Jämförelse: Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDI

Jämförelse: Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDIJämförelse: Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDIJämförelse: Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDIJämförelse: Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDI

Det kanske inte är så vanligt, men börjar prata om dem bakifrån och framåt. För i verkligheten, i deras stammar döljer existensberättigande av sådana organ, så första stopp: storlek spelar ingen roll. Compact innebär huvud, kalkylator: Det är den kategorin där regerar balansen mellan dimensionerna, utrymme, nytta och pris -Och många fler variabler som inte är intresserade nu tala, men välbekant format, denna kategori helt enkelt curl curl: VW Passat, Peugeot 508 och Renault Laguna i sin kropp "vagn", och ett trettiotal centimeter mer i längd, inte erbjuder en liter av praktiska inom sina last bilar testade här. Men hans andra avgifter högre kapacitet, representation -och teoretiskt grader av förfining, säkerhet och utrustning äldsta, med en hastighet av 2.700 euro i Laguna och cirka 5000 euro i de andra två lika makt - Laguna, täcker 130 hk 2,0 liter eller blockera motor.

Alla bättre än salonger?

Peugeot 308 SW 1,6 e-HDi vs Renault Megane Sport Tourer 1.6 dCi och VW Golf Variant 1.6 TDIDet är pengar ... och svårt att motivera, mer nu än någonsin denna nya generation av kompakt mark har ätit honom salonger som de börjar anklaga, inte bara över tid men konventionalism och tristess som råder i många av dem. Men vi går vidare. Halv kubikmeter finns många liter blånor, även separera gräns siffra som De är inte så bra när klumpar kasta upp -Opel Astra Sports Tourer, Toyota Auris Touring Sports Hyundai i30 CW eller endast 420 till 465 liter- varav verkar ha satsat allt på variabel belastning -Honda Civic Tourer och Octavia Combi, med mer än 600 liter, på bekostnad också mönster som inte alls som lika. Mer än väl serveras, därför våra tre huvudpersoner, med försumbara skillnader i vad de kan bära, men inte hur.

Peugeot 308 SWI taget, Mégane har den lägsta lastplattformen 308 är tio centimeter närmare marken än Golf, alla med jätte brunnar på sig att få igenom det utan att avmontera en cykel. Men sedan nyanserar: 308 coddle Golf och uppmärksamhet på detaljer i varje hörn av sina bilar, och här, liksom tidigare, är det också noteras. Ge en extra handtag till fällbara sätena på start mot den vanliga ryggstödet som också har de konserveringsmedel som endast Mégane. Ett klick, och golv sittsektioner, i 308 med en lätt och snabb förflyttning av avföring för att lämna en enorm helt plan yta belastning till 181 cm till de främre ryggstöden i vår referensposition. också går rälsen vid basen med fyra mobil krokar och under det, en stor distributör. Giant former och denna nya Peugeot redan glömt den tredje sätesraden tidigare för att det finns andra äldre bröder.

Mégane har ingen brist liter, men dess fällbara systemet är mer "rudimentär": Om du vill lämna en ganska platt yta måste lyfta hand och med viss ansträngning, basen av baksätet att svänga den och sätta upprätt; då är det när man kan ladda ner säkerhetskopior. Fler steg, mindre belastning längd och en tydlig uppdelning i golvytan mellan stammen och passagerarutrymmet.

Renault Megane Sport TourerMedan golf är baserad på samma plattform som de 3/5 dörrar, Mégane separerar dess hjul 6 cm och 308 i inte mindre än 11 ​​cm, detalj att oavsett vad som kan leda till poise på vägen och beboelighet och separation kropp plats 308 bidrar till en mer balanserad, utan mycket utskjutning bakåt stämpel. Peugeot upprepar helt SW 308 framifrån och bakåt eftersom till skillnad från den vanliga omvandlingen endast från den centrala pelaren framsäten omplacerar också större resor -6 cm mer- och uppenbarligen mer extra utrymme i den bakre -av 4 cm benutrymme utlovas i förhållande till femdörrars vi har "hittade" Cm 2 i överflöd i alla dess dimensioner amplitud. Bredvid sin cm bredd 136 är därmed en av de mest beboeliga bilar kategori. Och allt för 600 euro mer lika avsluta och motor som 308 5-dörrars, hälften i fallet med Golf, som för övrigt ingen av dess inre dimensioner förtjänar kritik. 1.900 euro är skillnaden mellan kropp salong och Sports Tourer i Renault, där dess bredd är tillbaka som sätter gränser bör uppta alla ställen, särskilt när varken han eller hans två rivaler förde en generös tunnel överföring, även om i den Mégane förlängningen av centrumkonsolen med sina respektive luftutlopp är mindre framträdande än i andra bilar.

DCI, HDI, TDI ...

VW Golf VariantHa en bra blocket 1,5-liters 110 hk för Mégane, även om vi har beslutat att förena jämförelse med blocken 1,6: 105 till 130 hk, en viktig skillnad i makt prestanda klassificering delar sig i två: Peugeot och Golf och överlägset Mégane. Renault motor supersoft fortsätter att kombinera i sin Mégane med korta utväxlingar som ytterligare framhäver det mekaniska svaret, utan även leda till ljus som förmodligen är den enda svaghet hos denna motor: övergången från låg mycket låga till måttligt varvtal, uppskatta, snarare än en brist på elasticitet, en effekt av övermatning alltför märkt. Stor acceleration och mer än så, hans Snabbare omkörnings övningar gör Mégane inte kosta dig minst slitbanan knacka lätt gas, som tar lättare kilo och kilo last eller svår terräng. Det finns också viss balans "sports" -I kort mellan chassi och motor vi går in i detaljer som gör det mer önskvärt för dem som gillar att köra fort inte längre, men har möjlighet, en tråd mer "mekanisk" och direkt mellan bil och asfalt. någon Stop&Börja långsamt och kommer att verka bra efter att ha testat bär e-HDi Peugeot. Den perfekta partnern för denna motor, ljusare kroppen kategorin -mer än skillnaden i kilo jämfört med sina konkurrenter, är förtjänsten att kunna förlora och 1.400 kg med dessa dimensions-. Men långa utvecklingen flyttar HDi och mer än så, överdriven hoppa mellan några av deras marscher, särskilt den fjärde att Quinta- vad tvinga dig att engagera lite mer på att köra och använda förändringen mer frekvens. Därifrån är det hans raffinerad och konsekvent lap upp, sin elasticitet och förmåga att inte bara få fart från långa marscher, men att behålla hastigheten med mycket låga motor vänder. Den höga kvaliteten uppnås i Peugeot 308 är uppenbar även i låga ljudnivån eller miniminivån för vibrationer, anmärkningsvärt även i Mégane med som tycks tillbringa år-sin renovering var bara en ansiktslyftning - även om Golf fortsätter att införa hans lag kan du förstå dig med turnén, även om du talar viskande.

Som jag sa, Mégane ger den mest dynamiska set du snabbt identifiera starkare dämpning stöder med mindre roll än de andra två bilar och även några inblandning av den bakre tåget, men komfort stöder inte utslagning. Rullande oklanderlig kvalitet. Men komfort och högre grad i förfining, deras två andra konkurrenter är på en annan nivå. Golf är "ren bomull" även om efterföljande tåg får mindre flexibel än femdörrars version idioter de. Det är balanseringen och sjunker till stöd eller inbromsning, men ändå erbjuder en enkel, säker och kvalitet körning. Samtidigt Peugeot 308 SW, förmodligen dess breda stödbas inte bara strid, men också vías-, kategori verkar ännu skalan jämfört med femdörrars balans och konsekvens erbjuds i alla situationer, men utan att förlora något av det smidiga hanteringen och trevligt att erbjuda den kompakta versionen.

strax

acceleration: Hästar kilo ... och lite till. Logisk första hand för de mest kraftfulla Mégane. Golf närmar sig DSG och slutna relationer bara för att så snabbt som Peugeot 308 e-HDi SW / 115.

Frenada: Den Mégane, det konstigaste touch: några millimeter pedal kuddar "bita" bokstavligen skivor.

klang: Komfort och kvalitet. I de små detaljer som inte alltid ser, men känner, VW står alltid ut: ombord, tystare och bättre isolerade interiören.

Omkörning. avgörande sekunder. DSG gör 1,6 TDI / 105 aldrig lämna dig hängande. mycket konsekvent tryck i Mégane av balansen mellan makt och korta valutautvecklingen.

Effekt och vridmoment. I mitten är den virtud.Como motor, isolerad från andra element, är den 1,6 e-HDi den mest balanserade: framför Golf, mycket mer tansen; mot Mégane, högre elasticitet. På varje bil, saker förändras och skillnaderna mellan TDI och HDi smal. Den dCi, sportigare, men se upp för deras låga om du inte är i rätt växel.

Konsumtion. excel. minimala skillnader med utmärkta värden för de tre Skoda Octavia Combi endast 1,6 TDi har kunnat förbättras.

Vikt. Peugeot Lion rocoge vittne ST, den lättaste hittills, Det är den enda i sitt familj sänkning av barriären av 1400 kg,