Test: Mini Cooper D 5 dörrar, klokt beslut

Test: Mini Cooper D 5 dörrar, klokt beslutTest: Mini Cooper D 5 dörrar, klokt beslutTest: Mini Cooper D 5 dörrar, klokt beslutTest: Mini Cooper D 5 dörrar, klokt beslut

Passion och anledning några gånger går hand i hand i bilvärlden. Eftersom BMW Mini dök upp i 2001 Ja, det har varit 13 år, dess framgång har varit ostoppbar. Och sanningen är att det är en "underligt fenomen" eftersom, om vi tar som referens den bäst säljande kroppen, är inte en praktisk bil (liten stam, smala baksäten och otillgängliga ...), och mycket bekväma (för fasthet suspensioner) eller funktionell (massor av knappar utspridda kupén), och inte heller billiga ...

Men i stället, kärlek vid första ögonkastet, inredning gillar också känslan av att köra krokar de anpassningsmöjligheter är enorma ...

Nu, med fem dörrar, tjäna mer än vad som kan tyckas, som extra bagageutrymme och andra raden är mycket intressant, och använda det är oändligt mycket mer bekväm ... men bara för fyra passagerare, som inte förstått en femte görs kompatibel med den återstående gapet.

inuti

Mini 5 dörrInnan åtkomst till interiör, uppseendeväckande nya dörrar som formar den nya Mini. Även om bilen blir 16 cm, endast drygt 7 motsvarar hjulbas, kroppen där de nya accesser implanteras. För att ändra detta och naturligtvis storleken på ytterdörren, som endast mäter 103 cm, jämfört med 126 i tredörrars Mini. Den nya bakre dörren är endast 80 cm i bredd, men lämnar ett bra hål för åtkomst till inre -of 65 cm på utsidan 50 cm i area Interiör- med en ventilerad öppningsvinkel in eller ut bekvämt i den andra raden.

En gång inuti, det ihåliga benet är 7 cm bredare än Mini 3p och fötter placeras utan problem som uppstår i hans bror område. Naturligtvis takhöjd, men fyra vuxna kan resa med en hög grad av komfort. Fyra, inte fem. Det är sant att bilen är godkänd för en passagerare femte, men i detta teoretiska plaza, obegripligt, inte ens ett barn skulle. Den bakre breddmått, är bara Mini Countryman en femsitsig, men varken försummar vissa förträngningar utan tre vuxna är de i den andra raden.

En annan detalj är i den bakre överhänget av denna nya femdörrars Mini växer 9 cm framför tre dörrar, därför att följa noga vi märker det har en något uppåtvända ass. Det är lösningen för att öka sin bärkraft, som dess stam, mätt som vår Technical Center, Det ger 65 liter mer volym än Mini 3p, en viktig bil mindre än 4 m längd skillnad.

Driving hjälpmedel

Mini 5 dörrDen senaste generationen av Mini har inneburit en del förändringar i inredning, med fokus på hastighetsmätaren utgång stort centralt område, som han nu ägnas "kropp och själ" till tillgång för alla fordonsfunktioner, inklusive uppkoppling och infotainment. Färgskärm kan vara 6,5 eller 8,8 inches. Det finns flera paket som sammanför olika system av drivhjälpmedel, såsom Driving Assistant (1000 euro), som innefattar: farthållare baserat på kameran (reglerar avståndet från fordonet), detektering av trafiksignaler, bromsfunktionen City (med varsel människor och kollisionsvarning) och assisterande stråle. den parkering Assistant (800), är det en parkeringshjälp i batteriet halvautomatiskt innefattar även sensorer fram och bak avstånd. En annan nyhet är den Head Up Display, som är kopplad till webbläsaren Professional, delägare i Wired paket (2200 euro) och även integrerar enhet: tillgång och internetterminal Apple, multifunktionsratt, underhållning server 20 GB Bluetooth, armstöd fällbara front med fack och farthållare med bromsfunktion.

Njut av hjulet

Vi har redan talat vid andra tillfällen kraften i små tre-cylindriga motorfästen denna Cooper D, skjuter framåt från 1200 rpm i vilken växel som helst, visar en lysande motståndskraft även i denna Mini 5p har kommit att skala en 65 kg mer än den 3p. Dessutom vibrationer är nästan omärkliga på ratten, pedaler och växelspaksknopp, belysa isolering nivå mekanik. bara Stop-system&Start bör förfinas mer i tider av re-boot. Konsumtionen är också en dygd, med en riktig genomsnitt på 4,7 l / 100 km.

Mini 5p bibehåller livlighet av reaktioner som fans uppskattar förarna, med en antyder bakaxel och en genomträngande riktning, men det största slaget av detta organ förstärker balans och Det ger något mer progressiv i sitt beteende. Naturligtvis fast fjädring och valfria hjul 17 '', läser varje millimeter av asfalt, som drabbar komfort.

A la carte utrustning ...

Mini 5 dörrStandardutrustning på Mini intervallet uppfyller minimum av dessa utanför element såsom dimljus, Bluetooth, regnsensorer och lampor, multifunktionsratt ... Även om Pepper Pack (400 euro) grupper mest. Dessutom en av attraktionerna för Mini köpare anpassningsmöjligheter och på detta sätt, för alla detaljer du måste kasta portfölj. Några exempel: Cases krom ytterbackspeglar (90 euro), blinkande vit (80), yttre kromledning (150), vita eller svarta linjer på huven (110), interiör trä trim eller matt porslin vitt utseende eller piano svart eller mörk silver (mellan 170 och 300 euro), klädsel i olika typer av läder (från 950 till 2000 euro) ... Om i stället för hjul 15 '' föredrar en standard 16 '', utbetalning extra kommer att vara 650 euro, och om du väljer de svarta Cosmos Spoke 17 '' rida vår testenhet med 205/45 däck, höjer räkningen 1300 euro. Allt beror på hur långt du vill gå.

slutsats

Vi vet att Mini som så många kvinnor -mayoría människor eftersom kommer in i ögat, för det unika som erbjuder både ute och inne och mycket anpassningsbar stil. -mer älskar också att män med "känsla" som sänder sin körning, även på mindre kraftfulla versioner som Cooper D. Och bra är att i denna nya 5-dörrars kropp ger mer bagage och användarvänlighet av den andra raden, även om det endast stöder två passagerare; den tredje är fiktion.