Test: Porsche Macan Turbo, det bästa av tre världar

Test: Porsche Macan Turbo, det bästa av tre världarTest: Porsche Macan Turbo, det bästa av tre världarTest: Porsche Macan Turbo, det bästa av tre världarTest: Porsche Macan Turbo, det bästa av tre världar

med Porsche Macan Turbo vi kan säga för första gången erbjuder prestanda för en sport och mångsidigheten hos en SUV. Även om många människor i stället för mångsidighet söker du hos denna typ av organ är en falsk bild och säkerhet i händelse av olycka. Sanningen är att Porsche har varit framgångsrikt helt med Macan. Cayenne är en stor bil, utan tvekan, men det är för stor och tung. Ta bort den här reducerade versionen möjliggör en mer balanserad, komplett och tillfredsställande modell. Även verkar mycket trevligare bil än sin äldre bror. Detta är en av de mest spektakulära marknaden utan att väcka uppmärksamhet gällhet. Inuti en är i en atmosfär av absolut komfort. Den manöverplats är perfekt från alla synvinklar. Kontrollpanelen är spektakulära, med den stil som startade Panamera på tiden med en mittkonsol med alla knappar och funktioner till hands. Förresten, Porsche har en vana som kan kopiera andra märken är att varje funktion har sin knapp är synlig och väl anges. Det finns ingen risk för förväxling. Och i dag, med en tendens att erbjuda minimalistisk design med backsplashes ren splattered utan någonting, det var vad gav namn- eftersom funktionerna återfinns på multifunktionsdisplayen eller knapparna döljas i de mest osannolika ställen.

Passagerarutrymmet kan inte vara perfekt och, naturligtvis, har varit tvungen att offra något om sin äldre bror. Uppenbarligen kan du inte göra en mindre bil utanför och har samma utrymme inuti. Och i detta fall förlorarna är passagerarna i baksätet. Du ja de är lite rättvist att modellen tillvägagångssätt, men mer än tillräckligt för de allra flesta, vad jag tror är bra storlek stammen.

Porsche Macan Turbo-testIdrottsanläggningar ...

Men det är när du går upp när du blir förälskad Macan Turbo. Interiören är helt ljudisolerade och enda vägen buller eller motorljud hörs. Motorn har också en hel del att göra eftersom det är ett under av finess. Detta är en ny generation av V6 90º tillverkas av Porsche i Zuffenhausen och både S-version, som i detta Turbo i fråga bär en kompressor med två turboaggregat. Prestanda skillnaden i båda versionerna markeras av motorn och diverse elektronisk börvärde. Därför svindlande är 60 hk, som Turbo når 400 hk. Därför är Macan Turbo den första mot stoppuret. Och tack delvis till det goda arbetet i Launch Control system som drar nytta av valfria däck utrustning 21 "diameter.

Naturligtvis är det en fyrhjulsdrift med centrumdifferentialen disk så att vridmomentet som skall distribueras fronten i proportion som nödvändiga, inklusive 100%. Vanligtvis den beter sig som en bakhjulsdrift, men så är det vridmoment utvecklas som alltid märkt du arbetar motor framöver. PDK paddlar på ratten är också underbart med sina sju växlar. Den senare har en utveckling viss lättnad att uppnå god förbrukning på vägen, men också det visar undan. Eftersom kraften i motorn kan med allt. I normalläge körning tenderar det elektroniska systemet för att lämna bilen seglar under vissa omständigheter som när du lyfter foten, och det är en känsla jag inte gillar mycket i den här bilen. Möjligen minskar konsumtionen, men ibland få lite hängde kurvor och inte trevlig. för att undvika är det bäst att alltid bära Sport Plus-läget är en funktion av sporten Chrono Package bär denna Turbo och modifiera den elektroniska hanteringen för en sport använder både motor och förändring och större hårdhet av suspensionen lotsning. Allt kan förbättras med luftfjädring (1.700 euro) och en begränsad slip bakre differential (1.700 euro), som ytterligare förbättra gränserna för denna Macan. Förutom att öka kroppens höjd till 23 cm (terrängkörning har även en knapp) eller lägre för en mer sportig körning upp till 15 cm.

Porsche Macan Turbo-test... och sport beteende

Men om det finns något att hålla med beteendet och stabilitet. Som vi sagt tidigare, fungerar det som en bra sportsedan. Väger mer än 2 ton och dess tyngdpunkt är något högre, men inte märkbar när vi tog bilen till det yttersta. Eftersom föraren inte behöver arbeta hårt med ratten för att hålla bilen på din webbplats. Det har mycket att kämpa och en mycket generös sätt anteckning och som ger stabilitet speciellt i snabba kurvor. Med alla kontroller just kopplad du förlorar motorik. Och den deformerbara parallellogram suspension i både tåg och dämpning är bara perfekt. Tillsammans med motorn, den bästa bilen. Vilka andra visar i kretsen är att bilen väger vid bromsning, men jag måste säga att bromsen har stor robust användning. Och om någon inte litar på, kan du välja valfri keramik för något mindre än 10.000 euro. Även om jag tror att det är inte är nödvändigt, och det skulle öka överdrivet ett lagförslag redan är ganska hög, eftersom bilens grundpris är över 93.000 euro. Om vi ​​anser att din lillebror Macan S kostar 25.000 euro mindre och utrustad med samma motor, men med 60 hk mindre eftersom vi kan säga att deras huvudsakliga fiende är hemma.