Test: Mazda 3 2,0 Lyx 120 hk 5p, bra känslor

Mazda 3 2,0 Lyx 120 hp 5pMazda 3 2,0 Lyx 120 hp 5pMazda 3 2,0 Lyx 120 hp 5pMazda 3 2,0 Lyx 120 hp 5p

Den nya Mazda 3 och tar ett par månader mellan oss och ser bra ut. Det är lägre och bredare än den föregående modellen och tar ca 20 cm i längd till 4,47 Det kommer m- sina större konkurrenter. Också det har ett större avstånd mellan axlarna, till exempel VW Golf eller Peugeot 308, andra nya modeller landning i detta segment. De är extra centimeter märkbara i sitt inre, med goda dimensioner i alla riktningar i båda raderna av säten, och en ihålig ben på lösare än det är i genomsnitt mellan rivaler baksätet.

Nära premie

Mazda 3 2,0Stammen är dock i rätt volym, eftersom många av dessa extra centimeter skryt kvar i näsan, som är särskilt uppskattat med tanke på Mazda 3. Den japanska varumärkesprofil har arbetat hårt utformningen av sina senaste modeller och resultatet kommer in i ögat mycket lätt. Inuti är inte så förvånande, men uppnår bra fusion mellan modern och funktionell, med rätt kvalitet efterbehandling och goda justeringar, men utan att lyfta fram i vad som ses i kategorin. I vissa områden där mjuka plaster och andra är mindre styva närvaro, men med en mer anmärkningsvärd totala visuella resultat i vår enhet avslutade lyx.

I den förbättrade instrument finns det bara en stor central klocka, i detta fall med räknaren huvudpersonen (i versioner Press och stil design är olika), medan hastigheten visas på en liten digital display eller via Head Up Display, den system som projicerar informationen på vindrutan (visas också indikationer på navigeringssystemet), som är standard på denna version av Mazda 3.

goda känslor

Mazda 3 2,0Få bekväm bakom ratten i den japanska compact är en enkel uppgift. Baskontrollerna finns till hands, även om en enda knapptryckning ska förmedla mer styrka. Säten, de kapsla kroppen och ger bra kurva sidostöd. För att förbättra små förvaringsfacken dörrar.

I stället för att minska motorns och lägga till en turbo som andra märken, Mazda SKYACTIV tillämpar sin teknik till sina atmosfärbensinmotorer, som kombinerar direktinsprutning med ett högt kompressionsförhållande. Debuterar i Mazda 3 2,0 120 hk, mycket trevligt att leverera ström (trots den långa utvecklingen av förändring) och levererar maximalt vridmoment mycket högre än turbomotorer. I vår Dyno har 20 hk mer än den officiella (totalt 140 hk), vilket bekräftar de goda känslor lämnat oss. Den faktiska genomsnittliga konsumtionen av 6,5 l / 100 km, kan anses vara korrekt, med goda resultat i urbana sektioner, tack vare stop-start motor som Mazda kallar 'i-stop'.

Suspensionen visar en uppsättning-punkt tecken, men med en hög nivå av komfort. Styrningen är snabb och ger finess till banorna, medan vidröra förändringen är ganska trevligt. Noble reaktioner Mazda 3 give att njuta av smidig hantering på slingriga vägar, lämnar några framträdande för föraren och bekräfta ett lod rida motorvägar.

1.900 euro marknadsföring som Mazda närvarande erbjuds på bensinversioner lämna priset på testas i lite mer än 21 tusen euro (listpris är 23,100 euro) lyx enhet, ett konkurrenskraftigt pris med en begåvning av färdiga serien ... och du kan använda en central mer färgglad skärm med tillvalet Navi Pack.

Kort sagt, den här versionen av Mazda 3 erbjudanden bra balans mellan rida kvalitet, komfort och prestanda, och en övertygande prestanda överväger att använda en sugmotor. Glasyren är dess fantastiska visuella närvaro.