Toyota Prius vs VW Passat 1.6 TDI Bluemotion: Vilket är bäst?

Jämförelse: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Jämförelse: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Jämförelse: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6Jämförelse: Toyota Prius vs TDI Bluemotion Volkswagen Passat 1.6

Februari i år markerade vår tidigare kontakt med Volkswagen Passat 1,6 TDI Bluemotion, modellpunkter att slå BMW 316D helhet en jämförande där huvudexistensberättigande var bränsleekonomi. Fram till idag har jag levt med flera Porsche, andra VW Passat, Audi enstaka en SUV virvlar av alla storlekar, varumärken och effektnivåer. Och även för en hel vecka, en ny generation Toyota Prius, som du kanske känner igen från sin air av Toyota Mirai, den Toyotas väte bil, att du kommer tillbaka inte längre se ett kapell på taket Taxi; eller samma som gör nu du känner inaktuella många andra traditionella bilar som bara några dagar sedan du verkar den mest mångsidiga -mecánicamente speaking- eller raffinerad.

Betyg din bil gratisBluemotion, och jag citerar den andra namn och inte namnet på bilen har utvecklats en hel del under åren och har i hög grad effektiviseras touch, körbarhet och särskilt den mekanisk kompromiss mellan användbarhet och faktiska förbrukningen kännetecknas av programmet fokuserade på att minimera bilar utsläpp. Jag tror att detta är den bästa utvecklingen av allt ren Bluemotion som har funnits och för närvarande finns inte att förväxla med namnen Bluemotion Technology, användas i praktiskt taget alla bilar redan idag Volkswagen-och jag försäkra er om detta är VW Passat men det bästa, säkerligen en av de bästa alternativen för dem som behöver eller vill flytta till en lägre kostnad per kilometer utan innebär några biverkningar .

Jag skulle kunna räkna upp många andra modeller, men detta Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion Det är också det bästa exemplet debunks effektiviteten hos Toyota Prius som den främsta orsaken till köpet, med den vanliga undantag för professionella vars enda område är staden. Om du värd, i mitt fall jag tog fyra generationer att assimilera Prius som en användarupplevelse snarare än ultra effektivt och användbart transportverktyg, förbättrats avsevärt i denna nya upplaga vars prestanda och faktisk förbrukning, precis, de har en stor liten steg tillbaka. så, Om man tittar på Toyota Prius för sina siffror, du förlorat... eftersom det inte är det bästa av denna nya bil, han rör sig helt enkelt i sin egen takt, och även om du förmodligen skulle falla även överlämnats till hans andra fördelar, jag slår vad om att du inte kommer att falla in i detta släpptes driver den tidigare generationen.

Volkswagen Passat, ett lok

Även om man tar hänsyn till den tidigare nämnda "normalitet" av Denna Passat 1.6 TDI Bluemotion Volkswagen, dykning i trafik med den innebär att man tar vissa regler. En åtgärd manövrar i god tid och mätare och engagera sig i körning ägna en hand för att flytta och ett öga för motorvarvtalet och att VW har tagit denna olja liten motor 1,6 TDI 120 hk. Med hjälp av de mest konstanta och låg hastighet med vilken vi har gått nyligen på vägen, ochste Passat inte bara inte kollidera alls i verklig trafik, men även om det kommer att verka smidig nog svar.

Toyota Prius vs Volkswagen PassatJag lyfter på hatten för denna specialiserade Volkswagen Passat 1,6 TDI Bluemotion 120 hk, med en familj i släptåg hon kan flytta ekvivalent förbrukning siffror en god användbarhet. Alla inblandade också i en god miljö och isolering, som bekräftas av siffrorna för ljud som skulle jämförelsevis högt till redan mycket smygande Toyota Prius, mycket långsammare än sin motståndare i full gas, denna övning sällan lånar på ocker till Prius. Eftersom deras tillstånd automatisk omkörning förmåga i sig är mer än värdig och säker.

I detta utbyte av bilar, nu mellan Toyota Prius och Volkswagen Passat 1,6 TDI Bluemotion, din hjärna börjar nu att fokusera på små och stora störningar som skulle missa när jag konfronterade honom med den tidigare nämnda BMW 316D. Dessa små rörelser eller 1,6 TDI motor cabeceos på lämpligt stativ när du accelererar eller stoppa gör är bara ett litet exempel på hur det förändrar begreppet livskvalitet genom linsen av Prius. Suma mekaniska vibrationer samtidigt som känner igen det goda arbete som är under kroppen av Volkswagen Passat, den lätt stickande som överför turbodiesel fötter genom pedalerna; eller händer från ratten eller växelspaken som kräver ganska deltagande av föraren; ... buller. Vare sig i stillastående eller från det ögonblick som du kastar skytte: den Toyota Prius verkar helt enkelt en annan galax.

Förbättrad olösta effekten av glidning e-CVT-växellåda Toyota Prius: Det är faktiskt överlägsen isolering som späder effekten. Dess acceleration är akustiskt mer naturligt. Och ändra sig, med sin lilla spaken, det är en riktig behandling när manövrering. Även dess slitbana, kvalitet eller effektivitet lapp ... Ingenting gör detta ny generation Toyota Prius med sina föregångare. även om mycket "al dente" och för min smak lite torr på bakaxeln arbetar dämpning mer effektivt och naturligt utformningen av detta specifika Volkswagen Passat, i vilken dämpningseffekt har för mycket påverka ett stort hjul av hög profil additions spjäll i kombination med korta resor som har sitt ursprung små, snabba och intensiva kroppsrörelser.

Trots detta faktum, inte korsa ut Volkswagen Passat 1.6 TDI Bluemotion obekväm och ja jag hålla betonar oklanderlig kvaliteten på dess chassi när det gäller dynamiska beteende, sätta en fortfarande ouppnåelig bar för Toyota Prius förbättrats avsevärt, vilken Jag tycker fortfarande adress långsam, och vars bromspedal är fortfarande omöjligt att exakt modul sin första kvartalet tour. mer "elektriska", Utöver dessa många steg i staden som kan täcka in eldrift, under förutsättning att sträckan är gynnsam eller mycket försiktigt modulera gaspedalen, Toyota Prius Nu framtiden tar dig snabbt koppla bort förbränningsmotorn på vägen, även vid hastigheter på 100/110 km / t, även om register uppnås av Volkswagen Passat Bluemotion lok kommer inte längre att gå tillbaka till närvarande men det förflutna: Toyota Prius tillbringar nu halv liter mer än tidigare, även om deras konsumtion fortsätter att vara mycket låg i absoluta tal.

Toyota Prius vs VW Passat 2016Kort sagt, våra data

förbrukningarDet viktigaste i dessa avsnitt salonger. Ju mer staden, är mer överbelastad bättre effektivitet visar Toyota Prius är den genomsnittliga konsumenten bestraffas med en bra väg rekord i absoluta tal, men inte i förhållande till tekniken bakom det. den Volkswagen Passat helt enkelt en mästare: 4,6 l / 100 km av den slutliga genomsnitt, jämfört 5,2 l / 100 km Toyota Prius.

accelerationVilka åtgärder letar efter? En är rimligt långsam (Passat), den andra är mycket långsam att torka (Prius). Skillnaden är att, jämfört med den nonchalans av Toyota Prius i denna övning, Volkswagen Passat've hade till steg på kopplings tre gånger innan den når 100 km / t; eller fem, innan den passerar genom de första 1000 meter. 0 till 100 km / t på 10.29 sekunder i VW Passat Bluemotion... och 12.22 sekunder i Toyota Prius.

Frenada: Kritisk på korta avstånd. Denna övning inte reflektera, i meter, modulation och pedalkänsla, fortfarande svag punkt i en Toyota Prius som på korta avstånd, är det fortfarande svårt att modulera just för att undvika kraftig inbromsning i de sista metrarna. i Prius 73,7 meter slutar från 140 km / t.... och Volkswagen Passat TDI s 76,3.

klang: två Toyota Prius en. Toyota hävdar att bättre kvalitet och högre isolering från den utgående generation, och jag vittnar om att, utom vid fullgas, är en super tyst bil, men tillräckligt för att känna våra siffror för att förstå det goda arbete som VW har gjort runt bilen. Alltid en till två decibel nedan vid varje hastighet.

omkörning: Worth den automatiska effekten av den dubbla bidraget av styrkan hos de två motorerna är Toyota Prius. Inte mycket snabbt, men mer effektiv än en rival vars mekaniska systemet får inte glömma om du behöver maximal smidighet som du kan ge.

Effekt och vridmoment. I 1,6 TDI Volkswagen Passat mätte vi 90 procent av maximalt vridmoment mellan 1500 och 3000 varv per minut, men dess elasticitet är i utspädd genom effekten av dess långa och öppna överföring. Toyota Prius, tiden förlorar officiell makt, men hans elektricitet vinster framträdande: 122 hk har Prius för Passat 126,7. Mått och vikter. Toyota Prius utvecklas väl. Större i alla dimensioner än sin föregångare, den japanska erbjuder redan en mycket bra relation mellan yttre storlek och inre dimensioner, men det är omöjligt att konkurrera med jätten Volkswagen Passat: 87 cm främre benet 77; 91 cm ansikte 90; och 610 liter bagageutrymme jämfört med 440 Toyota Prius.

Du kanske också är intresserad av:

Vi testade Toyota Prius

VW Passat GTE vs BMW 330e

Volkswagen Passat GTE: sin konsumtion