Alfa Stelvio 2,0 Q4: superprueba SUV med alla mätningar

Superprueba: Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4, en stor SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4, en stor SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4, en stor SUVSuperprueba: Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4, en stor SUV

och SUV gjorde saloon. Talk of estetiska smaker är alltid komplicerat, men i det här fallet och med din tillåtelse, vågar jag säga att Alfa Romeo Stelvio är en av de vackraste SUV som skapades i fordonsindustrin historia; mig nyligen om varje ny skapelse av Alfa Romeo ...

Alfa Stelvio proportioner är väl uppnåtts, estetiska arv Alfa Giulia är en garanti för framgång och undertecknas av en varumärkesexpert förmedla känslor med sina konstruktioner. Inuti händer lite densamma. Nu analysera om all denna skönhet är funktionell och hela bilen levererar vad det lovar. Det är en fråga om hur man ser i bilen, men när du avancerar den slutliga balansen är positiv, Det är en bil som imponerar vid första ögonkastet och bekräftas med tidens kilometer, även för en hittills icke troende världen som skriver SUV som du.

Om du är Alfista du uppskattar bilddetaljer och beteende i Stelvio. Om du inte kommer du att upptäcka vad det innebär "Quore Sportivo"Upphöjts till höjder ... fysiska, inte himmelska, eftersom begreppet SUV är inte precis ett koncentrat av sportsmannaanda, mycket att köra, ljud eller beter sig. Även om detta är en Alfa Romeo av goda tider, ja, New Age, som har fört mig för att locka varumärket, och låter dig veta i varje detalj.

Alfa StelvioAlfa Romeo Stelvio 2,0 Q4: Inside

Vårt första testet noggrant för att Alfa Romeo Stelvio Den är baserad på bensinmotor 280 hk med automatisk och systemet AWD Q4, en kombination som även finns i Giulia och är den mest kraftfulla tills QV version, Utrustad vägen upp för att släppa version. Låt oss se hur det går ...

Alfa Romeo Stelvio Det är i grunden en högre Giulia. Aktier med sedan dess stora förtjänster och brister, och samtidigt förbättra en viktig aspekt: ​​den inre rymden. Här SUV är inte bakom sina viktigaste konkurrenter, erbjuda bakom samma utrymme som en Mercedes GLC, till exempel. Det når inte ihåliga av en Jaguar F-Pace, men är mycket nära. En annan av dess förtjänster utrymmet är höjd.

det är den högsta SUV i sin kategori och som kan ses inne i ögat eller mätare i hand. Det kanske inte är den viktigaste dimensionen i en SUV men bakom genererar en behaglig känsla av rymd, trots nedgången sport bakre delen av taket. Boot 440 vistelser i verkliga liter, Ytterligare 10 liter än en Porsche Macan, 10 liter mindre än en BMW X4 och något bort från bilar som Audi Q5 eller Jaguar F-Pace.

UTRYMMEAlfa Romeo Stelvio 2.0 Q4
främre bredd147 cm
bakre bredd140 cm
främre höjd96-102 cm
bakre höjd95 cm
benutrymme76 cm
bagageutrymme440 liter

den finish är också identisk med den i Giulia. Faktum är att om det inte vore för höjden, det kostar särskilja om du är i en bil eller något annat, något som Audi eller BMW har gjort år och ingen har klagat. Sätena är bekväm i de fyra största torg. Vem sitter i bakre mitt måste du spara med fötterna skrymmande kombination mellan centrum tunnel och konsol. Åtminstone deras stöd är mindre obekväm än vanligt konkurrenter. Om tre vuxna bakom månen sikten försvinner nästan helt; vägtull att betala för om design, SUV coupe. Det finns god ergonomi i alla reglage och sittplatser, med en tung last "Made in Alfa". Hitta snabbt förarplats samt kontroller och pedaler har rätt hårdhet. Multimedia och informationssystem fullgör sitt uppdrag framgångsrikt, men är något bakom de konkurrerande varumärken; skärmen är oproportionerlig i förhållandet mellan bredd och höjd är inte röra och når inte definitionen visa sina naturliga konkurrenter i pris, prestanda och kvalitet.

Första motorn och beteende

Utan att förringa dess utformning eller inuti, jag lämnade i slutet det bästa av Alfa Romeo Stelvio: operation. Det är inte bara ett vackert ansikte du kan skryta med, det är också en stor bil med en speciell dynamik. Låt oss börja med motorn.

Alfa Stelvio: Interiorden Alfa Romeo Stelvio 2.0 erbjuder stora prestacional nivå; i bakgrunden är 280 hästar. Det är redan igång, men hur den gör det, med en stor respons underifrån. Vem kommer att missas flera varvtal eller ett ljud chockerande, men i båda fallen resultatet är mycket trevligt, även från ett par varv och en god mekanisk isolering. Det kombineras med ZF 8 hastighet, med tre driftlägen, beroende på DNA-väljaren: sport, normal och effektiv. I den första (D) övergångar det gör dem mycket snabbt, mer fart och mer hjälp på gaspedalen, vilket är elektronisk. I normalläge (N) ger något däremellan. Det är komfort och bra svarsfrekvens om så önskas. I läge A, som tidigare kallades All Weather (alla väder), förändringen gör körningen segel och lämnar neutral när vi bromsa försiktigt och ta bort gasreglaget vridmoment känsla. Du kommer att använda alla tre lägen, speciellt A, som låter utmärkt energiförbrukning med tanke på bilen och därmed blir långsam. Ändringar kan göras genom kammarna om den anser föraren. Kammarna är aluminium och generös storlek, som om det vore en Ferrari.

PRESTANDAAlfa Romeo Stelvio 2.0 Q4
Acel. 0-100 km / t5,76 s
Acel. 0-1000 meter26,14 s
Omkörning 80-120 km / t4,0 s
Loudness 100 km / t65,5 dB
Loudness 120 km / t67,5 dB
Bromsning från 140 km / t71,4 m
våg1,787 kg

Nåd detta Alfa Stelvio är vid platsen för motorn, mycket låg och fördröjd, med god spårvidd, dämpning kvalitet, distributions ideala vikter, den deformerbara parallellogram främre och bakre multilink. Allt detta som inrättats för höjd med glädje tillfredsställande. Att köra du känner en något tyngre Giulia. Framaxeln är magnifik och för att flytta bakåt har att tvinga en hel del. Uppnår en mycket trevlig uppförande oavsett hastighet. I en konventionell användning det är bekvämt. Urbaniseringen i denna svacka är liksom konkurrenternas prestacionales, något torra, medan i denna svacka motorvägen är progressiv.

KONSUMTIONAlfa Romeo Stelvio 2.0 Q4
konsumtionen stad10,1 l / 100 km
konsumtionen Highway7,7 l / 100 km
medelförbrukning8,7 l / 100 km

medan Alfa Romeo Stelvio är mycket stabil och skarp i sportig körning. Det kan endast uppnås baserat på en väl utarbetade och dämpning kvalitet. Det är en SUV och därför har begränsningar på vikt och längd, men deras beteende kan vara mindre SUV än det verkar. Det är bland de bästa. Jag kunde inte säga förrän du fysiskt jämföra de två på samma villkor om det är bättre eller sämre än en Porsche Macan, eftersom nivån på båda är mycket hög. Ja påminner mig om M, AMG eller S-versioner av sina tyska konkurrenter och att pekar på dess mindre radikala finish.

Gränsen, Alfa Stelvio elektronik ingriper mer fogosidad på framsidan, undvika understyrning som kommer för sent för vilken typ av bil det är. Off-road kan gå igenom fler platser att sunt förnuft kommer att tillåta med 20-tums hjul och en profil 45 av däck, men det var inte född att avvika alltför långt från spåren i gott skick. Har en Descent Control med justerbar hastighet, får du dra nytta tvivel: detta är en SUV som inte vill att färga och lämna bakom många av de mest kraftfulla salonger.

Rabatterade priser (juni 2017)Alfa Romeo Stelvio 2,0 Q4 (från 52,665 euro)

Du kanske också är intresserad av:

Alfa Romeo Kamal och Castello: den nya SUV

Så är framtiden för Alfa Romeo

Test: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio