Audi Q2, Mini Clubman och Ateca Seat: Vilket är bäst?

Jämförelse: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD all4 och Ateca Seat 2,0 TDI 4DriveJämförelse: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD all4 och Ateca Seat 2,0 TDI 4DriveJämförelse: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD all4 och Ateca Seat 2,0 TDI 4DriveJämförelse: Q2 Audi 2.0 TDI, Mini Clubman Cooper SD all4 och Ateca Seat 2,0 TDI 4Drive

Som testare bil, varje dag vi står inför situationen att svara flera frågor om vad bilen är bättre. Och vi, som alltid corseted i analysen av segment och kategorier, upptäcker vi varje dag att för köparen, de flesta gånger så existerar inte någon skillnad. Få nya bilar och utformning (Som det eller ej), och särskilt den slutliga priset, de är värden slutet gör de flesta inköpspooler. Totalt, med undantag för mycket speciella behov, för att resa för det mesta ockuperar endast framstolarna eller på sin höjd med två passagerare i baksätet, det tjänar från ett verktyg för att en salong av representation. så Idag bryter vi klichéer och vi står inför en jämförelse mellan tre bilar modet a priori mycket annorlunda ... men inte analyseras båda.

Mycket har frågat under de senaste veckorna av Audi och Seat Ateca Q2. även på vilket är bättre. bara de första åtgärderna 4,20 meter, vilket gör det ny urban SUV för Audi; medan den senare ökar dess dimensioner 4.36 meter att täcka tillförsel och kompakta SUV. Men båda, även med tydlig skillnad i livability och bål naturligtvis till förmån för Seat Ateca, De börjar från samma MQB plattform VW Group och de delar många komponenter, såsom motorer, växellådor, transmission ... och dessutom De kostar samma: Ju högre version analyserade dag 2,0 TDI 190 hk allhjulsdrift och 7-växlad automatisk växellåda, att upptäcka att Audi kostar 36,880 euro och Seat, 36,750 euro. Och något liknande skulle hända om vi går till TDI 115 hk bas: Mer än 27 tusen Q2 och knappt 26 tusen den Ateca.

Men denna duell mellan två bilar på modet och attraktiv nog, Nu lägga till en tredje: det nya Mini Clubman, som också erbjuder en SD diesel version av 190 hk, 8-växlad automatisk växellåda och premiär nu också AWD all4. med 4,25 meter lång, Visserligen är det inte en SUV som sina konkurrenter, men den representerar den första Mini faktiska intrång i kompaktklassen marknaden ... och kostnader exakt samma! I själva verket, andra 36.000 euro och en riktig familj utrymme att ha en mycket intressant modell som ett alternativ. Så konfrontation serveras.

Jämförelse Q2 Audi, Seat och Mini Clubman AtecaKanske kan du tänka på denna korta lista som 36.000 euro är mycket pengar för en Mini ... men bara upptäcka att det finns en hel del bil för pengarna. Om du har ett annat format, den Clubman har inte mycket mindre stam än Audi Q2, Även om det är sant hans två fästen baklucka inte alltid gynnar arbetsbelastning. Men i den bakre hittar du mer benutrymme... och även i fronten du kommer att resa mer arkiveras. Q2 höjd tar bara fördel ... även om man talar om praktiska ingen tvekan om att Seat Ateca passerar över två både interna komfort som en känga som lägger nästan 100 liter mer kapacitet än sina konkurrenter.

Q2 Audi, Seat och Mini Clubman Ateca: Beteende

Men kommer att analysera dynamiken, så trevligt är utrymmet Ateca Seat och Audi Q2 komfort... som dynamisk kapacitet av Mini Clubman. Medan de två SUV visar gott uppförande men flit mer böjda, Mini är betydligt mer flexibelt. Och det är en känsla som inte bara kontrollera mätningar av alla våra tester i sluten krets, men även när tre hjul med vägen. Mer spontant, med lite rörelse kropp trots att Mini som har vunnit i rullande komfort och en exakt styrning, resulterar i en kompakt mest effektiva. Det råder ingen tvekan om att Audi och Seat Ateca Q2 finns två modeller beter också mycket lätt och är mycket smidig jämfört med sina konkurrenter högsta organ, men framför allt Ateca Seat kan inte dölja med sin frodiga utrymme som är en fullfjädrad SUV.

Mata in direkt testa detta Ateca Seat, Vi fick idag till version 2.0 TDI 190 hk, bara AWD marknads 4Drive, DSG och Xcellence hög finish, med en budget först. Och vi måste komma ihåg att dess 36.000 euro är inte så många ... om vi tror att en VW Tiguan med identisk version och fördelning kommer att överstiga minst 4000 euro. Som vi sade med Mini, Denna bil erbjuder en hel del Ateca för att pengar, och inte bara för rymden, men också genom motorisering och även ett chassi kan erbjuda en högkvalitativ rullande utan att ens missa en adaptiv dämpning som inte erbjuder. Ja det behöver istället när det är fulladdat och vägen är inte i gott skick: därav Ateca vacklar som ett fartyg i grov sjö, subtrahera från din komfort.

Q2 Audi, Seat och Mini Clubman AtecaOch på tal här gången bromsar, Det bör också understrykas att Ateca Seat svar är inte lika bra som Audi Q2 och Mini Clubman. Från 100 km / t kräver upp till 3,7 meter för att stoppa och nådde 7 meter mäter från 160 km / t ... hastighet och, ja, klart olagligt. den storlek och vikt kommer att passera räkningen innan två mindre konkurrenter, såsom också i konsumtionen. Naturligtvis är skillnaden här mycket liten och skulle offset: bara 0,2 l / 100 km har tillbringat de Ateca Seat väg, som inte kan vara en särskiljande faktor i köpet.

Inmatning av värde och Audi Q2, några invändningar passar belysa deras beteende och mekanisk respons. hans effekt sprider mer än i Ateca Seat genom sin mindre storlek och mindre vikt, och vi måste inse att motorn / set förändring är det mest effektiva. hans DSG känns väldigt snabbt, medan med Quattro dragkraft nu också uppfatta Q2 inte bara bättre dragkraft utan också en bättre komfort suspension. Och i alla fyrhjulsdrivna versioner, denna SUV åtagit sig att en multi-link bakaxeln istället för vridaxel framhjulsdrivna versionerna. mycket Det är också anmärkningsvärt komfort gående erbjudande Q2 om vi lägger sin adaptiv dämpning (Ja Audi kan erbjuda något mindre än 1000 euro).

slutsats

Q2 Audi 2.0 TDI Quattro: Att vara så objektiv, ska vi säga att jämförelse Q2 vinner. Bara visar svagheter och i utbyte har många styrkor: det är den mest bekväma, är mycket bra gjort, erbjuder utmärkta bromsar och en mekanisk respons.

Ateca Seat 2,0 TDI 4Drive: Ateca Seat leder klart konfrontationen om vad du behöver är den största möjliga utrymme. Det finns obesegrad denna kompakta SUV. Motorn är också lovvärt, är bekväm och smidig om inför rivaler i deras storlek och dimensioner, men denna jämförande bara svimning mindre kraftfulla bromsar och en svars ram mindre balanseras av sin större vikt och volym.

Mini Clubman Cooper SD all4: Mini Clubman insatsen skulle ta om vi letar efter en smidig och bil karaktär. Space och åkkomfort är verkligen något kunde vara bättre, särskilt jämfört med de två SUV, men det är en mer dynamisk och spännande enhet. Nu om du bara välja efter din smak.

TEKNISKA DATAAUDI QUATTRO 2,0 TDI Q2SD all4 MINI COOPER CLUMBANATECA 2,0 TDI SEAT 4DRIVE
motor1.968 cm3 / 4 cylindrar1,955 cm3 / 4 cylindrar1.968 cm3 / 4 cylindrar
effektCV 190 från 3,500rpmCV 190 från 4,000rpmCV 190 från 3,500rpm
maximalt vridmoment40.8 mkg från 1900 rpm40.8 mkg från 1750 rpm40.8 mkg från 1500 rpm
Acceleration 0-100 km / t7,3 s7,2 s7,5 s
maximal hastighet218 km / t222 km / t212 km / t
medelförbrukning5,0 l / 100 km4,9 l / 100 km5,3 l / 100 km
Längd x bredd x höjd4,19 x 1,79 x 1,51 m4,25 x 1,80 x 1,44 m4,36 x 1,84 x 1,60 m
bagageutrymme405 l360 l485 l
pris36,880 €35,800 €36,750 €

Du kanske också är intresserad av:

Peugeot 3008 vs Seat Ateca, vad som är bättre?

Audi A3 vs Mini Clubman, vad som är bättre?

BMW X1 vs Seat Ateca, vad vinner?