Jeep Cherokee 2,2 MJD-200 Land Rover Discovery 4×4 Sport 2,0 TD4-180: Gifted

Jeep Cherokee 2,2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Lyx, mångsidig SUV representationJeep Cherokee 2,2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Lyx, mångsidig SUV representationJeep Cherokee 2,2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Lyx, mångsidig SUV representationJeep Cherokee 2,2 MJD-200 Active Drive I Aut. Limited vs. Land Rover Discovery 4x4 TD4-180 Sport 2.0 Aut. HSE Lyx, mångsidig SUV representation

Både Jeep, på andra sidan Atlanten, som Land Rover, av brittiskt ursprung, är Två av de mest traditionella SUV varumärken. Med efterfrågan på nuvarande SUV är sant att både den nuvarande Cherokee, nu i sin femte generation, som Discovery, nu med namnet Sport, har en mer asfalt kall, men inte upphöra att vara bland de SUV betyder mer effektiv när vägen tar slut och vägen är komplicerat.

Hans bilder införts, särskilt när det gäller Land Rover Discovery Sport, med en enorm bredd av 2,07 meter, 17 cm fler än sin konkurrent, som höjd stiger endast 2 cm medan dess längd är 3 cm mindre. Jeep Cherokee konstruktion, Istället har han övergett de senaste tunga raka linjer till förmån för mer rundade ytor som ger en stor personlighet frågor, men också begränsa dess funktionalitet med en dörrars Coupe stil nästan komplicerar ibland ladda stammen.

tillgång jeep Cherokee Det ska bli positivt överraskad av förbättra deras material, plast mycket mjuk känsla och mycket attraktiva lösningar i sikte, såsom dubbla sömmar av den övre instrumentbrädan imitera läder inslagna. Det finns inga sprickor i detta avseende, även om Land Rover Discovery Sport luce högre kvalitet material visas, mer raffinerad plast och finaste skinn även ett överskott av hårdplast på mittkonsolen molnen utsikterna. Dess körställning är mycket bra med ett mycket brett spektrum i sina rörelser. Högre i Jeep -den passagerarsätet är placerad något lägre, eftersom föraren är elektrisk och den andra inte deras sittplatser också utmärka sig i komfort, trots sin pall ganska kort, men saknade extra stöd i dynamisk körning. alla hans kontroller är mycket väl lämpade, med rätt ergonomi, även om mittarmstödet är en alltför hög position, men detta är verkligen en stor obehag endast i manuella versioner. I Discovery Sport, befäl av fönstren placeras mycket hög, är den enda skärande not.

Jeep Cherokee och Land Rover Discovery SportJeep Cherokee och Land Rover Discovery Sport, med övre änden finish

dessa Begränsade versioner och HSE lyx, speciellt i fallet med Jeep, erbjudande komplett utrustning Series, vilket bidrar till att uppfatta dem som lyxbilar. Screen 7 "konfigurerbara instrumentation (du kan se stor digital hastighetsmätare, olika fordonsinformation, kör assistenter, ljud, meddelanden, varningar ...) mellan hastighetsmätaren och varvräknaren eller peka 8,4" av mittkonsolen, som inkluderar webbläsaren, är exempel att som nyckel praktiken handsfree eller uppvärmda och ventilerade säten; både som ett alternativ på sin rival.

deras baksäten De ger stor flexibilitet tack vare säten De reglerar längdled i två asymmetriska sektioner, i ett område av 13 cm i Jeep och 16 i Land Rover, som lägger upp fällbara ryggstöden. den Discovery utrymme Sport klart det känns större, Även om Jeep bland de minsta i sin kategori- är också tillräckligt. Bättre även för vuxna, eftersom deras knän inte gå så högt, medan den centrala plaza är bekvämare än britten, som är närmare och fastare än den fluffiga sidan.

Som ett högt mervärde och erbjuder en praktisk tredje rad fällbara säten -Öka priset på bilen 1,370 euro-. Endast lämplig för barn, sin ringa storlek, presenterar ett stort problem är att för att det finns inget utrymme på sig att lämna insynsskyddet gardin, inte ens snett passar i stammen magra, med 7 platser är endast 85 liter .

När det gäller lastkapacitet, Discovery Sport vinner av ett jordskred, med 130 fler liter i den mest framsätet i den andra raden och 105 i det bakersta läget. mer kubiska och högre plan för lastning Cherokee former, båda med öglor och krokar för att hänga väskor medan engelska är avgränsar praktiska skenor och knappar utan någon ansträngning för att få ner sätena i den andra raden. Mycket bekväm i jeep på knappen på sidan av bålen för att stänga elektriskt utan att behöva sträcka ut sin arm för att nå porten.

Land Rover Discovery SportJeep Cherokee och Land Rover Discovery Sport, motorer per dag

Född 2013 och 2014 respektive den nyhet av dessa stadsjeepar är dess styrpropellrar. i jeep genom ankomsten av en 2,2 Multijet II Fiat ursprung,
med versionerna 185 och 200 CV, medan land Rover 2,2 ersätter sin ursprungliga Ford med sin 190 hk Ingenium ny familj av motorer, en 2,0 150 eller 180 hk. I det första fallet ersätter inte 2.0 CRD 140 och 170 hk, har bara två alternativ med överlägsen prestanda. Det är en mycket kraftfull motor, med högt vridmoment figur och en prestanda, speciellt i återhämtning, vilket De likna det vid en BMW X3 xDrive 20d Aut. 190 hk. Det är raffinerade, Därför rumorosidad som touch, men inte lika grov som den Ingenium 2,0 I tomgång, ögonblick som tydligt förmedlar dess vibrationer både styrkontroller och golvet i bilen; uppfattas av alla passagerare. Ja, som marsch börjar detta försvinner allt blir mjukhet och silkeslen, med en mycket trevligare än Multijet och mer elastisk respons. Jekyll och Hyde. Tillräckligt bra för att ta emot ett stopp stora ryck när Stop & Starta igen sätter motorn igång. Ett drivmedel från tidigare 2,2 förlorar fördelar, i storleksordningen 0,6 sekunder som både acceleration i återhämtning, vilket kommer att genomföras den långsammaste av hans rivaler; men med tillräckligt dynamik. Ja, är själv en SUV 4x4 150 hk och 2.0 här 180 måste röra sig en massa på nästan 2100 kg; 100 mer än den Cherokee med mindre deplacement motorn.

För konsumtion Jeep ställer också kraftfullt, med rimliga utgifter siffrorna rekord stad och motorväg. Land Rover bringar i genomsnitt 1,2 liter / 100, som tillsammans med en insättning på endast 54 liter skjul mycket mindre än konkurrenternas autonomier. i stan minst, har sänkt poster 2,2 0,9 l / 100 km på motorvägen och samtidigt hålla samma mätningar.

jeep CherokeeJeep Cherokee och Land Rover Discovery Sport, med 9-hastighetsändring

för sändning båda gripa ny box genom automatisk momentomvandlaren 9-växlad ZF. Detta är en anordning som sticker ut mer för jämnhet som snabbt. Men det känns mer raffinerade i Discovery Sport, men även det tar längre tid att reagera på en plötslig acceleration om vi inte tidigare har valt Sport position eller har gått ner ett par kugghjul med rattpaddlar; av Jeep saknar, men också tillåter sekventiell förvaltning genom sitt inflytande, vilket minskar handen framåt och flytta in i en högre växel för att dra tillbaka. Jämfört med 2,0 CRD nu 2.2 i detta meddelande hur sambandet mellan gas och svaret är mer direkt, som om det fanns mindre slirning hos omvandlaren; även under dessa omständigheter deras reaktioner är också mer abrupt än på engelska.

Med höjder av 1,70 m och ca 2000 kg, tydlig utgångs beteende dessa bilar Det kanske inte är jämförbar med en personbil. Ändå båda de klara testet med glans. Ja, med en tydligt engagemang för komfort. den Discovery Sport känns dynamisk, med fast dämpning, innehåll kropps gungar och snabb och exakt styrning, men slingrande vägar snart kommer ut sin stora massa, stor tröghet, att om vi utnyttja råd att röra sig snabbt; förutsatt att vi spenderar hastighet när du anger en kurva, för då i bästa fall kommer vi att förlora all hastighet. den cherokee engagemang för en jämnare körning, dock utan överdriven vertikal rörelse och riktning som vi visar genast att sportig körning inte känna sig hemmastadda.

av fält den Discovery Sport åtnjuter bättre gränser TT och bredare buffert turer, men också dragkraft, i de två genom en Haldex koppling typ, Det är mer effektivt: Vägarbeten ännu bättre, som Cherokee, i sportig körning, är det lätt att känna hur bilen "förlorar" häftigt hjul vid acceleration efter en plötslig förändring i pesos. I Jeep kan vi välja mellan all-wheel Active Drive Active Drive I eller II, som tillsätts 3,988 euro reduktiva sobreelevada kropp och andra elektroniska system för att förbättra sina färdigheter off-road.

den Discovery Sport övertygar mer av hur det är löst inuti, antingen färdiga eller livability, men det går betydligt mindre än sin rival, konsumera mer, är mindre väl utrustade och mest avgörande, Det kostar mer än 11,270 euro, med vad som redan sagt allt. Ja, kanske engelska har många fördelar, men skillnaden i vissa avsnitt är alltför skrymmande.

Du kan också vara intresserad

Jämförelse: X3 20d xDrive 5p Aut 190 vs Jeep 2,2 MJD-200 Limited.

Jeep Cherokee designad av Mopar

Land Rover Discovery Sport Dynamic

Land Rover Discovery Sport Ingenium motorer och framhjulsdrift