Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30, rock hard

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30

Du kan köpa ett praktiskt verktyg som alla andra. Om du vill lämna kan höja traditionellt sätt och gå SUV eller ens att skilja dig ytterligare kan du lägga krydda till ditt liv och välja en GTI-version som ger dig lite glädje från tid till annan. Detta skulle vara inom vad som menas med normal och rimlig för en bil varje dag, men idag kom inte berätta om musiken han gillar alla men en som är utöver det vanliga och inte alla betyder: den hård Rock.

specialversioner

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30Lyckligtvis finns det fortfarande märken som tror på sports ren och att svaret ger så radikalt effektiva versioner som de två jämför här. Opel Corsa OPC och Peugeot 208 GTI 30 verktyg ta in något annat än resten på sitt sätt att leverera kraft till marken, med sina respektive begränsad slirdifferential, Opel tillval, standard på Peugeot. Detta åtföljs av chassi uppställningar mer radikal och mer kraftfulla bromsar, så vi kunde inte försitta möjligheten att ta reda på som är snabbare. Hjälm, apa, kretsen och löpning.

den Corsa OPC repriserar sin filosofi och vänder tillbaka till en modell mycket intressant med tanke på dess förhållande mellan pris, prestanda och sportighet. Den har en 1,6 turbomotor 207 hästar. Lyckligtvis i dessa versioner -Den 208 har också en 1,6- inte har använts på ett effektivt sätt nedskärningar eller har gått mad med en stor motor, hålla vad jag kallar Okej, det är en term som jag har stulit från Audi- "rightsizing", ideal för vad som förväntas av en modell av denna storlek och anspråk, varken mer eller mindre. Opel ger dig två alternativ i denna nya generation: en med en snabb och trevlig OPC leder till intressant pris (ca 20.900 € med rabatter tillämpas kan det fortfarande gå lägre om du använder Pive och finansiering), och en annan att lägga (ca 2300 €) A mycket intressant alternativ paket som kallas prestanda. Den innehåller en mekanisk diffbroms signatur Drexler, 18-tums hjul med en Michelin Pilot Super Sport vid mätning 225/35, Brembo främre skivor med 330 mm diameter -308 mm den normalt och styvare fjädrar som åtföljer nya dynor teknik Koni FSD; mekaniskt variera hårdheten beroende på frekvensen av kompression och utsträckning. Allt detta kompletteras med ett sportigt utseende, både utanför och innanför, en trevlig ljud och en stor flyr Recaro säten.

Peugeot skapat en begränsad upplaga baserad på 208 GTI som heter 30 för att fira 30 år av 205 GTI. Denna bil teoretiskt säljs inte längre, eftersom alla enheter såldes. Vi håller på jämförande av två skäl, först eftersom det är den mest effektiva verktyg som har passerat genom våra händer och var den enda i sin kategori, med OPC, som inte hade utsatts för test klockan. Det andra skälet är att det har fått ge vika för en märkt version Genom Peugeot Sport, med samma motoregenskaper, estetik och chassi. Den använder samma 1,6 Turbo pågår i GTI men med 208 hk och modifieras för att möta EuroVI. Det är bland annat Stopp / Start-system-Corsa ingen lleva- och har bifogat så mycket växellåda och begränsad slirning Torsen Peugeot RCZ R. Också den bär fetare bromsar hårdare fjädring och chassi justering radikal WGI, förutom specifik dekoration och Peugeot Sport underskrift allt.

beteende

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30På gatan du två mycket allvarliga sport, trots sin storlek. Båda är hårda och straffa kroppen på samma nivå mellan dem och lite mer än vanligt på en GTI; Det är inte något extremt och säkerligen inte kommer ihåg. något liknande Chassi Grand Clio RS Cup, något mer bekväm i Corsa. i både känna hur mycket körning, medan 208 GTI 30:e alltid dra nytta i alla situationer eftersom det körs mer; Det är en fråga om motorn, Det är snabbare. Du kan använda dem perfekt och daglig konsumtion, lägre i 208, verkar det inte som långsökt för hur mycket de kan få att köra. Mekanisk självlåsande inte bry sig när manövrering eller små accelerationer, även accelerationer alltid bör ha god ämne ratten med båda händerna, eftersom de gör sitt jobb bra trots sin idiot låg och om du använder mycket vridmoment tenderar att gå söker näsa något.

den stabilitetskontroller De fungerar bra och säkert, men logiskt kolliderar med differential arbete om du försöker gå snabbt med dem. Om du anger kretsen kan du helt avaktivera i båda fallen, eller sätta i en mer tillåtande mellanläge, du kommer att bli mycket snabbare. Komponera GTI är mer radikal och bak tenderar alltid att placeras var du vill, eller rubbas om du inte mycket medveten; Här är det mycket som Clio RS. istället OPC Det är motsatsen, med en Mycket sitter bakom. Om du är en erfaren förare du få ut av 208 mer; Om du inte vill hamna i trubbel, men också vill gå snabbt, är Corsa för dig, alltid med tanke på att före krånglig är långsammare än sin rival.

Skillnaden är något i varje avsnitt. 208 fler körningar, saktar lite bättre, eller åtminstone dess pedalkänsla som mer, och chassit är mer flexibelt tillbaka. Om vi ​​ser acceleration från 20 till 30 km / t och 20 till 50 km / t på andra du inser att De går ihop när du drar; skillnaden till utgången av sin tur markera motorn, inte differentialen, som är bra på båda. Men naturligtvis har Peugeot in i kurvan med ryggen bättre förutsättningar och uppnår en hastighet steg högre kurvan och slutligen går snabbare.

Opel Corsa OPC mot Peugeot 208 GTI 30208 att slå Corsa behöver krets "frisättning" lite hans baksida. Det verkar så enkelt och självklart är avsedd att förena det med daglig användning, så varken är att ha en dålig timing; I slutet av den 30: e inte längre en specialutgåva. Båda har en bra front och utmärkt grepp. Bromspedalen Corsa är något svampig sportig körning, men resultatet liknar broms motståndare. Den övergripande känslan av den 30: e GTI påminner mig om Clio RS Cup chassi i alla dess reaktioner, även om den senare förlorar dessa två frågor differential och förändring, dvs hastighet.

GTI eller racer

Med Corsa du mår bra att köra en GTI, medan 208 får du närmare känslan av en racerbil. Du kan stoppa rätt scoring riktning plötsligt och tenderar att runda ryggen. Vid den tidpunkten kan du strypa nästan obarmhärtigt och få ut av kurvan som en haubits. i Corsa måste ta hänsyn till patientens rygg, så det är bättre att släppa bromsen senare och börja snurra innan, för att orsaka ackompanjemang av ryggen och försök att runda kurvan att accelerera så snart som möjligt. Det är en enklare och mindre krävande körning med föraren. På kort tid jag känner skillnaderna fungerande system med variabel FSD stötdämpare, bara känner alltid fungerar bra. Det enda jag inte gillar 208 inte ser behovet av att ändra cuentavueltas och öra för evigt. Vissa kamrater spelar ingen roll, men för mig blir det en olägenhet; fråga om vardera.

Jag bor med Peugeot utan tvekan om Jag gillade Opel mer än du kan föreställa, Om du jämför data med resten av hans rivaler du inser att det är av de bästa GTI segmentet. Hans kors är att ha ansikten 208, om du tar bort det som är kvar och du sätter barer är praktiskt taget en racerbil.