Opel Astra 1,6 CDTI nya: mindre än 4 liter / 100 km och med OnStar systemet

Opel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hkOpel Astra CDTi Diesel 136 hk

Glöm tidigare Astra, är bara några skruvar av sin föregångare. Glömma känslan av tyngd, eftersom Nya Opel Astra väger mindre än de små Opel Mokka. Glöm allt du har i åtanke, eftersom till skillnad från de flesta bilar, nya Opel Astra är ännu kortare modellen den ersätter, även för fem centimeter. Ja, du kan säga att du vet dieselmotorn, den moderna 1.6 CDTI 136 horses've ses i flera modeller av Opel, som de bara har varit två år sedan debuten, så det kan sägas förbli igen när Starta försäljning i mitten av oktober.

Effektiv design i Opel Astra

Hans talesmän säger att Astra är den första delen i serien av grundläggande idéer gjort gällande att Opel Monza konceptet presenterades på Frankfurt Motor Show 2013. Med den Opel chefsdesigner, Mark Adams, stänga en totalrenovering Opel sortiment, för att återvända nu uppfinna sig själv. Opel Monza 2013med Monza inspiration, Astra har en lägre och profilkropp, nästan coupé, men med fem dörrar. i 2016 familj kommer kroppen Sports Tourer som det har varit på årets Frankfurt Motor Show, medan Opel Astra GTC fortsätter nu sin karriär för ett par år. Därifrån kommer han att ge sitt en relä GTC Längd, på samma sätt som Astra cabriolet omvandlas i Opel Cabriolet.

Utöver vad ögonen ser är anmärkningsvärt kroppsaerodynamisk rekord med en Cx kommer ner från 0,32 till 0,285 från föregående Astra. Strukturen har ljusare genom att använda en 75 procent av höghållfasta stål, men medan i tillstånd 3 grader har ökat betraktningsvinkel framåt föraren, vindrutan pelaren förblir skrymmande. Till sin fördel, trots att minska med 21 procent av vikten av strukturen, är det mycket mer stel, vilket Det minskar buller, vibrationer och ger suspensioner arbeta mer exakt. Dessa får hjälp eftersom de förlorar ungefär 50 kilo.

Opel Monza effektivitet måste inspirerande flaggan och Opel Astra, lätt och aerodynamisk, med en ny motor, lyckas det. Homologerade i 136 hk version som kunde köra 3,9 l / 100 km i genomsnitt, med en rund 3,5 l / 100km motorvägen. Med särskilda däck med lågt rullmotstånd låg en och två tiondelar dessa register, som är planterad i en anmärkningsvärd 99 g / km av CO2. Senare ska vi prova detta samma motor utan stop-start och begränsad makt till 110 hästar, kan sänka förbrukningen till 3,6 l / 100 km och genomsnittliga CO2 vid 95 g / km.

Intressant, inte om värden fönster, men bilen är kunna röra sig fritt i sjätte, utan att tillgripa förändras ständigt. Tvärtom är det en extrem finess och kan låta rulla till drygt 1000 rpm utan klagomål. Den maximala effekten uppnås vid 4000 rpm, är den röda zonen vid 5000 rpm, men bättre att inte försöka tillvägagångssätt eftersom det dör långt innan, åtminstone i vår enhet med lite fotografering. Det maximala vridmomentet uppnås vid 2000 rpm under traditionell diesel, med ett maximalt värde av 320 Nm (32,6 mkg), signifikant för förskjutning och en enda turbo. Tystnad presiderar över marschen motorväg, känner en enorm isoleringsarbeten, bland annat vård tas i skrymmande speglar, som då inte så generösa som deras hus. Nej, sikten är inte den bästa attribut Astra.

Hög komfort i Opel Astra

istället komfort är hög. Inte att förväxla med bilparken men med komfort till europeiska, skingra alla hinder på vägen utan att överföra föraren. Åtminstone i vår testenhet, som har en av de Olika valfria platser bland vilka kan du välja. De är godkända av en förening för ryggvård (AGR certifiering) och i detta fall, Ansträngande av dyna och stöd som avslöjar mycket effektiva, åtminstone höstväder. Ventilations platser AstraOpel säger att Denna ventilation är ett första i kategorin kompakta, liksom möjligheten till en massagefunktion. 8 justeringsmöjligheter, bland annat bredden på trottoaren eller uppvärmning av baksätena, Opel vill ta hjärta i sätena, som repade 10 kilo i vikt och erkänna att du är de dyraste komponenterna i bilen. Det första valet av platser "speciell" börjar på 500 euro.

Oavsett lätthet, suspensioner själva har mycket att säga i åkkomforten få Opel Astra, grov vägar Karpaterna där vi kunde testa bilen för första gången sväljer. Här kommer upp en annan dygd, vilket är hur smälter i gropar och vägbulor gång, utan att bryta banan stöd och därför utan att tvinga korrigeringar. Mer kraftfulla versioner av Astra, CDTI detta 136 hästar och 1.4T 150 hästkrafter bensin, fortsätter att använda en bakre twist-beam axel stöds med en Watt för att hålla bättre lateralt nämnda tåg. Efter att komma bakom ratten i den mindre kraftfulla varianten av Astra, utan denna mekanism, måste vi erkänna att deras närvaro märks så snart företaget blir ojämn.

Styrningen är lätt, linjär och korrekt. är premiär i den elektriska servostyrningen inom detta segment, men märker inte något konstigt, men kanske om du inte vill köra agradecerías att vara mer direkt. Den innehåller också specialfunktioner att göra livet lättare för föraren, som "skaka ersättning väg" (SRS) eller "driftkompensation" (DPC), som kan vara ansvarig för vår bil hade en viss förkärlek rätt ... Vi kommer att återkomma mer i detalj i en ytterligare test.

Föraren är nu alla mycket handen, eftersom de har brutit upp knapparna på mittkonsolen för att gruppera funktioner nu. resultat snabbare och enklare hantering, utan att överge principen om en knapp för varje funktion, när detta är viktigt. De har också effektiviserats och förbättrad spak bredvid ratten. Menyfunktioner ombord dator som aktiveras genom att vrida en av spakarna, har passerat rattknappar, enkel och ergonomisk.

den baksäten är rymliga men saknar utgång ordentlig ventilation för dessa passagerare. Den nedåtgående form karossen tillgång kräver lägre huvudet än tidigare och ta foten ur bilen är inte så löst som vissa konkurrenter. Stammen är mycket kubisk, men med 370 liter dess godkända i en mellankategori, logiskt med skurna centimeter kropp.

OnStar kommer till Europa

den Connectivity var den tredje pelaren Opel Monza konceptet och Astra inte försumma denna aspekt. erbjudanden två system-anslutning, med eller utan ombord browser, väljer eftersom systemet IntelliLink 4.0 -General Motors systemägare eller Navi 900. Den senare har pekskärm 8-tums (i stället för 7 Intellilink) och för tillfället är endast kompatibel med carplay Apples system, Android kommer att anlända i 2016, säger de.

Mest anmärkningsvärt är förekomsten av OnStar, samtalet till en supportcenter tryck på knappen, vilket gör att hämta destinationer från webbläsaren, fjärrdiagnostik fordon stöldskydd som förhindrar omstart eller kommunikation med den mobila applikationen AppOnStar. OnStar wiFiMed den kan du använda dörrlås från telefonen, slå på ljus och signalhorn, etc. Mest anmärkningsvärt är när det börjar att erbjudas med OnStar en 4G trådlös accesspunkt för upp till sju enheter, som i princip kommer till Spanien år 2016. OnStar priset kommer att vara 500 euro, med en årlig prenumeration omkring hundra euro, även tredje och fjärde utrustningsnivåer (Dynamic och Excellence) kommer att erbjuda det som standard.

Kulmen på anslutningsmöjligheter, Opel Astra premiären belysningsutrustning genom matris ledes kallas Intellilux, en lång automatisk antireflex, kunna modifiera strålformen i realtid enligt trafik och trafikförhållanden ljus. En revolution inom segmentet och premiummärken närvarande endast i högre segment.

den Nya Opel Astra kommer att börja levereras i Spanien i mitten av oktober. Intervallet är också att inkludera denna Diesel (1. 6 CDTI 136 HP) version den tidigare nämnda 110 hk. Bensin försörjningen är bredare, med början 3 cylinder 1,0 Ecotec Turbo 115PS och två motorer 1.4T eller 150 hk 125 hk. Detta 1.6 CDTI automatisk sexväxlad växellåda erbjuds, medan bensin automatisk växellåda erbjuds endast i 1,0 Turbo, den tredje generationen Easytronic från robotización manuell växellåda.

Priser Opel Astra

version

Ström / förändring

Pris (från)

Astra 1,0 Turbo S / S

5V 105 hk

18.800 €

Astra 1,0 Turbo S / S

105 CV aut.

20.600 €

Astra 1,4 Turbo S / S

125 hk 6V

20.400 €

Opel Astra 1,6 CDTi

110 hk 6V

21.200 €

Astra 1,4 Turbo S / S

150 hk 6V

22.400 €

Opel Astra 1,6 CDTi

110 hk 6V

22.700 €

Astra 1,6 CDTi S / S

136 hk 6V

23,300 €

Opel Astra 1,6 CDTi

136 CV aut.

25,200 €