Mitsubishi Outlander 2016 förbättringar i 360 grader

Första Test: 2016 Mitsubishi OutlanderFörsta Test: 2016 Mitsubishi OutlanderFörsta Test: 2016 Mitsubishi OutlanderFörsta Test: 2016 Mitsubishi Outlander

Det var 2012 när tekniskt tog språnget jämfört med föregående generation. Nu är det stämma om en produkt med bra bas. Farväl till barock och intetsägande front att ingenting matchade fräsch och sportig image representerar varumärket. Det är en av de stora förändringar, eller snarare, för blotta ögat uppfattar kunden. Men under huden, mycket mer. Du måste sitta och köra, men jag lovar du märker inte längre från den första meter, men eftersom stängde sina dörrar. För en sak, Mitsubishi definiera denna utveckling genomförs som en dynamisk tystnad.

Och arbetet har varit inriktat på just den kvalitetsförbättring: brusreducering och vibrationer. Överlägsen isolering, bättre livskvalitet. mål uppnått. Det är svårare att uppfatta nya stansningar, men det finns. dess längd är 40 mm större och även om höjd eller breddimensioner ändras, till de nya design försök låtsas att Outlander är lägre och bredare.

Dess struktur är nu styvare och tillåter hålla från kostnaderna fler kilo fortfarande förbättra komponent och utrustning. exakt, 30 100 förbättringar fokusera på chassi, motor, kropp och hjul. Förstärkningar på den främre hjulupphängningen, svängningsdämparen på den främre delramen, pekar starkare, styvare fjädrar eller adressinställningar bindning är några exempel. Back, är arbete liknande. Och där kroppen utsätts för större ansträngning, normala stål ge vika för mycket hög motståndskraft. Glasyren, stora och rikliga arbete ljudisolerande material från tjocklek, densitet och lämplig teknik.

interiör

Interiören har också nya säten, material bästa utseende och kvalitet eller ny hud till plug-in hybrid PHEV och på säkerhetsutrustning tillgängliga, tillsätts accelerations mitigationsystem som kan förhindra en liten blåsa parkering -reduces acceleration om sensorerna detekterar ett hinder mindre än 4 meter- eller perifera kamrarna 360. Dessutom är alla -Innan Outlander, bara PHEV-, räkna Den bästa versionen av fyrhjulsdrift Mitsubishi, som kallas S-AWC. Med gir kontroll och aktiv främre differential, Du kan distribuera momentfördelning mellan utsidan och insidan för att framkalla en vändning effekt och förbättra fordons agility. Den nya serien också att en ny version av 5 platser och framhjulsdrift tillgängliga med motorn 220 DI-D.

På den mekaniska sidan, tydligen något fantastiskt, men det är att göra stor brist. den bästa nyheten är att utlovade större tystnad är tydligt ses i 220 DI-D och ytterligare understryker elektrisk natur av PHEV. Den 150 hk version av Diesel fortfarande mer än tillräckligt för Outlander är en bil med bra smidighet och lyhördhet, men nu Den avger mindre NOx med tillägg av ett nytt filter specifik. För PHEV plug-in hybrid version av 203 hk, reduktion inhemska bensinmotor och ökad effektivitet för elektrisk tillåts ner från föregående 44 g / km CO2 42. Också dess förmåga att accelerera från stillastående är bättre än tidigare.

priser

För närvarande finns det inga priser. De kommer att redovisas från och med oktober månad då kommer att släppa versioner dieselmotor. Den PHEV kommer att anlända i december.