BMW 216d Gran Turismo vs Volkswagen Touran 1.6 TDI, minibussar classy

BMW 216d Gran Turismo vs 7 sitsig Volkswagen Touran 1.6 TDI / 110 CV 7 platser i bilderBMW 216d Gran Turismo vs 7 sitsig Volkswagen Touran 1.6 TDI / 110 CV 7 platser i bilderBMW 216d Gran Turismo vs 7 sitsig Volkswagen Touran 1.6 TDI / 110 CV 7 platser i bilderBMW 216d Gran Turismo vs 7 sitsig Volkswagen Touran 1.6 TDI / 110 CV 7 platser i bilder

I förgrunden, Volkswagen: den generalist varumärke mer erkänt av pragmatiska och funktionell karaktär sina bilar. Idag, förutom här representeras av en ny VW Touran, redan byggt på lätt modulplattform grupp MQB, densamma för den sista VW Golf eller Passat som tar mycket av sin teknik. Det är alltid säker, men hur långt det kan utvecklas även i dag nästan rund familj med mer än 13 års erfarenhet?

I bakgrunden, starta, BMW: den premium kända varumärke, Omvänt, för historisk filosofi emotionell om bilar alltid med idrotts gener. Ja, nu kämpat här av hans familj bil tillverkas hittills. Ja, eftersom varken den nya BMW X1 och framför allt, också minibuss BMW 2 Series Active Tourer representerade en extrem utmaning: trots att dela BMW opublicerade samma arkitektur tvärställd motor och framhjulsdrift, Denna nya Grand Tourer upp till 12 centimeter utökar sin Slaget tillför extra 2 platser (7 totalt) och konfigurerar den seriella tuning fokusera mer komfort hela sortimentet. Jag ser inte dåligt, men till vilken nivå av komfort skulle BMW i sin första stora försök till familjenivå? Frågor som ställs i duellen för råga, mest framstående segment och börjar även från priset: den två är runt 30.000 euro. Och så kommer det att bli som Audi och Mercedes avstå anger.

Highway inbjuder dig att testa BMW 2 Series Active Tourer och Grand TourerBMW 216d Gran Turismo vs VW Touran: space

Du förstår, är inte två minibussar fler, så att kompetens blir nästan ett krav i denna jämförelse. Först öppna ett BMW 216d Gran Turismo att start, övertygande. med bästa kvalitet efterbehandling klass, mycket ljus och med större innerhöjd minne i en bil: upp till 99 cm mätt. Nästan det verkar ha skapats för basketspelare, även för mycket bra benutrymme i 2: a raden, tillsammans med stora doser av tillgång och god modularitet att återuppbygga deras utrymme och sitter även i den 3: e raden.

BMW 216d Gran Turismo vs Volkswagen TouranDet är dock rullande, start "scratch" och Du kommer också att se luckor i den nya BMW Serie 2 Grand Tourer. Först den stora pelaren anfallare körförhållanden böjda och staden förblir mycket synlighet. Den andra sätes serie med den smalaste trottoaren Jag minns också i en bil under de senaste åren: obligatorisk kassan för att få tag på extra säten (från 559 euro). Varvid vissa aspekter inte helt väl upplösta, såsom flygplan typ brickor efter mycket skrymmande och genomskinliga främre ryggstöden (stjäla fem uppmätta centimeter bakbenen) eller handtag beläget i och inte ut för att dra mer bekvämt och lyft från stammen 3: e raden, visar att behöver lite bakgrundsarbete. Speciellt i jämförelse.

Vi hoppar nu Nya Volkswagen Touran 1,6 TDI / 110 CV. De mest praktiska elementen i BMW 2 Series Gran Turismo har dem, och förbättras: som flera hål upp i taket lådorna eller längsgående förskjutning av den 2: a raden gången av 13 centimeter i BMW, 20 i Volkswagen. Men det är också Det har mer funktionella lösningar (det 3 separata säten I 2: a raden, lådor, brickor och gardiner eller seriellt) och, med undantag för höjd, också mer utrymme. Med 13 centimeter strid före, Detta VW Touran erbjudanden samma benutrymme än BMW, men vital större bredd och en trunk rekord, upp till 100 liter toppen (Mellan 515 och 705 liter, enligt löparen raden, jämfört med 430-575 liter Grand Tourer). Var man än tittar, VW ställer handel, även i en elegant design som gynnar synlighet, en belastning mellan 6 och 10 centimeter bredare och låg för enkel lastning ... och även detaljer som genialt som en ljudförstärkning system för högtalare till den 3: e raden. Det råder ingen tvekan: Volkswagen Touran spelar hemma.

BMW 216d Gran Turismo vs VW Touran: Dieselmotorer

Så ta sorg och quetoca BMW vanligt fält: dynamisk. Naturligtvis inser att här också agerade Serie 2 Grand Tourer helt hemma, och inte bara för att bekanta påpekande ovan och framhjulsdrift: även sDiesel versioner ubirnos deras tillgång, i hans fall, en 3-cylindrig motor endast 1,5 liter och 116 hk. Den andra frågan lösas: Hur bra är alltid gör BMW-motorer.

Med mer än det maximala vridmomentet 1,6 TDI 4 cylinder Volkswagen 110 hk Touran, den genomsnittliga detta BMW 216d Gran Turismo Överraskande, känsla snabbare också för sin anmärkningsvärda mer sträcks till nästan 5000 rpm och vid en mycket snabb manuell växellåda, även med dubbel urkoppling funktion. Dessutom, med en stor effektivitet, Eftersom det är vanligt i BMW (mitten 5,3 l / 100 km mätt mot 5,8 av VW Touran), Och en av stopp / start även finare, vilket inte är vanligt i varumärket.

Volkswagen Touran och BMW 2 Series Gran TurismoOuppnåeliga för BMW 216d prestanda Grand Tourer för 1.6 TDI fortfarande i gungning efter en skandal Volkswagen utsläpp: antingen genom programvara eller att redan Euro6 verkar denna motor under den senaste tiden för att förlora forcefulness. något som Touran maskeras av dess extrema finhet och mjukhet under hans regim och för kortare utveckling BMW att avsluta rädda sitt ansikte i omkörning. Ack att sprudlande 2.0 TDI 110 hk! Som vi kastade i dag och mindre ... I varje fall dessa organ på familjen, inte förvänta sig något svar så ljust i något som inte fråga om du kan ladda upp ett steg makt Om du planerar att använda bilen med full last. Även i en BMW 216d Gran Turismo vars första intryck av sportighet, också på ett mycket direkt sätt, då kvar på det, bara ett intryck: är den minst effektiva och smidiga BMW Jag har försökt. Till viss del, normal, men detta åtagande inte översätta komfort absolut inte mer åkkomfort.

BMW 216d Gran Turismo vs VW Touran: Beteende

Med alltid säkra reaktioner kroppen av BMW 216d Gran Turismo går lös, att känna en minibuss med högre cabeceos till steg hastighet stötar eller massöverföringsfaser start / stopp samt med mera dragproblem plötsliga förändringar eller förändringar i stadsstöd accelererar i lägre växlar: här, även känner du agerar den "självlåsande" elektronisk ledande med lätt dragriktning.

Även om denna BMW 216d Gran stöds Tourer erbjuder en hög grepp, betingad av sin flexibilitet även du uppfattar på motorvägar kontinuerlig kropp rulle som förvärras av en adress utan central neutral punkt, vilket innebär det minsta stödhjulet tvingar korrekt. Ja, du kan ändra satsa på sSporter USPENSION M (388 €) eller, framför allt, en adaptiv suspension (572 €) utan vilken, ärligt talat, jag skulle inte köpa mig.

Och det är att innan BMW, återgår att visa upp en Volkswagen Touran 1.6 TDI att om din adaptiv suspension (935 €) Det är inte dra nästan en VW Golf, standardreaktioner och har redan nära de turist färdigheter. Smidigare och progressiv i sina rörelser, hjul alltid mer balans och en suspension, vara bekväm, håller kroppen mycket bättre i alla situationer. Släng i en mer stabil och snabb inbromsning, bättre isolering och från tomgång och känner sig mer naturligt körning, genom vilket är ännu mer flexibelt, och få en minibuss som framträder igen som en perfekt familj övning. Som idag har jag inte förvänta sig Volkswagen att njuta av mig själv som en BMW M3, BMW Jag tror att han fortfarande har familjen resa som alternativ. Och mer framför en Volkswagen Touran med för mycket kontoret idag.

Du kanske också är intresserad av:

7-sits minibussar bringar mindre

Kompakt MPV som förbrukar mindre

5 MPV bra värde / pris-