BMW Active Tourer 225xe: utrymme och ekologi, bevis

BMW 225xeBMW 225xeBMW 225xeBMW 225xe

den Active Tourer BMW 2 Series 225xe Det är en hybrid plug and urban minibuss. Det är anmärkningsvärt att enda plug-in hybrid minibuss där nu i vår marknad är BMW. Inte en negativ, tvärtom, eftersom världen rör sig och inte att gå emot dessa saker och mer när huset fortsätter att erbjuda sin vanliga sortiment, men det är ändå förvånande att det är den enda inte och att antingen BMW sport men eftersom vanligaste märkena i minivan Produkten är inte längre tillgänglig en plug-range och även helt enkelt hybrid. Faktum är att BMW är framför allt med den nya 225 Xe, en plug-in hybrid och fyrhjulsdrift. Hybridisering av detta Serie 2 Aktiv Tourer Det uppnås genom att kombinera en trecylindrig bensinmotor med en elektrisk motor placerad i den bakre. Det finns ingen mekanisk koppling mellan dem, i stil med det som gör Peugeot med RXH och Volvo med V60, så desto större svårigheten att utvecklingen i denna modell är att samordna arbetet i de två mekaniker som kan arbeta självständigt (drag eller framdrivning) eller tillsammans (4x4). Till detta läggs en batterifunktion yttre belastning, varigenom viss körsträcka till noll utsläpp och säkerställer att, som vi skall se i testet, är den mest intressanta punkten i detta 225 Xe. Vi försöker förstå den här bilen, vilket inte är lätt.

Den kombinerar en bensinmotor trecylindrig turboladdad 136 hästar med en elektrisk "enorm" 65 kW uppnå en sammanlagd effekt på 224 hästar. Till skillnad från vad som händer i de flesta hybrider, det finns en elektrisk motor fäst till den termiska enheten själv. Vad leder är en växelströmsgenerator starter, samt återvinning av energi och starta förbränningsmotorn i vissa situationer behöver vridmoment vid full gas från stillastående, till exempel, kan du lägga till upp till 15,3 mkg till systemet under kortfattat. Den har en Litiumjonbatteri att, förutom att arbeta för hybridsystemet, gör det helt elektriska teoretiska autonomi nästan 30 km, som ursprungligen indikeras bilen själv. Denna autonomi uppnås med en laddningstid 3 timmar i en konventionell plugg.

BMW 225xe

Hybridsystemet har BMW 225Xe tre driftlägen föraren bestämmer sig för att blåsa knappen. Som standard ställer Auto e-Drive, där bilen kommer att flytta upp till 80 km / t i eldrift tills batteriet uttömt, däri den elektriska driften kommer att bero ledning, som i en konventionell hybrid. läge Max eDrive 2-serien blir en ren elektrisk med en begränsad topphastighet till 125 km / t. vägen Spara Battery Vi kan lämna bilen i hybridläge med bibehållen batteriladdningen, för att använda elspis när det passar oss. I detta läge om batteriet är under 50 procent, är den inställd för att automatiskt laddas med hjälp av kraften återhämtning och värmemotorn. Till detta ska läggas Sport, Komfort och Eco Pro vanliga, som prioriterar körstil. I Eco Pro också aktiverar körning segling, vilket lämnar bilen i friläge med motorn för att försiktigt lyfta gasreglaget.

På en serie 2 Aktiv Tourer konventionell fysiskt förändringar i förhållande till placeringen av batteriet, som är under baksätena. så bänken är fast och höjden minskas med 4 cm, något som inte innebär stora problem sedan lämnar 93 cm till taket är mer än tillräckligt. Stammen förlorar 30 liter, men viktiga är inte avgörande. emellertid bränsletanken passerar från 51-36 liter.

drift Det är spektakulära i eldrift. Det är som att köra en elektrisk i3; trevlig, lugn miljövänlig, med den dynamiska kvaliteten på en hel BMW och utrymmet i en Active Tourer. Med denna finish och detaljer M Sport ser det för svårt för orienteringen av bilen, men dynamiskt försvarar mycket bra. Utan M-paketet räddade 3246 euro får vi komfort och stabilitet fortsätter att tillhandahålla kvalitets. Autonomi med batteriet laddat butt vanligtvis runt i stan 15- 20 kilometer, beroende på vår körning. Personligen jag inte kunde göra mer än 17 km i alla tester jag gjorde, all normal körning, utan att söka den största effektivitet. Med denna sträcka i en stad som Madrid du har kvar för dina dagliga ansträngningar, förutsatt att de inte transporterar levande, claro.Una efter ansträngande lasten, inte överraskande, börjar den att konsumera bensin. Om du gör ett genomsnitt av de första 100 km hantera konsumtion under 4 liter utan stora svårigheter. Den underbara initial effektivitet avtar när du öka avståndet; De är 136 hk elektrisk strömuttaget i bilen väger 1,759 kg jättestor och GTI har fördelar, då är det ingen överraskning du fylla de 8 liter genomsnittliga utgifterna vid normal körning. Om du också dra nytta av den stora kraft som har svingar utgifter. Den 225xe använder mindre bränsle än en bensinmotor av 225 hästar ohybridiserade men 2 liter över denna samma modell med 190 hk motor 220d, som bara är något långsammare och har en mycket större deposition som dubblar autonomi.

BMW 225xe

Helst ta i batterisparläge (spara på batteriet) utanför staden eller ringleder och byta till Max eDrive (el). Det är en enkel operation som innebär ingen lättja och hjälpa dig att konsumera mindre bensin; Detta är grönare, att inte billigt eftersom el är inte gratis och göra dessa 17 km i elektrisk översatta till euro svävar omkring 1 euro, vilket är nästan samma som du gör i bränslekostnaden med hänsyn till den genomsnittliga förbrukningen som mätte vi i vårt tekniska center. Den elektriska funktionen kan du få tillgång till begränsade områden i städer (Eller i vissa europeiska städer) där du kan aldrig få i en bil med GTI fördelarna med denna 225 Xe och det är en av dess största förtjänster. Dessutom, vara hybrid kontakten är befriade från att betala biljetten O.R.A. i Madrid, till exempel.

Titta inte på 225xe fyrhjulsdrift bil eftersom även om det är under 130 km / t, 4x4 är inriktad på effektivitet. Det är sant att säkerhet är ett plus och hjälper kurvtagning, särskilt när stabilitetskontroll ingripa, men för det mesta fungerar som dragkraft eller framdrivning. Jag ser i honom en mycket specifik användning, en bil är inte så användbart för alla som det är med andra mekaniska, billigare och mer mångsidig och inte kräver en plats att koppla in. Dess priset är högt, eftersom det ger dyr teknik och för den delen, BMW erbjuder stora, eftersom det kan. Vi kan överväga varför BMW har gjort en sådan plugin hybridsport version inte mer "rationell". Svaret finns även i andra märken: Varför VW hybridisera en Golf GTI att uppnå GTE istället för en billigare version? Det är en fråga om pris, eftersom för närvarande plug-in teknik är dyr och marknaden skulle göra lite meningsfullt att göra en bil "billig" till priset av dyra, så ett varumärke som Toyota eller kontakten höjs till sin populära hybridmodeller; ekonomiskt kompensera dem för tillfället.

BMW 225xe

Den här bilen kommer att vara intresserade om du gör dagliga resor på mindre än 100 km och har en plats att koppla in den under dessa förhållanden är mycket bra. Om du reser med honom hittar du autonomier av 300 km. BMW har lyckats göra effektiv prestanda, något förstås i en bil som en serie och inte en familj orienterade bil. För att du bättre 218d och 220d rekommenderar.

Du kanske också är intresserad av:

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

Alla elektriska och hybrid plug: Köpguide

PSA elbilar kommer att ha 450 km autonomi

BMW IPerformance: prova plug-in hybrid BMW

BMW 330e vs VW Passat GTE: två plug-in-hybrider, som vetter