Kontakta Citroen DS3 Cabrio, femsitsig cabriolet

Kontakt: Citroën DS3 CabrioKontakt: Citroën DS3 CabrioKontakt: Citroën DS3 CabrioKontakt: Citroën DS3 Cabrio

Det är uppenbart att en bil som lever både sin image som DS3 Du måste ha sin cabriolet version. Citroen de inte tvekade ett ögonblick och tar därför marknaden ett variant taksparre, Trots som han faller. Det är inte den bästa tiden för bilar 'underhållning', men om det för dig förutom att vara den vackraste i världen, bestraffar små praktiska aspekter, är det kanske inte så galen idé.

i stil

Kontakta Citroen DS3 Cabrio, femsitsig cabrioletDe flesta konvertibler eller kompakta redskaps derivat välja att dölja taket, antingen metallisk eller duk, i bålen. Med detta få en vacker linje när de öppnar samtidigt uppnå en känsla av total frihet bakom ratten tak. Citroen har tagit en annan väg, som redan märkt själv Pluriel, hans föregångare, och vi kan också se i Fiat 500 Cabrio. Dess tak är duk, men går genom skenor ligger på taket valv, som är fasta, som i 500 (i Pluriel demonteras) och viks precis ovanför stammen.

Med detta system uppnås att inte en enda centimeter utrymme inte går förlorad i baksätet, stammen upprätthålla god kapacitet och att det kan manipulera taket oavsett hastighet, upp till 120 km / t i detta fall. Det garanterar också en bättre teoretisk täthet eftersom det finns betydligt färre gummipackningar och större skydd mot vinden. Mot eftersom de känslan av 'frihet' är inte total, även om jag tror att det är mer än tillräckligt vissa kanske föredrar en konvertibel för livslångt skydd utan sido kristaller fönster. Också det kräver en belastning av mycket rättvisare bålen.

En motor könen väger bara 25 kilo mer än den stängda version. För att motverka hemlöshet i den bakre, de monterade armeringsjärn bakom sätena och i den sista delen av stammen. Taket är eldrift, Även om det har en manuell deflektor på vindrutan pelare som kan gömmas på sommaren för att mer luft med låg hastighet; från 90 km / t är det nödvändigt att ta hög för att undvika det typiska ljudet retemblor som uppstår i bilar taklucka.

den taket är duk, med tre färger att välja mellan. Öppna hela systemet tillverkas av specialisten Webasto i Tyskland och har tre lager av isolering och lufttäthet. Öppning har tre förinställningar: en som simulerar en taklucka, en annan tak som viks över stammen och den sista plockar även bakrutan. De bakre optiken innefattar två speglar som speglar inuti varandra lysdioderna, vilket orsakar veta effekt 3D.

Motor och beteende

Kontakta Citroen DS3 Cabrio, femsitsig cabrioletDS3 Cabrio erbjuder tre mekanisk bensin och en Diesel. Börjar sitt sortiment med en trecylindrig 1,2 bensin, vilket för denna bil satt 82 hästar. Ovan källan 1,6 BMW i sina två krafter, 120 och 150 hp, beroende på om du är eller inte turboladdade. Diesel satsar på 1,6 HDi 92 hk, vilket är den enda familjen som har start / stopp och möjligheten att automatiserad eller manuell förändring.

Jag kunde prova det med THP 155 hk motor. Detta är en motor som jag verkligen gillar och känner sig mycket väl på alla de modeller som bär det. Det är raffinerad och mycket väl fördelad sin makt över hela sitt varvtalsområde utan konsumtion är en stor börda. Med honom har vi en snabb och trevlig DS3. Aerodynamisk frontskydd är mycket bra. I baksätet lite irriterande vind, så du måste klättra med lock Om du inte vill sluta med hår som Jacksons sjätte Five. Taket är stängd den vanliga noisiness av en bjälke visas, även om det inte blir stressigt.

DS3 Cabrio är en bil som har 7 karossfärger, 8 olika inredning, 6 anpassning kit och däck av alla slag. Två lika svåra att se, och nu tre typer av tak, ännu mer. Priset har inte rapporterats ännu, men från vad vi kunde hitta ut prisökningen kommer att vara mellan 2000 och 2500, beroende på version.

Den är godkänd för fem passagerare och har 245 liter bagage kapacitet, är detta inte mycket vanligt i en cabrio.