Test: BMW 220d Cabrio 190, nöje avtäckt

Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190

Världen förändras i rasande fart. BMW stal alla hans berömmelse baserade modeller betonar mycket sports uppförande och hans sfinx, M3, som bildmotor. Idag är dessa modeller har fortfarande sin betydelse i försäljning, men andra mycket olika har kommit att inta alltmer framträdande utrymmen. Denna 220d Cabrio hör till denna kategori, vid en tidpunkt som den nuvarande, där maximera den dynamiska potentialen hos varje BMW vi kan ge oönskade platser, inklusive frihetsberövande.

BMW 220d Cabrio 190

Härstammar från Coupé version av serie 2, denna Cabrio utmärker sig för estetik och med en tendens att försvinnandet av begreppen 'cabrio plåttak "från en elektriskt driven sufflett. Omvandlingsbar att omvandla till den slutna modellen, och vice versa, systemet tar endast 20 sekunder-en diskret tid från Records- att införa huven i bålen, förutsatt att vi har varit noga med att placera en bit i en specifik position inne i bagageutrymmet till separata objekt och vikas huva. Körning huven kan göras upp till 50 km / t, intressant möjlighet som en överraskning skyfall kan göra det nödvändigt. Stugan får oss överraskning, med den vanliga BMW design, med få förändringar, kommer det redan blivit en klassiker. Kommersiell acceptans visar emellertid riktigheten av sin orörlighet. i dess centrum 6,5 inches visas att genom en premie om 2,385 euro kan bli en annan 8,8 inches, vilket medför ett avancerat navigationssystem, en hårddisk och en DVD.

Ergonomi förarplatsen är inte heller överraskande i varumärket, belyser dess lämplighet för alla smaker vi har. Vad som följer är som oss utan urvalssystem höjden på trottoaren, tvingar sväva över sätet för att tillåta höjd. Inte heller sker med de senaste trenderna från andra märken, känner förändringen av kommandot, särskilt att infoga backväxeln kräver betydande insatser. Komfort är anmärkningsvärt både för sätes utformning och graden av flexibilitet suspensionen ingenting radikal.

Denna version väger cirka 150 kilo mer än sin bror Coupé, inte bara av det fällbara systemet av huven utan också för förstärkningarna installerade i chassit. Dessa mycket effektiva med taket är utplacerade, när den kan röra sig med liknande vibrationer och brusnivå att metalltaket modellen, men fortfarande visas på vindrutan när vibrationer utan det rör sig genom asfalt är inte helt slät.

BMW 220d Cabrio 190

snabb

Den mekaniska delen leder oss att se, återigen, att nästan allt BMW är en dynamisk själva fordonet. Även om det inte nått vår bank den homologerade makten, med nästan 183 hk Denna 220d Cabrio "kör att pela". Dess ram gör förhandla kurvor utan alltför avmattning i mars. Eftersom, dessutom, motorn har en utmärkt elasticitet, utvinning smidigt från omkring 1300 rpm i vilket förhållande som helst, är körning mycket trevlig, antingen gå eller dränerande kugghjul. Det är i sig en modell som kan delas upp i två, eftersom du kan njuta av det som en coupe utan radikalism eller så perfekt cabriolet.