Första testet: Volvo XC90 D5 AWD

Första testet: Volvo XC90 D5 AWDFörsta testet: Volvo XC90 D5 AWDFörsta testet: Volvo XC90 D5 AWDFörsta testet: Volvo XC90 D5 AWD

Vi har redan kört Volvo XC90 och nu fokuserar vi på vem som ska vara den bäst säljande område fr. Redan priser D4 (190 hk), D5 (225 hk), T5 (254 hk), T6 (320 hk) och T8 (400 hk), plug-in-hybrid, som andra versioner, inte anländer förrän sent år. I vår marknad lanseringen området är inställt enbart av D5 versioner i fältet Diesel och bensin T6. Alla som är intresserade i någon av de andra XC90 kan redan gör din beställning, men fram till slutet av 2015 de första leveranserna av andra modeller inte kommer att inträffa.

Av de 600 ansökningar som hittills i de spanska återförsäljarna -a hela världen och ackumuleras 30.000 solicitudes- tar D5 kakan, därför har vi valt den här versionen av 225 hk för att skjuta första hundra kilometer över hela landet .

Större och med mer närvaro

Volvo XC90 D5 AWD 2015XC90 är 15 cm längre dess föregångare, för att få sin storlek till 4,95 m lång, 1,92 m bred och 1,78 hög. Dess yttre är imponerande och image sänder en hög social status. Även från vissa vinklar avslöjar sin linje av släktskap med den föregående generationen, är det uppenbart modernitet av dess linjer, som markerar en front för att vara kännetecken för framtida Volvo med denna nya identitet som ger ljusa strålkastare med LED-teknik och design T ligger bredvid en kylargrill med en teckning av vertikala streck på ett diagonalt kors emblem Volvo.

Genom att besöka inne, dörrarna och förmedla soliditet och sedan finner vi en bekväm körställning, med oklanderlig säten och en instrumentpanel där du satsar på en mycket raffinerad modern design och. Bra val av material, blandning läder med borstad aluminiumelement i vår enhet, med anlagda inställningar. Endast den plasthölje samla IntelliSafe, som är bakom spegeln, har mindre närvaro. Instrumentpanelen är mycket modern, med tydliga analoga digitala klockor utformade på ett mycket helskärm.

Kontrollerna på ratten och instrumentbrädan förenkla där slående skärmens mitt kontakt vertikal design och 12,3 inches, vars hantering är ganska intuitivt efter en kort tid att anpassa sig. Kombinerar funktionerna navigation, klimatkontroll och multimedia, anslutna kompatibla enheter Android och Apples operativsystem. Ändå nedan är några snabbknappar för vissa funktioner.

Alltid två liter

Volvo XC90 D5 AWDMekaniskt också kommit förändringar. D5 ovan, att silkeslen femcylindrig 2,4 Volvo ersattes i denna andra generationens försvinner 2,0 liters fyrcylindrig. Hela sortimentet är baserat på denna motor, även bensin versioner eller ens D4 190 hk som kommer att anlända senare i år, den enda framhjulsdrift XC90 och kan beställas med bara fem platser.

Den nya D5 tetracilíndrico passerar nästan obemärkt örat och erbjuder ett trevligt svar, ljusare återhämtningsfaser När vi står inför en omkörning eller söka snabbare att manövrera tack särskilt vare sin generösa vridmoment -Den maximum 48 mkg finns på 1750 varv per minut-Och sin teknik "twin turbo" vilket gör det mer progressiva kraftutveckling. XC90 D5 här går från 0 till 100 km / t på 7,8 sekunder, med bidrag från dess automatisk växellåda åtta växlar -Samma för hela gamma-, som gör jobbet på rätt sätt, men utan att nå i tider av maximal efterfrågan på snabba svarstider och upplevd mjukhet i vissa konkurrenter tyskt ursprung. Cams rekommenderas för ratten som tillval.

Användningen av den nya SPA-plattformen har möjliggjort ljusare vikten XC90, som ligger något under genomsnittet för den kategorin, här versionen D5 AWD med början i dess variant stone utrustade i närheten av två ton (2,030 kg). För att öka vridhållfasthet har använts höghållfasta stål i ramen. Det har också arbetat samvetsgrant aerodynamik, att presentera det bästa Cx kategorin (0,29). En mängd detaljer som har hjälpt konsumtionen godkänts av denna XC90 D5 är 5,7 l / 100 km, naturligtvis inom vad skulle laboratorieförhållanden. Att göra kontakt och juridiska hastigheter på motorvägar, datorn för vår enhet stod hälften i närheten av 7 liter, en siffra som vi såg överskrids under några kilometer bergsväg där vi återuppliva takten letar efter en sportigare respons.

gott uppförande

Volvo XC90 D5 AWD 2015Under dessa omständigheter, den nya XC90 påminner föraren som är en stor och skrymmande bil, men utan att förlora ansiktet till en tillräckligt effektivt ledarskap. Suspensioner mer fokuserade på att bevara passagerarkomfort, tillåta viss gungning i trånga svängar i logik med filosofin av modellen, även om dess allhjulsdrift och "torque vectoring" -funktionen hjälp begränsa understyrning effekt, optimera leverera vridmoment på varje hjul. Dessutom hade vår enhet aktiv luftfjädring, att via en styr placerad mellan framstolarna tillåter föraren att välja Multi -Confort, Eco, Off-Road, Dynamique och individuellt, modifiera varje olika parametrar som påverkar motorrespons, suspensionen hårdhet och konsistensen av den riktning. I sportprogram, XC90 förbättra effektiviteten och smidighet och gör ett steg snabbare på slingrande vägar kurva. I varje fall måste vi tänka om detta D5 som en stor reskamrat, redo för att täcka långa körsträckor med en hög nivå av komfort och förfining, och som önskar bekvämlighet som tillhandahålls av projektion systemdata på vindrutan.

Som för beboelighet XC90 erbjuder tre rader med säten för att rymma upp till sju passagerare om det behövs. Alla singlar och vikning. I den andra raden är glidande för att justera gapet som krävs, och det centrala torget är smalare, men Du kan ta en integrerad booster ett barn att resa på ett säkert sätt. Hålet tillgång till den tredje raden kräver viss smidighet att ange det området, även om deras säten tillåts passagerare upp till 1,75 m hög utan att böja benen för mycket.

Som för bålen, med 7 säten en kapacitet av 314 liter, vilka blir resterna 692 liter Om bara de reser fem passagerare och upp till 1880 liter när säten för två bakre raderna viks lämnar ett helt plant golv. Grinden har en systemet automatisk öppning och stängning, och kan bära en handsfree-systemet aktiveras för att flytta foten under stötfångaren.

fyra ytbehandlingar

D5 billigare yta börjar vid 59,471 euro Kinetic, med standardutrustning redan ganska omfattande. Ovanför är Mommentum, Inscription och R-Design avslutningar. Tillsammans med de vanliga hjälpmedel körning sökning som förvarningsofrivilliga byta körfält, styra döda vinkel eller detektor förarens trötthet, släpper XC90 en nödbromsanordningen vid korsningar, och ett system för bättre skydd till ett fordon exit vägbanan, vilket ansträngda över säkerhetsbälten och har en mekanism på bänk att absorbera en del av den energi som skulle nå ryggraden i de åkande i genomslag. Den kan också utrustas med en farthållare med avståndskontroll hanterar även ratten upp till en hastighet på 50 km / t, eller bildsystemet 3600 för att förbättra säkerheten i manövrar. Det kan också innehålla en stereo Bowers&Wilkins med upp till 19 högtalare.