Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, den bästa golf Familj

Test: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, den bästa golf FamiljTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, den bästa golf FamiljTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, den bästa golf FamiljTest: Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG Sportsvan / 7, den bästa golf Familj

Adjö Golf Plus, välkommen Sportsvan likaså kopplad till golfrangen. denNamnbytet är inte gratis, eftersom denna nya bil ger också en ny twist till sin kursMed sina nya dimensioner och design, nu täcker tillämpningsområde mycket större och biter direkt på grund av strikt kompakt MPV, dock med vissa egenheter. EN 8 centimeter längre än en normal Golf, ca 22 cm kortare än en variant och nästan 6 cm lägre än ett Touran, så handtagen Sportsvan proportioner med att få det bästa av flera världar: en del kompakthet Det är kompakt med samma längd, och bland hans kamrater är så "kort" som en Scénic- och enorma inre volymen som dessutom VW drar ut en stor fest med en äkta egna lösningar minivan. Då vi talar om utrymme, men låt oss först se andra detaljer. En gång på en V / VI Golf, Plus inte ändra 258 cm Slaget om arkitektur som baserades, medan Sportsvan sträcker Golf VII MQB plattform på upp till 268 cm nyfiket, samma som Touran - cirka 5 centimeter mer än Golf härstammar.

VW Golf SportsvanDet är nu under 4 centimeter bredare, men fem och inte mindre än 14 längre, vilket gör klart att det är en helt ny konceptbil -a se vad som gör VW framtiden Touran- inte längre bara erbjuder en extra utrymme på den normala Golf, tar det på en tydliga riktlinjer och familj. VW säger dynamisk utrymme. För mig skulle jag inte föreslå hans linje, men den mest karakteristiska är hans höjd till liknande bilar eller beteende har olika sätt att Golf, eftersom det gör karakteristiskt för Sportsvan är inte precis sin magnifika dynamik, men dess enastående kör förfining och hög total kvalitet.

familj

Resultatet av den nya formen, insidan längd-avståndet mellan bromspedalen och den hypotetiska förlängningen av ryggstödet till golvet i bilen passerar A187 182 cm, varvid utrymmet Sportsvan fördelas mellan fram- och baksätena därför behov att förbättra säkerheten och utrymme. Du avancerar, som alltid, ökade dimensioner ett nytt fordon inte alltid sett proportionellt representerade i det, men en sak är mätaren under standardiserade mätningar och annan verklighet, och vad jag tror jag kan försäkra er är att Sportsvan den är lång, mycket rymligare än tidigare.

VW Golf Sportsvanden bänk förblir uppdelad i avsnitten 1/3 - 2/3, rör sig tillsammans med den motsvarande bakre delen över 18 centimeter, 2 mer än tidigare, som erbjuder utrymme som sträcker sig benen mellan 65 och 83 cm -Innan, 79 cm höjd maximalistiska, alla med en 93 cm mer än tillräckligt takhöjd även när alla säten Spotsvan är klart högre än normalt ... Du vet turism, gå bättre i en salong, du sitta rakare och bättre dra nytta av de längsgående utrymme kan titta på mittpunkten ankare platser förtjänst med Sportsvan när kompatibla utrymme för passagerare och gods. Det innebär att spel mellan 440 och 575 liter av startvolymen, vars lastning mun är, som tidigare, på 77 cm från marken. Inte illa, men när de bakre ryggstöden har också lutningsjustering flyttar försiktigt och vik när prioriteten är lastvolymen. då ha upp till 151 cm av ytan helt platt framsäten -Innan cm 140, om hissen och bagagerumsgolvet placera den i motsvarande skenor för att spola med sätena, så att skulle lämna en låda under honom ca 12 cm. Kort sagt, kommer du inte har individuella säten, men Sportsvan återger troget utrymme och mångsidigheten hos en minibuss eget bruk egentligen. Nor enhet från ett högt läge sådan -preferible vänd mot behavior-, men högre än en konventionell personbil, tillräckligt "dominerande" till bättre plats trafik.

VW Golf SportsvanAtt likvidera inuti, nämna att från slut Advance har nedan en hjälp låda under framsätet och fällbara bord för baksätespassagerarna; den Sportsvan är den första modellen av märket sensorn döda vinkeln och Exit Assist-funktion -Detects föremål närmar bakifrån mer än 4 km / t och upp till 40 meter och har kapacitet att agera på Brakes-; eller spara ompositionering av elementen, har en konstruktion som liknar Golf kvaliteter, men börja genomföra ännu inte längre verkar mer bekväm bil, men också, så jag kan ha känt, mer raffinerad känsla som ett exempel klart bättre än en Golf med samma motor / förändring-. klang

beteende

mer "ark" och utrustning, idag Sportsvan väger exakt samma som Golf Plus. Till skillnad från andra modeller VW TDi 1,6 har samma specifikationer som den rena Bluemotion -Dessa har en ytterligare aerodynamisk behandling och annorlunda-hjul, dvs 110 hk och 105 som kan kombinera med 5 manuell växel -6 i Bluemotion- eller 7 som i fallet med vår DSG. Med någon post som du hänvisar, är skillnaden försumbar jämfört med motsvarande versionen av Golf Plus, med 105 hk utgående om motorn känns nu något tunnare biprodukt av den nya plattforms, elastiska och progressiva.

Det är inte en snabb och mycket mindre smidig bil för att få fart, men Ja för att behålla det utan stora svårigheter även med bil lastad. Även idag DSG / 7 verkar avsiktligt ge viss slirning mellan växlar till kedjan dem en mjukare men något långsammare, men sanningen är en utmärkt förändring. Och på beteende, kan vi alltid ta till den typiska ämne prat om balans, men det är ren verklighet: mycket bekvämt, mycket effektiv.

strax

acceleration: klart större modell än Golf Plus även om Sportsvan väger inte ett gram mer: accelerationer har kommit i dag är identisk med den testas i 2010 Plus.

ändra: Det är det bästa komplementet till denna motor kan ha någon makt kvar. Det i sig är inte billigt: ​​EUR 1880 premie över den manuella växellådan.

Frenada: Safe. även med "låg" gummi och mycket sjunkande kropp, saktar Sportsvan värdighet och utan minsta destabiliseras.

förbrukning: effektiv motor utan att vara en ren Bluemotion: Vi tillbringade endast två procentenheter mer än Golf med samma kraft.

omkörning: Allied DSG / 7 för dessa övningar, vilket gör Sportsvan omkörning springa så fort du kan göra för den tillgängliga effekten.

beboelighet: Inte bara mycket användbart utrymme, också mycket mångsidiga och mjuka rörelser av platserna för att flytta trottoaren längs dess 18 cm av resor.

Effekt och vridmomentMycket platt och elastisk, men med lite punch. Idag är det mindre kraftfulla 1,6 marknaden, men det gör ärligt.

loudness: miljöer kvalitet, särskilt märkbara i kupén filter exceptionell ... utom vid höga hastigheter.

Porter: Stora eller stora som configure sätena; med 83 cm ben med dem i det bakersta läget, det finns utrymme för att leta efter en bra balans.