Volkswagen Golf Variant R, snabb familjebil

Kontakt: Volkswagen Golf Variant R, bekant snabbtKontakt: Volkswagen Golf Variant R, bekant snabbtKontakt: Volkswagen Golf Variant R, bekant snabbtKontakt: Volkswagen Golf Variant R, bekant snabbt

Kombinera motorer, finish och varianter, Volkswagen Spanien erbjuder trettio versioner av Golf Variant kroppen. Den senaste, Campero Alltrack, Det åtföljs av GTD Variant och variant R. I fallet med GTD, som kombinerar betydande prestanda och bränsleekonomin för en 184 hk TDI-motor med amplituden hos den välbekanta kroppen, finns det en obestridlig touch av sportighet. men varianten prestacional mycket uppenbarligen Golf R (€ 44.250 Grund marknadsföring), En unik kombination njuta extrem köra en 'van'.

motorn 2,0 TSI 300 hk, utrustade med turbo och två typer av bränsleinsprutningen (Direkt och indirekt), och VW är känd (och Audi), och det är ett under av teknik hur den kombinerar hög effekt med behandlingsbarhet, och även Det ger bränsleförbrukningen mer än acceptabelt när det kör med måtta. Överföringen utförs genom integralen 4MOTION centrala Haldex koppling och, i fallet med Variant R, avstår den manuella växellådan, kramar den trevliga automatiska DSG (även manuellt manövrerbar) 6 relationer.

Utrustad med en dekor mycket framgångsrik, inklusive färgstarka hjul 18 "fyrdubbla avgasutlopp med bakre diffusorn och specifik spoiler, har Variant R en god funktionell utrustning, med bi-xenon, sportstolar, apparat 'anti understyrning' XDS + och mycket snabba aktiva styr DAS . Även om den drivande lägesväljaren har 'ras' programmet, piloted dämpning DCC är valfri (€ 1010), som är lite inkonsekvent. I själva verket i 'Race' -läge, tack vare DCC, valskontroll (också mindre komfort bacheo) som omvandlar den dynamiska attityd R mycket bra i artat när en mycket snabb körning praktiseras kan ses. den Variant öka dess vikt ca 60 kg till ca 3/5 dörrar R, koncentrerades i den bakre, men justeringen av upphängnings gör detta (ja Det avspeglas i konsumtionen och godkände nästa omgång i VRT) Endast verkligen märker med stoppur i handen, eftersom uppfattningen är fortfarande av extrem smidighet och körglädje.

Golf R hade redan visat sin imponerande elegans, sportiga prestanda och körglädje, och nu denna breda och funktionella kropp ger en ny twist som gör det en unik produkt i sitt slag.

tekniska data

VW Golf Variant R

MOTOR OCH TRANSMISSION

motor

4 cyl. nätet, tvärgående främre

Cylindervolym och mått

1,984 cm3 - 82,5 x 92,8 mm

fördelning

Två överliggande kamaxlar. 4 val./cil.

matning

direkt och indirekt bränsleinsprutning, turbo och värmeväxlaren

kompression

9,6: 1

maximal effekt

300 bhp EEG vid 5500/6200 rpm

maximalt vridmoment

38.7 mkg vid 1800 rpm EEG

överföring

fyrhjulsdrift. Automatisk DSG 6

Chassi och kaross

Susp. leda

McPherson med nedre länkarmen

Susp. bakre

multilink

frambromsar

ventilerade skivan 340 mm

bakre bromsarna

310 mm skiva

adress

Elektro - 2 varv på hjulet

däck

225/40 R18 - 235/35 R19 OPC.

Largoxanchoxalto

460 x 180 x 147 cm

Slaget och rutter

154/152 och 263 cm

vägning

1,574 kg

kamma insättning.

55 liter

bagageutrymme

587 l

OFFICIELLA RETURNS

Max.

250 km / t

Acel. 0-100 km / t

5,1s

blandad förbrukning

7,0 l / 100 km

CO2

164 g / km