Första Test: Mini John Cooper Works, kanonskott!

Kontakt: Mini John Cooper Works, kanonskott!Kontakt: Mini John Cooper Works, kanonskott!Kontakt: Mini John Cooper Works, kanonskott!Kontakt: Mini John Cooper Works, kanonskott!

Jag har alltid trott: den Mini är uppenbarligen sett nyttan 911. Särskilt i sin redan långa mytiska versioner John Cooper Works, ett historiskt namn kopplat till tävlingarna och den brittiska tillverkaren för mer än 55 år. Det är den sportiga känslan alltid överförs till ratten, är hur man visar genom sina kroppsrörelser och i slutändan är det den hastighet och effektivitet som kan få både på väg och i de mest krävande behandling krets. Nu, i och tredje generationen av den nya eran Mini, JCW står (alltid i samband med dess 3-dörrkroppen) Avkastning ingen besviken. Spänn fast säkerhetsbältena vi fick på mer sport utility marknaden.

Mini John Cooper WorksInnan vi går vidare till handling, först memorera vissa tekniska data för att förstå omfattningen av den nya Mini JCW. Sålunda, med start, är det en 10 procent mer kraftfull och snabb, och har nästan 25 procent mer vridmoment. Och det är en hel del, och kommer varifrån den kom. sålunda ersätta den stora motorn 1,6 THP 211 hk från den föregående generationen, lanserar idag en ny 2,0-liters turbo BMW källa, derivat redan är monterad Cooper S, men med 231 hk i stället för 192. Alltid med direktinsprutning, turbo dubbla skal (Twinpower Turbo) och full variabla ventiltider (Valvetronic och Double Spans systemet), öppnas denna gång en turbo tål höga temperaturer och genererar en högre laddtryck, ny optimerade kolvar och avgaser för att generera mindre mottryck av gaser och ge en verkligt spektakulär ljud. Mamma Mia!

Den mest kraftfulla

Glöm för både nya Peugeot 208 GTi 30 och Opel Corsa OPC 207 hk. För att hitta 231 hk i segmentet du bara kan titta på Audi S1, som för övrigt Mini "kopia" exakt makt. Tillfällighet? Dags att starta nya Mini JCW och nästan omedelbart att känna en racerbil. Hans enhet är magnifik, överväldigande, med sin redan bra maximalt vridmoment på 32,7 mkg endast tillgänglig 1250 rpm. Därifrån sträcker den med stor kraftfullhet att nå sin skär~~POS=TRUNC 6,000rpm. En riktig kula, kan erbjuda en topphastighet på 246 km / t och även att tillkännage 0-100 km / t från endast 6,1 sekunder. Ja, de är 3 poäng mindre än S1 ... men tänk på att Det finns ingen fyrhjulsdrift och Audi. Ett annat skäl för att förstå den extra krydda som kan erbjuda som sport.

därför alltid framhjulsdrift, fungerar den nya Mini John Cooper stor hanterar sin nya och starka 231 hk, även i högsta applikationer gaser. Och det gör, till stor del med teknik härrör från konkurrens... och stor rullande basen av en tredje generationens Mini som inte slutar växa. Och mer avgöras tack vare den totala ökningen i storlek (mätt 3,87 meter lång, men har en stor spårvidd -1,49 -2,50 meter- och slaget meter-), är den nya Mini också mer bil, även om JCW i denna version fortsätta att erbjuda större frukten av en nerv också mycket starkare än sina konventionella sötade versioner och även avancerad suspension.

sportchassi

Mini John Cooper WorksBåda axlarna har den nya Mini JCW med nya bussningar, styvare och lättare material (aluminium som ny bärare), i tillägg till tjockare stabilisator. Eventuellt, som i resten av intervallet, Du kan montera den adaptiva fjädring DCC, justerbara dämpare varierande hårdhet i två lägen. Åtföljs hela sportchassi med ett nytt team mycket tålig och specifikt utvecklad av Brembo bromsar (Med skivbromsar 4 bowlers och fasta käftar även specifika 17 hjul", 18 valfritt), med nya aerodynamiska anordningar (t.ex. nya luftintag ockuperar den traditionella platsen för dimljusen) och en stabilitetskontroll det är bland annat Performance Control och EDLC funktioner för att simulera prestanda hos en differentialbroms post, är detta Mini JCW Mini mycket. En ångvält.

Utrustad standard med Mini körlägen, Detta JCW kan ändra inställningarna för gaspådrag, styrning, ljud eller ändra på plats MID (bekväma), grön (effektivt) och idrott. Inget behov av att berätta vad testkretsen spelar idag. Throttle och maximal hastighet, den nya Mini JCW körs inte bara en massa, men det gör mycket bra. mycket lätt (Knappt väger 1200 kg och har en vikt / effekt-förhållande på endast 5,2 kg / CV) Fortsätter att hävda att touch av "kart" så karakteristiska alltid, men var så stressigt som tidigare när vrid ur den. Kunna klättra den här gången av pianon som en riktig haubits, mycket alltid omedelbart till en adressbegäran, helt platt tack vare sin extremt låga tyngdpunkt och har en rese fantastiska motorik, även när vi frånkopplad deras hjälp krets för att alltid vara aktiv elektronisk differential enastående prestanda. Dess bakaxeln kvar, men nu också lättare kontrollerbar levande: om du vet hur man hittar bra poäng, kan du alltid påskynda vägar spåras avrundning.

Mini John Cooper WorksDen nya Mini JCW är därför en liten "jätte killer" kunna få färgerna till mer än en superbil även snabbaste varv krets. Suma också att smidig hantering och roligt både utmanande och snabb manuell växellåda, med cortitos turer och utveckling, och inte vill och få bort det. I alternativet, hittar du också nya automatisk momentomvandlare och sex relationer, undertecknat av Aisin och som härrör ridning BMW i8 supersportbil: det är också en fröjd för jämnhet och hastighet (även i manuell användning cam), lovar en minskad förbrukning av upp till en liter: från 6,7 l / 100 km i genomsnitt godkänts av Mini JCW Manual passerar omkring mycket bra 5,7 l / 100 km: nästan 20% mindre än den tidigare generationen.

estetiska skillnader

Genius, som alltid Mini John Cooper Works ... men också räkna. För det mesta behovet av ventilation kommer att känna att det är en specialversion med hög prestanda, men också i deras Specifika kjolar, bakvinge i JCW i sin sportavgassystem och även i deras nya färgen Rebel Green, tillgänglig endast för honom.

På insidan, kommer du att urskilja i dag den nya Mini John Cooper Works för sina sportstolar med integrerade nackskydd, för deras JCW trim, för ratten och växelspaken specifik, av pedaler rostfritt stål, innertaket i antracit färg ... och instrumentering med ytterligare oljetryck indikatorer och överladdning och stoppur.

den nya Mini John Cooper Works är nu till försäljning från ett pris på 31,750 euro -Automatic- 33.700 euro, ca 6000 euro dyrare än den nuvarande Mini Cooper S, men på samma nivå som den tidigare generationen. Och idag är mycket bättre sport.