Jämförelse: BMW 116i mot Peugeot 308 1,2 PURETECH

Jämförelse: BMW 116i vs Peugeot 308 1,2 PURETECHJämförelse: BMW 116i vs Peugeot 308 1,2 PURETECHJämförelse: BMW 116i vs Peugeot 308 1,2 PURETECHJämförelse: BMW 116i vs Peugeot 308 1,2 PURETECH

Den första övertygande märker hur långt kunde gå evolution av motorer av bensin Vi gav det för några år sedan Ford, med sin liten blocket tricilíndrico 1,0 EcoBoost 125 hk (Och 100) installerad i en hel fokus, i slutändan, en kombination bil-mekaniker laddad med goda känslor. Prestanda som nöjd ... fokus 1,0 EcoBoost, långt ifrån en villkorlig frigivning, var det så funktionell och givande som alla andra. Intervallet som 1,0 EcoBoost motor Det tog inte slut där. Och idag den nya Ford Mondeo, med dess enorma växt mycket lång halv sedan nästan 4,9 meter, Det har också identifierats med det goda arbetet av mekaniken.

Vi går att acceptera att en cylinder inte försvagas under kategorin av en motor, eller den hos en modell, eller ett mark. Och nu mark som BMW Han har tagit steget att göra den första motor tricilíndrico och inte bara för serie 1, också för Serie 2 och 3 (Och först för hybrid i8), jag tror att den här typen av mekanisk kommer att ha mer trovärdighet.

BMW 116i vs Peugeot 308 1,2 PURETECH

motorer

Innan partners inom området, BMW för användning i Mini och PSA delade en utmärkt fyrcylindrig motor 1,6. Men nu har de tagit separata vägar för att utveckla sin trecylindrig. den 1,5 116i döljer mycket teknik som sin 4 och 6 cylinder berömda, med vilken den delar per cylinder, de som 500 cm3 per cylinder försvara många som den bästa kompromissen. med fördelning fullständigt variabel tid och upphöjd, turbo och direkt injektion, Vi vet från BMW i8 möjligheterna för detta mekanik gjord av aluminium, kunna utveckla 231 hk. i 116i börjar från 109 hk, kommer snart, bara 4500 rpm, avslöjar möjligheterna att stegvis ökande makt som har denna motor.

Har lite att avundas Peugeot blocket 1,2, endast den Valvetronic system som eliminerar gasreglaget intaget. på liknande sätt effekt (110 hp) och revving, nyfiket 1,2 PURETECH står framför hans större vridmoment vid mycket låga varv, det som definierar mycket karaktären av en motor och en annan; också för medverkan av vissa växellådor med 5 hastighet vid 308 och 6 i 116i. den atypisk vibrationer och akustisk av denna motor, jag tror att de är långt ifrån mattas dag idag kör äger dessa trecylindrig, med contrarrotantes träd och avstämda escapes. kanske de "bristen enhet" när du accelererar känner tom och arytmi i specifika ögonblick, men snart du bara gå med dina fina svar.

peugeot 308

en svar i fallet med Peugeot Jag skulle säga upp överväldigande. med en övergång mellan 1000 och 2000 rpm mer abrupt, mer turboeffekt inte våldsamt, den 308 Det verkar ha några CV mer en 116i noggrant progressiv (Och mycket platt topp) i sin klättringshastighet. Jag tror inte att de är versioner där förmånen prioritet, men om inte överstiga karaktär 1,2 PURETECH Du kan träffa några tvivel om att du kan visas i BMW. den Peugeot Det är något mer snabb, men också vad du känner.

Genom deras antal inte tycker är versioner stad. Du kommer inte att känna särskilt snabbt på vägen, men långt mindre submotorizado tider. De är dynamiska till sin natur turbo, obekymrade förändringen i vanliga rytm förändringar i ett normaliserad körning. Men återigen, du känner 308 mest kraftfulla, tacksam och lösningsmedel när miljön komplicerar det. Le sprider sig över den femte till Peugeot den långa sjätte och femte på samma BMW. Men också, när du kan tjäna pengar på sin sjätte, den 116isubtrahera upp till en halv liter av förbrukningen till 308.

BMW 116i

beteende

i deras kuggstänger De verkar inga tvivel och alla förnimmelser av Serie 1 och 308 De förekommer i dessa versioner. den 116i gör sin framdrivning en exklusiv lyx teknikern i detta segment, även om bakhjulsdrift är inte lika självklart som i andra mer kraftfulla versioner. Du känner aldrig att motor kompromiss kapacitet av vidhäftning den bakaxel, inte heller att de accelererar, så att du känner 116i mycket neutral reaktioner och hamnar generera en hel del förtroende. den 116i Det är klart mer tung den 308, men med en gjuten bas verifierat 50/50 procent, Agility framaxeln mycket lätt guidad varumärke. hans mjuk dämpning Serial låter ut större svängningar vertikal kropp, men utan att ändra en spåras De lämnar som förutse.

Känn stor bil och övergripande åkkomfort även göra denna version 308 en kompakt direkt på alla sätt. som den BMW, belyser den snabbhet med framaxeln reagerar på order av hans litet hjul och orubblig motorik. Dess främre ände verkar inte kollapsa det lätt att accelerera mycket och steg kurvan endast genererar förnimmelser av effektivitet och stabilitet. Du får känna det fastare den serie 1 och därför inte lika fina bacheando, bunden av en bra kompromiss set-up, som BMW kan uppsättning valfritt till din smak, annorlunda suspensioner, åtgärder fälgar och däck.