredrog det första alternativet, men Seat hävdade nyfiket, som liknade Renault 5 .... "

Chassi och interiör Seat 1200 Sport Bocanegra

den ram styvhet också den utgjorde en annan viktig kapitel. "I denna mening, introducerade vi Seat 1200 Sport Bocanegra en verkligt nytt och framgångsrikt tillvägagångssätt: kristaller vindrutan och bakrutan är limmade och verkar som strukturella element som resulterar i den vridhållfasthet av aggregatet. I en bil, är den främre stolpen huvudnervcentrum kring vilket har gett upphov till snurra ett bra projekt. "

Seat 1200 Sport Bocanegraden interiör den Seat 1200 Sport Bocanegra Han var praktiskt taget lär Sessano arbete. "Det lämnade också sin personliga prägel, en del kritik som storleken på sätena. Men i det här kapitlet, estetiska segrade mot funktionell. Och ändå inte beboelighet inte förlora volym i förhållande till endast 127. Ja, den främre delen av bilen mycket bättre aerodynamisk utseende i förhållande till 127. "

Motor Seat 1200 Sport Bocanegra

i mekanisk del, Technical Center sittplats Han tog tömmarna och lekte med olika alternativ, som ursprungligen passerat genom intervallet 843/903 cc Sätet 133 och 127; 1.197/1438 av Seat 124 och 1430; och den "biárbol" 1600 och 1800 av 1430 Seat FU, 132 och 131. Beslutet var ganska eklektisk varken över eller under, men mellan~~POS=TRUNC 1200, som träffade massor av idrotts förväntningar utan att göra avkall kompliceras ytterligare och dyr underhåll, om du valde det senare.

Det fanns bara anpassa motor och överföring den Configuration "all framåt". Den Ddauto coach i Madrid tog att ändra fyra cylindrar att implanteras i ett tvärgående läge -i 124 kommer i längdriktningen och förändringar låda som användes var av 127. Axlar ades primära axel och lager dimensionerad för att motstå vridmomentet övre 1200. En annan fallgrop löst bokstavligen dra vad som fanns tillgängligt i Seat hade att göra med förgasaren. Att inte ha en bispecifik kropp för en tvärställd motor, modifierat den en Bressel 32.

För två och ett halvt år, Antonio Amat, Aldo Sessano och ett entusiastiskt team av tekniker, som ingår, Josep Badía, Joan Casas, Juan Menor, Domènec Aran, Pere Roqueta, Isidre Martí, Sabino Muñoz, Pere Roqueta, Josep Balles, Isidre Roig och José Giles, konfigurerade planer och modeller av olika prototyper av Seat 1200 Sport Bocanegra, de definierade verktygs chapistería, monocoque, hjälpdelar och material och strukturerad trim den komplexa tillverkningsprocessen av självbärande kaross.

i verkstäder Tarrasa, Inducar monterat en konstruktionslinje som han körde från stämpling av arket, till montering av profilerna och paneler och skal svetsning de olika elementen. Därifrån skulle hela kroppen transporteras till fabriken sittplats i Barcelona där de målades och monteras de mekaniska komponenterna och innerklädsel.

"Under 1973 vår kollega påminner också Arturo de Andrés-, Eduardo Villacieros och jag gjorde ett besök [spöke] till Inducar, när projektet var fortfarande i sin linda. Jag fångade min uppmärksamhet att planerna gjordes på specialpapper, och inte med hänvisningssiffror, men geometrisk, visar den faktiska storleken på den användbara stämpling kroppen. Jag såg stor entusiasm i alla deltagare i projektet. "

i December 1975, i Granada, sittplats Han presenterades för pressen 1200 Sport, då känt som 'Bocanegra' för hans karakteristiska front. "Tyvärr, Seat Inducar ignoreras vid den tidpunkten. Inte en enda omnämnande av någon av oss har arbetat i en atmosfär av hjärtlighet och fullständigt samarbete. "

Inducar helt monterade femhundra första unidades och sedan låg på 30 exemplar per dag baren kroppen att leverera Seat. 1200 Sport Bocanegra var i produktion under fyra intensiva år, fram till september 1979. Däremellan 1977, gick med i Sport 1430-versionen av 77 CV och utrustade med växellådan i hans alter ego, den berlineta Seat 128. Men det är en annan historia ...