Test: S3 Sportback S Tronic Audi, styrd missil

Test: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic Audi

Det finns två typer av sport: som du behöver köra med järnhand och att, som alltid Audi S3, leds i stället med silkesvantar. "Enkelt och mycket snabbt, S3 förlåtande nästan allt. Inte heller hans kraftfulla nya turbomotor sätter genera ramen och inte heller är bullrig eller skärande eller obekväm. " Beskrivningen, nyfiket, är inte ny. Är 1999, när de testas i MOTORVÄG den Första Audi S3, som minns som gult, för hans 1,8 20VT motorn (Första med 210 hk, därefter 225) och fyrhjulsdrift Haldex tagit Audi TT. Hur han gick.

Idag, 15 år senare, jag kan dock fortsätta att använda det ännu mer eftertryckligt punkt för punkt. Och den nya Audi S3 genomförs i dag ännu lättare ... men med 90 hk högre effekt, nästan 100 kg av övervikt och är upp till 40 procent snabbare. Vad effektivitet! ... men vi talar också en sport kanske mer intetsägande och mindre nerv. Det är sant att, mellan dem, var en annan tidigare Audi S3, men även honom och hans motor och 265 hk 2.0 TFSI, sveper i dag dem den nya generationen i ren prestanda och effektivitet. idag, Audi S3 Detta skulle nästan kunna förväxlas även med en RS3... om det inte var för att han redan är på väg till slutet av året, förmodligen med 5-cylindrig turbo med cirka 360 hk. Och han kommer att övervinna igen alla poster.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02215c3.jpg

¿Raket eller missil?

Samtidigt är det Audi S3 då tar vittnet A3 Racing Santander, och gör det som alltid diskret (jag minns fortfarande de som bara såg en klassisk familj på den legendariska Audi RS2) och förstå sports alltid under ett prisma av säkerhet och effekt: Den som rör sig bort från den typen av sport som leder BMW och definieras som raketer (väl roligare kastas nå sitt mål, men de är svåra att kontrollera med ovana händer), som tar dig här istället styrd missil, mycket exakt styrning och lämpar sig för alla sunt förnuft ledare.

Och är det i den nya Audi S3 du glömmer nästan dosering och mätning av gas. Och inget mindre idag än för tre skäl: motor, chassi och dragkraft; element över förnya denna gång helt. Den första tar mig så direkt till hjärtat ... och som en crush eftersom jag plockar. Den nya Audi S3 fortfarande ridning 2.0 TFSI, men det är en annan. Upp till 300 hk (Seger alla GTi av blåklockor till press- och mer radikala Mercedes AMG eller framtida BMW M och Audi RS), Och har en större turbo, full variabla ventiltider, reducerad kompressionsförhållande och, framför allt, och dubbel (direkt för start och hög belastning, och indirekt för dellast) injektion.

Resultatet i Audi S3 är en kraftfull, raffinerad och mycket, mycket användbar motor. Långt borta den anmärkningsvärda effekten av att 20VT turbo, är 2,0 TFSI allt detta upptrappning tjänar mig bara att gå och handla utan att gå från 2000 rpm för att markera tid sträcker min favorit berg port. Une 1000 rpm och börja med att skära nästan 7400 utan att misslyckas eller agera hastigt, men hög kostnad och förändringen i position 2 i avgasventilerna alltid komma ihåg att jag är inte en Audi A3 någon. Och som de flesta där. Resten gör hastighetsmätare, eftersom nästan lika med den nuvarande BMW M135i xDrive 320 hk, eller tidigare Audi RS3 340 hk, berättar att gå mycket, mycket snabbt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02c50cb.jpg

Att inte tala om tillsättning av 1,5 sekunder, till exempel sätter Audi S3 idag Opel Astra OPC 280 hk. bredvid automatisk S Tronic (6 växlar och som för övrigt tyckte vi mer än 7 Audi TT RS Plus), är Audi S3 en plan ... kan också planera i dag. Och det är också redan Launch Control funktion att gå ut som en blixt i acceleration, den nya Audi S3 du kan köra ett ljus om lös gas läge Efficiency: För att klättra en port bakgrund och "lata" på downhill med motorn ... om du sätter värde, naturligtvis, eftersom förbjudet att röra koppling eller broms: det sedan deaktiveras. Nästan bättre använda det här läget för att llanear med konsumtionen också mycket, mycket snäva: hälften kommer att märka ungefär 7,5 l / 100 km, upp till 15 procent mindre än någon av sina konkurrenter. Det kommer inte att vara klar spännram ...

varken rör sig

in och chassit, även nya Audi S3. Och baserat på nya MQB plattform VW Group, Det är idag 60 kg lättare den föregående summan och suspenderade aluminium, klaff eller huva. Dessutom, VA Ytterligare 25 millimeter lägre än någon annan Audi A3, och det inkluderar fjädrar, stötdämpare och styvare bussningar specifika. Och resultatet, här är också en utmärkt sport. det är fast suspension, men inte torr, så det dämpande kvalitet (särskilt med valfria variabel hårdhet) för att känna alltid en mycket ämne kropp och som aldrig plockar, men både komfort känsla svår marsch inom idrotten och dess makt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02b202e.jpg

så enorm balans och stabilitet i vägar och snabba hörn Audi S3, en verklig lokomotiv, men också utmärkt för sitt ostörda grepp om stöd bunden och stängs. Och är det, förutom en ny och mer exakt elektrisk styr dragkedja asymmetrisk tandning variabel delning (I likhet med de parametriska Mercedes, mindre känslig rakt och snabbare i varv), kommer den nya Audi S3 först och främst på spel reviderade quattro.

Mer omfattande än någonsin (Fungerar genom förväntan som korrektions slip), den nya quattro Audi S3 öppnar nya centrala elektroniska styr flerskivig hydrauliskt manövrerad, utgångs redan vid början av en fördelning 50/50 vridmoment mellan tåg. så hämmas av både online (mycket starkt tillskott och hög motståndskraft mot utmattning), exakt slag hjul, stabil bana genom hela kurvan och fot djup utan misstanke: S3 tillåter dig att "lata" kurva till kurva, dränering bromsning och sidogrepp ser så mycket, att blåsa gas. Inte heller är ur den dras av fort du går långsamt du väl, det rör sig ... så mycket som ESP Sportläge frigör det mer. Den nya Audi S3 är därför mycket snabbt ... men också en tråkig superbil? Tja, kanske kommer att erbjuda 300 hk mindre spännande Dagens kategori, men nästan ingen bil Jag försäkrar er som kommer att köra både. Och ja, jag propónmelo på en dimmig dag eller regn: Jag not'll förändring.