Ford Mondeo TDCI / 180 Sportbreak AWD och Skoda Superb TDI / 190 4×4: Vilket är bäst?

Sportbreak Mondeo 2,0 TDCI-180 Powershift AWD mot Skoda Superb 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell högsintSportbreak Mondeo 2,0 TDCI-180 Powershift AWD mot Skoda Superb 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell högsintSportbreak Mondeo 2,0 TDCI-180 Powershift AWD mot Skoda Superb 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell högsintSportbreak Mondeo 2,0 TDCI-180 Powershift AWD mot Skoda Superb 2,0 TDI-190 DSG 4x4 generell högsint

Tillkomsten av nya AWD Ford Mondeo (den första generationen och utrustning) kan du höja deras status i erbjudandet segmentet som Skoda Superb en plus av dynamik och säkerhet som konsoliderar bland de mest omfattande av sin omgivning ger dig även premium modeller, mot vilka du kan nu ses som ett alternativ när du letar efter en kombination av element som en högpresterande dieselmotor, automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Och är att även om de inte kommer att vara de mest eftertraktade versioner inom sina respektive områden, medge dess position ett intensifiera salonger andra märken och modeller som inte kan erbjuda sina kunder dieselvarianter som når 200 hk utrustad med fyrhjulsdrift och automatlåda. Och fram till nyligen, som letade efter en modell med dessa egenskaper kunde knappast hitta märken som Audi, BMW eller Mercedes-Benz och bland det allmänna, en modell av Volkswagen Group, som Volkswagen Passat, och på senare tid sedan , själv Skoda Superb.

den AWD-system av Ford Mondeo verk under normala betingelser som en framhjulsdriven, med en hydraulisk kopplare som överför vridmoment till den bakre differentialen när den detekterar förlust av vidhäftning vid framaxeln vid behov. I gränsvillkor, Du kan skicka upp till 100 procent av vridmoment motorn kan härledas bakaxeln. system A som innebär en 100 kilo övervikt och ökning av konsumtionen av ca 1 liter / 100 km enligt våra mätningar (Mark talar om knappt 0,4 liter). Och här inte når verkningsgraden av dess rival, med medelförbrukning registreras av vår Technical Center 7,1 l / 100 km jämfört med 6,3 l / 100 km registrerats av den tjeckiska sparsamma. pris, AWD i Mondeo en ökning med ca 3000 euro hänsyn till de framhjulsdrivna versionerna. Allhjulsdrift i stället för att främja en idrotts karaktär är avsedda väsentligen att öka säkerheten på land med lite grepp, antingen regn eller snö. Ändå, förutom det uppenbara förbättringar inom säkerhet, något ökar dynamiken.

Ford Mondeo och Skoda SuperbMer erfarenhet ackumuleras nyligen skoda i sina salonger 4x4, det tar sedan 1999 använda den i många av sina modeller och är mer än en halv miljon sålda enheter sedan dess fyrhjulsdrift. Liksom i Mondeo är systemet Skoda Superb automatiskt fästbar beroende på behoven genom en Haldex koppling och, därför, ingen mellandifferential.

Skoda Superb och Ford Mondeo Sportbreak: Diesel, 4x4, automatisk

Är därför två modeller mycket liknande mekanisk konfiguration, salong med att njuta av en plus komfort (Med automatisk växellåda) Och säkerhet (AWD) med möter på långa resor med allt du behöver göra för att njuta av att köra. Vi anser dem en lång resa som innebär att vi cirka fyra timmar till sina befälhavare, många kilometer vägar som varierade från vägtullar till sekundära vägar med kurvor av alla typer och asfalt i goda och dåliga förutsättningar för att upptäcka hur de varandra.

den Ford Mondeo, denna gång med sin familj Sportbreak kropp är något tyngre -1846 vänd 1,743 kg- och uppenbarligen mer voluminösa proportioner, det känns mindre agile när vägen kräver kontinuerliga förändringar av banan, men är fortfarande vid alla tillfällen precision kurvtagning och lämnar den på full gas med många motoriska färdigheter när de visas på asfalt 180 hk den utvecklas. Förutom att vara lättare, den riktning Skoda Superb känns snabbare tillåta röra sig mer effektivt i den här typen av vägar, över vilka demonstrerar mer typiska agility mindre salonger. också deras DSG, som verkar snabbare Skär och minskningar som också Powershift dubbla kopplingar automatisk Mondeo, bidrar till känslan av att flytta mellan kurvorna med mer dynamik, med en något högre hastighet men innebär också lämnar bakom Ford lätt.

Men denna typ av vägar, allt ovanligt på spanska vägarna, inte antar därför den vanligaste typen av körning. Motortrafikleder eller breda tvåvägs vägar där de inte når dessa vägar utgör mer lämpade för den här typen av modeller.

Skoda Superb snabbare än Ford Mondeo

180 och 190 hp respektive och i båda fallen är associerade med en automatisk växellåda, visar stor lätthet att nå marschfart vi bedömer vid alla tidpunkter. Accelererar mer kraftfullt Superb 2,0 TDI gynnas av en bättre effekt / viktförhållande och en förändring DSG snabbare när ingrepp kugghjul. Därför stöder vi mellan 1,9 och 2,3 sekunder i viktiga mätningar accelerations. Mondeo förlorade också mark i återvinningar, att täcka 80-120 km / t på 7,5 sekunder för 6,2 Skoda.

Skoda Superb och Ford MondeoMen för den som vill särskilt mycket åkkomfort det kommer inte att resultera i mycket mindre definitiv val. Och det är just körkomfort vad båda märken, komfort som kommer frukt både sina ställningar och framför allt, vad interiörer amplituden är den dominerande notera, med särskilt omnämnande för Skoda Superb, vars bakre sätena visa mer utrymme för egna ben i en lyxig sedan; 88 cm kontra 79 Sportbreak Mondeo. De har också tillräcklig bredd som för att tre vuxna De ryms utan alltför många problem och kan göra långa resor med en tillräcklig grad av komfort.

i porterage, den volymsuperb sätter ett riktmärke med sin 595 liter. i Mondeo Sportbreak deras 520 liter även de ger för mycket, särskilt i denna bekant kropp för sin utbyggbart volym om vi tar utrymme från bagageluckan gardin i taket.

Skoda Superb framför Fond Mondeo: domen

Dynamiskt, den Skoda Superb Det är något över Ford Mondeo, leker med liten fördel som ger dess lägre vikt och effektivare motor / set förändring. Dessutom dimensionerna hos insidan placerad även i något mer fördelaktig position.

Du kan också vara intresserad

Salonger med större stam

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 mot Mazda6 2,2 D 175

Skoda Superb och Volkswagen Passat 2,0 TDI-motor med 150 hk, bröder blod