Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 125: superprueba och alla mätningar

För att testa Ford Fiesta EcoBoost 125 hkFör att testa Ford Fiesta EcoBoost 125 hkFör att testa Ford Fiesta EcoBoost 125 hkFör att testa Ford Fiesta EcoBoost 125 hk

Ford Fiesta är en del av livet för européerna sedan över 40 år. Först som bara familjebil. Det var en annan tid, med andra preferenser, behov och dimensioner. Och som en följd av omvandlingen av samhället, har det kommit att spela en dubbel roll mycket olika. Samt en andra familjebil, väl som en första bil för den yngre publiken, angelägna om att leva rörelsefrihet efter att ha släppt sin första bil.

Ford Fiesta 2017Därför har Ford fokuserat det mesta av sin ansträngningar i förbättra den upplevda kvaliteten på Party, vad som omgjorda interiören ger det en elegant, modern look, med färgglada mjuka beröringsmaterial. Instrumentpanelen är mycket platt på toppen, har nya kontroller av luftkonditionering och flerfunktionsskärm att hantera de delar av kommunikation och underhållning. Dessutom, ratten, insvept i en fin läder, har ökat sin tjocklek för att påminna en SUV eller stor salong, och lanserar en mer modern, mer användarvänlig än tidigare, även om genomförandeindikatorer kylvätsketemperatur och bränsle är ganska små. Detsamma gäller i exteriör, där varje karossdelar anspelar på en ny modell för att hålla jämna steg med en mycket aktiv konkurrens, som på bara några månader har presenterat en Citroen C3, Seat Ibiza, Suzuki Baleno och Volkswagen Polo, bland andra, och som ingenting avund Party i termer av förfining, kör utrustning.

PRESTANDAFord Fiesta 1,0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
Acel. 0-100 km / t9,36 s
Acel. 0-1000 meter30,51 s
Loudness 100 km / t67,7 dBA
Loudness 120 km / t70,3 dBA
Bromsning från 140 km / t72,7 m
våg1,180 kg

trots ökad längd nästan 8 cm, den Nya Ford Fiesta bevarar nästan oförändrad i bagagekapacitet och dimensioner beboelighet, att hålla i mitten av segmentet, medan utrymmet för knäna på den bakre passageraren inte diskret och testa flexibiliteten hos dessa närmare till 1,8 m hög. istället framsätena är rymliga, även om högre människor föredrar att inte ha en taklucka som vår testenhet, vilket gör att förlora inte mindre än fyra centimeter innanför höjd. Höjdjusterbart säte och över fem centimeter ratt, bör föraren inte ha svårt att hitta önskad position. På den nedre den sitter ca 60 cm från marken, i ett framtidsperspektiv till liten SUV. För sin del, sätena möttes av dimensioner, men mätaren inte förklara vad preforming dessa kan du få bry höfterna till människor större.

KONSUMTIONFord Fiesta 1,0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
konsumtionen stad6,2 l / 100 km
konsumtionen Highway5,1 l / 100 km
medelförbrukning5,5 l / 100 km

Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 125 CV: prestanda

den Ford Fiesta med tre-cylindrig motor 1,0 EcoBoost bensin övertygande än några bevis för att han kan ha. Visserligen kan motorn tyckas lite lat när man startar från stillastående eller cirkulera under 2000 rpm, vilket inte så länge sedan var territorium bästa turbodiesel, men ger en betyder ljus regim, med en konstant dragkraft nästan 3500 varv per minut, och fortsätter att vinna hastighet tills nästan 6500 rpm. Det är en progressiv och generös motor, att även om det vibrerar mer än de mest raffinerade, faktiskt tillbringar lite och är i stånd att kontrollera en av de bästa accelerationer mellan verktyg turbo 1 liter; något kompletteras med en vidareutveckling av väl valda förändring, med en sjätte växeln på ca 47 km / t och möjliggör rullande motorväg utan buller med EcoBoost vändning i deras bra område, även om det i sig är bra om vi kör mycket fort. Uppgraderings avstånd förmodligen slutar maxim genom deltagande i detta parti i 24 timmar av Ford- matt den goda smaken som lämnar sin resultatanalys.

Ford Fiesta testetI vår analys ombord Ford Fiesta, vi talar om drivande förnimmelser. dessa är omedelbarhet, av kvalitet, de av en chassi villiga att följa förarens kommandon, mer kan ses när vi öka takten i resor och träna en mer dynamisk körning. Det märkte hur lyder massöverföringar, hur lastvikt på framaxeln bromsning och hur man vänder riktning in kurvor utan svårighet, visar chassit och effektivt ingripande subtila elektronik körning. Under dessa förhållanden, vektorkontroll gäller broms omärkligt på insidan hjul böja, utan visuell eller hörbar varning, vilket minskar understyrning och förbättra ingångshastighetssteget. Det finns dock nervös eller krävande och svårt att kontrollera, vilket bidrar till att minska ångest. För att uppnå enastående bara saknas en mer progressiv dämpning i oregelbundna områden, eftersom en sådan krävande tider som att kliva på skiljelinjen med axeln kan du få i resonans, vilket ger en obehaglig effekt. Det är dock inte svar på oegentligheter som isolerats som gropar, där just förlorat vägen, eller speeders, men i sådana fall om vi inte gå med bil lastad vi kan känna det lite svårt på bakaxeln.

Ford Fiesta: en bil mycket ansluten

I över ett decennium Ford Han tar satsa på anslutning, med teknik som röststyrning många märken fortfarande inte rida. Och i detta fall, fest dessutom har en mycket märklig lag. Monta serien Android och Apple-anslutning Car Play, tillhandahållande av åtkomst till tillämpningar såsom WhatsApp, Spotify eller navigation -Den bil erbjuds i en valfri paket med skärm 8 "-.

UTRYMMEFord Fiesta 1,0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
främre bredd135 cm
bakre bredd126 cm
främre höjd89/94 cm
bakre höjd86 cm
benutrymme66 cm
bagageutrymme320 liter

den Priset på denna attraktiva version Titanium med dess motor attraktivare tack vare 2400 euro rabatt gäller underskrift, Det ligger i attraktiva 16.500 euro, en avsevärd mängd ändå inte överstiger direkt konkurrens ... men kan farligt öka om vi införlivar praktiska detaljer som beskyddare av dörrar som öppnas eller drivande deltagare grupperade i intressant valfria förpackningar. den stad (675 euro; parkering kamera och automatisk parkeringsassistent), den aktiv säkerhet (550 euro; föreningen aktiv farthållare och pre-kollisions bromssystemet) och Vägarna kontrollpaket (375 euro; trafikskylt erkännande. Trötthet varna föraren och biträdande lång / kort ljus; de två sistnämnda erbjuds gemensamt av 725 euro) Gör Fiesta ett verktyg med utrustning som hittills reserveras för fordon högre kategorier och visar hur i 2017 Fiesta det är bättre än någonsin.