SQ7 Audi TDI, försökte vi mest imponerande SUV Diesel

SQ7 Audi TDI, kör den mest kraftfulla diesel SUVSQ7 Audi TDI, kör den mest kraftfulla diesel SUVSQ7 Audi TDI, kör den mest kraftfulla diesel SUVSQ7 Audi TDI, kör den mest kraftfulla diesel SUV

För mängden teknik som tar Audi TDI SQ7 Det verkar nästan som att vara en konceptbil. Endast efter namn (och pris, 110,970 €), Är det tydligt att det är top version Audi Q7, den snabbaste och sport, men riktigt intressant är inte så mycket deras dynamisk prestanda och effektivitet, men hur man får dem.

den Audi SQ7 lanserar en sekundär kraftförsörjning 48 Volt, vars kompakt litium-jonbatteri ligger i under bålen. Vad är?, Frågar du. Med den matar han elektrisk kompressor (Den berömda elektriska turbo) och ett system aktiva stabilisatorstänger drivna elektromekaniskt, som de är de två viktiga innovationer. Om vi ​​lägger till fyrhjulsdrift Smart affär, luftfjädring adaptiv variabel höjd, fyrhjulsstyrning, en Vektor bakre differential och keramiska bromsar, Detta är en av de mest komplexa ställningar och mer sannolikt många görs. Audi har sparat inga resurser när du skapar detta 'Super SUV' för den som söker en typ av kund som värderar teknik framför allt.

SQ7 Audi TDI biturbo motor och elektrisk kompressor

Men den verkliga huvudpersonen i Audi TDI SQ7 Det är motorn. Även en del av grunden för den befintliga V8 TDI, vi kan säga att det är en aldrig tidigare skådad mekanik, eftersom vi har ett genuint urmakare arbeta för dess komplexitet och prestandavärden. deras 3.956 cm3 De uppnås extrakt 435 hk och enorm maximalt vridmoment av 91,8 mkg, som är tillgänglig från bara 1000 rpm och upp till 3250 varv per minut. den tidigare nämnda elektrisk kompressor är ansvarig för denna bedrift, eftersom under de första få varv hos motor och i upp till 10 sekunder tryckluft insuffleras huvudöverladdningssystem bestående av två turbokompressorer av samma storlek och variabel geometri kunna verka sekventiellt (först en, medan den andra förblir inaktiv) och parallellt (de två tillsammans när 2:e turbo börjar arbeta 2250-2750 rpm, utan den första turbo slutar). Ström leveransen är mycket linjär och omedelbar, med stor styrka till någon regimen, trots att inte ha på modet av en bensinmotor i det övre området av cuentavueltas. Vid 3000 rpm en stark ökning av kraften som motsvarar den idrifttagandet av den andra turbo notera, träffar du mot sätet och kommer upp är när allt den mekaniska hållfastheten hos SQ7 Audi TDI, visas mycket snabbt även om dess dimensioner.

Audi TDI SQ7den Audi TDI SQ7 kan accelerera från 0 till 100 km / h på bara 4,8 sekunder och når 250 km / t (Själv begränsad). All standardisera en genomsnittlig förbrukning av 7,2 l / 100 km, vilket motsvarar CO2-utsläpp på 194 g / km.

För att förstärka sportighet, slutrör i både en-en typ av enhet som är installerad Högtalare-resonator- att modifierar motorljudet om föraren väljer dynamiskt läge, vilket gör att propellern V8 4 liter påminna typiska 'Muscle Cars' amerikaner när du lyssnar utanför bilen. Utan detta system är motorn knappt hörbar och innanför den lyxiga interiören tystnad råder.

båda deltagare som driver (24 uppsättningar totalt) som körlägen (Lyft / offroad, Allroad, Effektivitet, bekvämlighet, Auto, dynamiska och Enskilda) De är desamma som i den konventionella Audi Q7. Det mest förvånande är att även i vägen dynamisk, som är starkare, uppnår den en hög åkkomfort, och att ledande sportmode bilen vänder nästan platt och med mycket lite understyrning, med en hastighet av passage genom en kurva felaktig SUV. Tills vi överträffa gränserna för ramen ingen misstanke tyngd bakom, som tröghetsmassor kamouflerar mycket effektivt och omedelbarhet av reaktioner är anmärkningsvärt. Kombinationen av så många fokuserar på dynamiska effektivitetssystem som körs på samma gång, långt från att köra är konstgjord, tar de från arbetet och få en hög precision vid alla tidpunkter, med mycket neutrala reaktioner och lätt även när du går in i gränsvärdet däck grepp. Det är därför en värdig representant för familjen S av Audi, hålla alla praktiska, utrymme och avancerad utrustning vi kan hitta i intervallet Audi Q7.

Du kanske också är intresserad av:

Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis

Audi Q1 och den andra Q kommer

Diesel från vatten och luft

Audi S6, och Allroad Quattro RS 6, den mest exklusiva och kraftfulla